
درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید
معمولا در صورتی که فرد دچار مشکل ازدحام دندانها در دهان باشد، انجام ارتودنسی بدون کشیدن دندان امکان پذیر نیست. کشیدن دندانهای اضافه باعث میشود دندانهای باقیمانده در دهان در موقعیت بهتری قرار گرفته و به این ترتیب وضعیت قرارگیری آنها بر روی هم و سلامت دهان فرد بهبود یابد. بنابراین گاهی اگر متخصص به شما گفته که کشیدن دندان در ارتودنسی شما باید در نظر گرفته شود حتما دلیل قانع کننده ای دارد. در این صفحه اطلاعات بیشتری درباره کشیدن دندان در ارتودنسی ارائه شده که خواندن آن می تواند برای شما مفید باشد.
آیا حتما باید برای ارتودنسی دندان ها را کشید؟
گاهی اوقات برای دستیابی به بهترین نتایج ارتودنسی لازم است دندانهای فرد کشیده شوند. در واقع هدف از استفاده درمانهای ارتودنسی صاف کردن دندانها و ایجاد توازن در بین اجزای صورت است. به هر حال، به خاطر معرفی تکنولوژیهای جدید و پیشرفته در حوزه درمان ارتودنسی، دیگر برای تمام موارد ارتودنسی کشیدن دندانهای فرد الزامی نیست. به این ترتیب دکتر خدیوی متخصص ارتودنسی میرداماد از دانش و تجربه خود استفاده کرده و به بیماران خود درباره علت کشیدن دندان ها یا امکان استفاده از روشهای جایگزین اطلاعات و راهنمایی لازم را ارائه خواهد کرد.
چه افرادی نیاز به خارج کردن دندان در ارتودنسی دارند؟
هنگامی که فرد به سن بزرگسالی برسد، وضعیت دهان و فک وی به ثبات رسیده و دیگر رشد نخواهد کرد. با وجودی که کشیدن دندانها برای درمان ارتودنسی در موارد نادر برای کودکان انجام میشود، انجام این کار برای بزرگسالانی که به کشیدن دو یا حتی چهار دندان خود برای درمان ارتودنسی نیاز دارند، مسئلهای غیر عادی و نادر نیست. به این ترتیب متخصص ارتودنسی در صورت نیاز بیمار را به مطب دندان پزشک برای کشیدن دندانهای لازم معرفی خواهد کرد.
دقیقا چه زمانی باید برای ارتودنسی دندان را کشید؟
ازدحام دندن ها
یکی از این دلایل کشیدن دندان در ارتودنسی، مربوط به کاهش ازدحام و تجمع دندانها در دهان میباشد. در حقیقت این شرایط منجر به پیش آمدگی دندانها (دندان خرگوشی) یا از بین رفتن بافت لثه و استخوان شده و میتواند مشکلاتی را در ارتباط با جویدن مناسب غذا برای فرد ایجاد کند. در صورتی که استخوان فک زیر دندانها به مقدار کافی بزرگ باشد، متخصص ارتودنسی به ندرت از فشار برای حرکت دادن دندانها به سمت خارج یا داخل استفاده میکند.

اما اگر استخوان فک به مقدار کافی برای دندانها بزرگ نباشد، پزشک معالج ممکن است از فضا سازها برای رشد آرام استخوان فک و ایجاد فضای لازم برای دندانها استفاده کند. به هر حال توجه داشته باشید پس از سن 16 سالگی، به علت متوقف شدن فرآیند رشد استخوان، این روش دیگر نتیجه بخش نخواهد بود.
تغییر ظاهر و موقعیت لب ها
یکی از دلایل دیگری که افراد از درمانهای ارتودنسی استفاده میکنند برای تغییر موقعیت و حالت لب است. در حقیقت ظاهر لبهای ما تحت تاثیر دندانهای زیر آنها قرار دارد. به این ترتیب صاف کردن دندانها میتواند گاهی اوقات بر بهبود وضعیت ظاهری لبها تاثیر داشته باشد.
علاوه بر این، در صورتی که یک فک بیمار دارای اندازه متفاوت نسبت به فک دیگر باشد، دهان بیمار در موقعیت مناسب قرار نگرفته و فرآیند جویدن غذا توسط دندانها به نحو مناسب انجام نمیشود. در نتیجه دندانهای غیر هماهنگ میتوانند بر ظاهر و طول صورت فرد تاثیر گذاشته و حتی باعث ایجاد وقفه تنفسی در خواب شوند.
به خاطر دلایل مطرح شده فوق، لازم است افراد از درمانهای ارتودنسی برای رفع مشکلات دهان و دندان خود استفاده کنند و این روشها گاهی اوقات نیازمند کشیدن دندانهای سالم فرد برای دستیابی به نتایج درمانی مورد نظر میباشند.
کدام دندانها در طول درمان ارتودنسی کشیده میشوند؟
دندان پزشک معمولاً برای کشیدن دندان در ارتودنسی، از دندانهای عقل شروع کرده و در ادامه دندانهای آسیابی انتهای دهان در صورت نیاز کشیده میشوند. به خاطر اینکه در این شرایط لازم است دندانها در حالت متقارن قرار داشته باشند، لازم است دندان پزشک هر دوی دندانهای عقل بالا یا پایین را با توجه به اینکه کدام فک (بالا یا پایین) دچار مشکل ازدحام دندانها است، بکشد.
در اکثر مواقع لازم است هر چهار دندان عقل در دهان فرد کشیده شوند تا به این ترتیب فضای لازم در کل ناحیه دهان برای حرکت دندانها ایجاد شود. در صورتی که با تقبل قیمت کشیدن دندان عقل باز هم فضای لازم در دهان ایجاد نشد، دندانهای آسیاب انتهای دهان کشیده خواهند شد. به این ترتیب باید فضای مناسب برای سایر دندانها جهت حرکت آزادانه در دهان بر روی فک ایجاد شده باشد و در نتیجه متخصص ارتودنسی میتواند از این فضا برای حرکت دادن دندانها به سمت محل صحیح و صاف کردن آنها استفاده کند.
مراقبتهای پس از کسیدن دندان چیست؟
تسکین درد بعد از کشیدن دندان
احساس بیمار پس از کشیدن دندانها به موقعیت و تعداد دندانهای کشیده شده و نیز عکس العمل خود شخص نسبت به درد و آسیب دیدگی بستگی دارد. در اکثر مواقع دندانهای عقل بیمار کشیده میشوند و این شرایط باعث ایجاد بیشترین ناراحتی برای فرد بیمار پس از کشیدن دندانها خواهد شد. در مقایسه با دندانهای عقل، کشیدن دندانهای آسیاب انتهای دهان به نسبت بدون درد میباشد. در این زمان لازم است بیمار از مصرف آسپیرین، تیلنول (Tylenol)، آدویل (Advil)، یا سایر داروهای مسکن درد قبل از دندان کشیدن خودداری کند. در واقع تمام این داروها میتوانند خون شما را رقیق کرده و در فرآیند ریکاوری تاخیر ایجاد کنند.
در صورت نیاز، پزشک معالج برای شما مصرف داروهای مسکن قوی تر را تجویز میکند و معمولاً به این منظور از داروی ویکودن (Vicoden) یا سایر داروهای مانند آن استفاده میشود. در این زمان لازم است توصیههای پزشک معالج به دقت رعایت شود و نباید نگرانی نسبت به لزوم مصرف تمام داروی تجویز شده وجود داشته باشد. در صورتی درد شما به مقداری کم بود که امکان استفاده از داروهای مسکن معمول برای کنترل آن وجود داشت، بهترین روش برای رفع ناراحتی میتواند مصرف این داروها باشد.
سیگار نکشیدن
معمولاً سیگار نکشیدن پس از کشیدن دندان میتواند برای فردی که با درد در ناحیه فک خود روبرو شده دشوار باشد، اما مکش ایجاد شده در نتیجه کشیدن سیگار یا بیرون دادن دود سیگار از دهان میتواند باعث خارج شدن لخته خون از محل حفره دندان شود. به این ترتیب در صورتی که گرایش زیاد به نیکوتین دارید، لازم است از سایر روشها برای تامین نیکوتین مورد نیاز بدن خود استفاده کنید.
نوشیدنیهای گاز دار مصرف نکنید
مصرف نوشیدنیهای گاز دار میتواند باعث وارد شدن آسیب به لخته خون شده و موقعیت آن را در محل اتصال به لثه سست نماید. به این ترتیب لازم است از مصرف این نوشیدنیها برای حدود یک هفته تا هنگام بهبود یافتن دهان خودداری گردد.
آب دهان خود را بیرون نیندازید
. انجام این کار با جمع کردن بزاق در دهان و خارج کردن آن با فشار همراه است و میتواند به سادگی باعث تشکیل حفره خشک در محل دندان کشیده شده شود.
از نی برای نوشیدن استفاده نکنید
فرآیند مکش مورد نیاز برای نوشیدن مایعات از طریق نی میتواند به لخته خون در محل دندان کشیده شده آسیب وارد کرده و باعث ایجاد حفره خشک شود.
در هنگام مسواک زدن مراقب باشید.
پس از کشیدن دندان لازم است مراقبتهای عادی از سلامت دهان و دندان انجام شود، اما لازم است هنگام مسواک زدن توجه کافی نسبت به تماس ایجاد شده با محل دندان کشیده شده در دهان وجود داشته باشد. در حقیقت سایش ایجاد شده در نتیجه مسواک زدن میتواند به سادگی باعث خارج شدن لخته خون از محل آن شود. علاوه بر این، هنگام مسواک زدن فرد باید آب را در دهان خود به آرامی چرخانده و از بیرون ریختن آب دهان با فشار خودداری نماید.
غذا خوردن و صحبت کردن
پس از کشیدن دندان، فرد ممکن است به خاطر فاصله ایجاد شده در قسمت انتهای دهان و در بین دندانها احساس ناراحتی داشته باشد. به این ترتیب لازم است در هنگام غذا خوردن از تکههای کوچکتر مواد غذایی استفاده شده و سعی شود غذا از محل کشیدن دندانها دور نگه داشته شود. در صورتی که غذا در بین دندانهای شما گیر کرد، لازم است از یک پلاستیک نرم مخصوص برای خارج کردن مواد غذایی گیر افتاده در دهان استفاده شده و از آب برای دهان شویه استفاده نشود. به این ترتیب لازم است مواد غذایی گیر افتاده با دقت فراوان از محل خارج شوند تا در نتیجه این کار به لثههای اطراف محل کشیدن دندان آسیب وارد نشود.
صحبت کردن پس از کشیدن دندان نباید دشوار باشد، اما ممکن است لبخند زدن با دندانهای ناقص برای شما ناراحت کننده باشد. به هر حال توجه داشته باشید تمام این فرآیند بخشی از درمان مورد نیاز برای اصلاح وضعیت قرار گرفتن دندانها در دهان و ایجاد لبخند زیبا برای شما است و فضای ایجاد شده بین دندانها در نتیجه کشیدن آنها به تدریج کم شده و مطمئناً با گذشت زمان کاملاً بر طرف خواهد شد.
عوارض کشیدن دندان در ارتودنسی چیست؟
یکی از رایج ترین عوارض جانبی کشیدن دندانها ایجاد حفره خشک در محل حفره دندان است. این شرایط هنگامی ایجاد میگردد که لخته خون ایجاد شده در محل کشیدن دندان از استخوان فک خارج شده یا از بین برود. به این ترتیب استخوان فرد در معرض هوا، غذا و مایعات دهان قرار گرفته و دچار آسیب میشود. این شرایط میتواند درد شدید را در برخی موارد برای فرد بیمار به همراه داشته باشد.
ارسال نظر
جدیدترین مقالات
کش ارتودنسی دندان چگونه به صاف شدن دندان ها کمک می کند؟
آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)
آشنایی با تاریخچه ارتودنسی دندان (از ابتدا تاکنون)
آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟
درمان دندان درد شبانه (9 راه برای کاهش درد دندان)
هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۱چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟
درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید
عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟
داغترین هشتگ ها