جلو بودن دندان پایین یا آندربایت

درمان جلوبودن دندان ها و فک پایین با ارتودنسی

مشکل جلو بودن دندان‌های پایین اغلب به عنوان نوعی نامرتبی دندان‌ها شناخته می‌شود. در جلو بودن دندان ها فک پایین از حالت معمول جلوتر آمده و به صورت غیرعادی حالت برآمده به خارج به خود می گیرد. به این ترتیب بسیاری از مواقع دندان‌های پایین تا حدودی بر روی دندان‌های بالا هم‌پوشانی پیدا خواهند کرد. به منظور آشنایی بهتر با مشکل جلو بودن دندان‌های پایین، در جلوی آینه ایستاده و جلوآمدگی دندان‌های خود را با توجه به موقعیت جلوتر دندان‌های پایین در مقایسه دندان‌های بالا تشخیص دهید. برخلاف اورجت، که به نسبت تعداد زیادی از افراد به آن دچار هستند، مشکل جلو بودن دندان‌های پایین یا آندر بایت فقط 5 تا 10% جمعیت جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و اغلب در بین مردم آسیا مشاهده می شود.

بهترین درمان برای مشکل جلو بودن دندان‌ها اتخاذ اقدامات لازم در زمان مناسب است. به این ترتیب در صورتی که کودک شما از مشکل جلو بودن دندان‌های پایین رنج می‌برد، لازم است با متخصص ارتودنسی برای بررسی مناسب بودن استفاده از بریس ثابت یا نامرئی جهت رفع مشکل، با پزشک خود ملاقات نمائید.

برای اطلاع از ابتلای کودک خود به مشکل جلو بودن دندان‌های پایین، می‌توانید با متخصصان ما در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر خدیوی ملاقات نمایید. متخصصان ما از مناسب‌ترین روش‌های درمان موجود مثل بریس‌های ارتودنسی، جراحی ارتودنسی و یا روش‌های دندانپزشکی زیبایی (برای بزرگ‌سالان) به منظور رفع این مشکل استفاده می‌کنند. جهت انجام مشاوره و رزرو نوبت از طریق شماره تلفن 22900298-021 با ما تماس حاصل فرمایید.

دلایل ایجاد مشکل جلو بودن دندان‌های پایین

مشکل جلو بودن فک پایین می‌تواند تحت تاثیر شرایط مختلف همچون موارد زیر در افراد مشاهده شود:

  • شرایط ارثی و ژنتیک دندان
  • عادت‌های بد در ارتباط با جویدن غذا
  • نارسایی در استخوان فک
  • مکیدن انگشت
  • نامرتبی و شلوغی دندان‌ها یا رشد نامناسب آن‌ها

مشکلات ناشی از جلو بودن دندان‌های پایین

افراد دچار مشکل جلو بودن دندان‌های پایین ممکن است با عوارض مختلف در این رابطه مواجه شوند. در مواردی که این مشکل حاد باشد، جلو بودن دندان‌ها می‌تواند مشکلات ظاهری برای صورت به همراه داشته باشد که برای مثال در این رابطه می‌توان از ایجاد چانه باریک و دراز نام برد. این شرایط همچنین می‌تواند مشکلاتی را در ارتباط با فرآیند جویدن، بلع غذا و صحبت کردن فرد ایجاد کند. این مشکلات می‌توانند با تسریع فرآیند از بین رفتن مینای دندان باعث گردند این افراد بیشتر از سایرین به پوسیدگی دندان و سایر مشکلات مربوط به سلامت دهان دچار شوند.

برخلاف اکثر انواع اورجت، مشکل جلو بودن دندان‌های پایین را نمی‌توان به صورت درمان نشده به حال خود رها کرد. در حقیقت در این شرایط ریسک ایجاد مشکلات شدید و شرایط خاص برای افرادی که به این مشکل بی‌توجهی کنند، به‌طور مشخص افزایش پیدا می‌کند. برای مثال مشکلات مفصل گیجگاهی یکی از مشکلاتی است که جلو بودن دندان‌های پایین باعث ایجاد آن می‌شود. مشکلات مفصل گیجگاهی همچنین می‌تواند سایر مشکلات را در ناحیه دهان و دندان برای فرد به همراه داشته باشد.

سایر آسیب‌های احتمالی در نتیجه مشکل جلو بودن دندان‌های پایین به شرح زیر هستند:

  • امکان ایجاد درد در ناحیه فک
  • افزایش احتمال فرسایش و از بین رفتن مینای دندان
  • افزایش احتمال پوسیدگی دندان
  • افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه (بیماری پریودنتال)
  • ایجاد اختلال در قدرت تکلم
  • امکان ایجاد تغییر در ساختار و ظاهر اجزای صورت، دهان و لبخند فرد
  • کاهش اعتماد به نفس فرد
  • نامرتبی دندان‌ها

توجه داشته باشید اصلاح مشکل جلو بودن دندان‌های پایین می‌تواند به یک دوره زمانی طولانی نیاز داشته باشد.

زمان اصلاح مشکل آندربایت

هر چه این کار زودتر انجام شود، شرایط درمان بهتر خواهد بود. در حقیقت درمان مشکل جلو بودن دندان‌های پایین در صورتی که از سنین پایین 13 سال شروع شود، می‌تواند از نظر هزینه نیز بسیار مقرون به صرفه باشد. در اکثر موارد، دندان‌پزشک فرآیند درمان بر روی افراد دچار مشکل جلو بودن دندان‌های پایین را از 8 سالگی شروع می‌کند. همواره به خاطر داشته باشید هر چه بیمار مدت بیشتری برای درمان صبر کند، مشکلات وی تشدید خواهد شد. در حقیقت این شرایط می‌تواند با گذشت زمان از مشکلات دندان خارج شده و تبدیل به مشکلات اسکلتی در سنین بزرگ‌سالی شود. به این ترتیب هنگامی که این شرایط تبدیل به مشکلات اسکلتی شود، تنها راه برای درمان آن استفاده از عمل جراحی فک خواهد بود.

درمان مشکل جلو بودن دندان‌های پایین

اصلاح مشکل جلو بودن دندان‌های پایین به مسائل مختلف همچون سن بیمار و شدت نامرتبی دندان‌ها بستگی دارد که پس از تشخیص پزشک یا یکی از روش های زیر ترمیم می شود.

  • کپس چانه و ماسک کشش معکوس صورت (Chin Caps and Reverse- Pull Face Mask): هدف استفاده از این ابزارها رشد کمتر فک پایین است. به این منظور معمولاً این ابزارها دور سر بسته شده و انتهای دیگر آن‌ها به بندهای فلزی متصل به دندان‌های بالای انتهای دهان برای کشیدن فک بالا به سمت موقعیت مناسب بسته می‌شود.
  • بریس‌های ارتودنسی: بریس‌های ارتودنسی باعث حرکت دندان‌ها بر روی فک می‌شوند، اما معمولاً نمی‌توانند اندازه فک بالا یا پایین را تغییر دهند. به این ترتیب می‌توان با انجام ارتودنسی، از بریس‌ها به همراه روش‌های درمان ارتوپدی برای تغییر ظاهر و اندازه فک پایین استفاده کرد.
  • عمل جراحی: هدف از عمل جراحی فک یا جراحی ارتوگناتیک ایجاد تغییر فیزیکی در اندازه فک و حفظ عملکرد طبیعی آن است.بهبود زیبایی ظاهری و توانایی گفتاری از دیگر مزایای جراحی ارتودنسی است؛ اما به هر حال این عمل جراحی بیمار را با ریسک ایجاد جای زخم، واکنش نسبت به ماده بی‌هوشی و عفونت پس از عمل جراحی مواجه می‌کند.
  • بازکننده (اکسپندر) فک بالا: این ابزار یک وسیله فلزی ثابت است که در ناحیه سقف دهان قرار می‌گیرد. به این ترتیب از این ابزار در طول شب برای باز کردن فک بالا استفاده می‌شود. تکمیل این فرآیند معمولاً به حدود یک سال زمان نیاز دارد و پس از این مدت، اکسپندر با نگه‌دارنده جایگزین می‌شود.
  • روش‌های زیبایی: در مواردی که مشکل خفیف باشد، از یک روش جدید به نام دندانپزشکی زیبایی برای تغییر شکل دندان‌های پایین و روکش کردن دندان‌های بالا با ونیر و لمینت دندان استفاده می‌شود. در حقیقت دندان‌پزشکان بیان می‌کنند با استفاده از این روش امکان نزدیک کردن دندان‌های پایین به دندان‌های بالا بدون نیاز به عمل جراحی یا استفاده از سایر ابزارها وجود دارد. در حقیقت این روش از نظر فیزیکی مشکل را برطرف نمی‌کند، اما باعث می‌شود مشکل بیمار کمتر برای دیگران قابل رویت بوده و عملکرد فک به مقدار کافی بهبود پیدا کند.

استفاده از بریس و هدگیر برای اصلاح اپن بایت در صورتی که بیمار جوان بوده و استخوان‌های وی در حال رشد باشند، از این شرایط می‌توان برای عقب کشیدن دندان‌های انتهای دهان به سمت بالا برای ایجاد وضعیت مناسب در ارتباط با قرار گرفتن دندان‌ها بر روی یکدیگر استفاده کرد. در این حالت با توجه به شدت مشکل، گگ دهانی (bite blocks) و بریس‌های ارتودنسی ممکن است به همراه هدگیر برای درمان مورد استفاده قرار گیرند. به هر حال، در صورتی که فرد عادت‌هایی که باعث ایجاد مشکل اپن بایت شده را ترک نکند، درمان اپن بایت با این روش ممکن است دائمی نباشد.

هزینه درمان جلو بودن دندان‌های پایین

فاکتورهای متعدد در تعیین هزینه واقعی اصلاح مشکل جلو بودن دندان‌های پایین موثر هستند. این فاکتورها شامل شدت مشکل، میزان تخصص دندان‌پزشک، نوع درمان مورد نیاز، طول درمان و پوشش بیمه دندانپزشکی است. خوشبختانه بسیاری از بیمه‌های خدمات دندانپزشکی حداقل بخشی از هزینه این درمان را پوشش می‌دهند. توجه داشته باشید عمل جراحی فک بسیار گران‌تر از استفاده از بریس‌های ارتودنسی خواهد بود.

امتیاز نوشته از نظر شما چند است؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *