دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسی
دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسي , ارتوپدي فك و صورت
  • دارای بورد تخصصی ارتودنسی
  • عضو انجمن ارتودنتیست های ایران، اروپا و آمریکا
021 - 229 00 298
  • دکتر علیرضا خدیــوی
    متخصص ارتودنسی
  • صفحه اصلی
  • خدمات
    • ارتودنسی ثابت
    • ارتودنسی متحرک چیست و مناسب چه افرادی است؟
    • ارتودنسی نامرئی
    • ارتودنسی کودکان و هرچیزی که والدین باید درباره آن بدانند
    • لمینت دندان
    • ایمپلنت دندان
  • گالری تصاویر
    • گالری ارتودنسی
  • پرسش و پاسخ
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
    • دریافت نوبت

اورجت یا جلوبودن دندان ها و فک بالایی

20 شهریور 95 # مشکلات فکی

یکی از کاربردهای ارتودنسی، درمان اورجت می‌باشد. مشکل اورجت که به عنوان پیش آمدگی دندان‌های فک بالا نیز شناخته می‌شود، در عمل باعث می‌شود دندان‌های فک پایین در دهان عقب‌تر از دندان‌های فک بالا باشند. این شرایط می‌تواند مشکلاتی را در ارتباط با قرارگیری مناسب دندان‌ها بر روی یکدیگر و نیز فرآیند جویدن غذا ایجاد کرده و در صورت ادامه یافتن، درد دندان یا فک را برای فرد به همراه داشته باشد.

فهرست عناوین پنهان کردن
1. دلایل پیش آمدگی دندان‌های فک بالا
2. مشکلات همراه با پیش آمدگی دندان‌های فک بالا
3. درمان پیش آمدگی دندان‌ها روی فک بالا
3.1. درمان ارتودنسی
3.2. ارتودنسی به همراه کشیدن دندان
3.3. ارتودنسی به همراه جایگزینی دندان‌ها
3.4. جراحی ارتودنسی

علاوه بر این، با توجه به اینکه افراد دچار پیش آمدگی دندان‌های فک بالا اغلب ظاهر غیر جذاب دارند، این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد شرایط اجتماعی منفی برای زندگی فرد شود. به این ترتیب با شناخت بهتر دلایل ایجاد اورجت و اطلاع از روش‌های درمانی آن، می‌توان از استراتژی‌های درمانی موثر برای رفع این مشکل استفاده کرد.

متخصصان ما در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر خدیوی با بهره‌گیری از انواع روش‌ها و ابزارهای ارتودنسی و نیز سایر روش‌های درمانی مناسب، مشکل پیش آمدگی دندان‌ها روی فک بالا را در کودکان و بزرگسالان درمان می‌کنند. در صورت تمایل جهت گرفتن نوبت و هماهنگی جلسه مشاوره رایگان برای رفع این مشکل می‌توانید از طریق شماره تلفن 22900298-021 با ما تماس حاصل فرمایید.

دلایل پیش آمدگی دندان‌های فک بالا


پیش آمدگی شدید دندان‌های فک بالا می‌تواند مشکلات متعدد برای فرد ایجاد کند. دلایل ایجاد این شرایط در افراد مختلف به شرح زیر می‌باشند:

  • مشکلات فک: هنگامی که فک پایین در مقایسه با فک بالا با مشکلات رشد روبرو شود، همواره احتمال مشاهده پیش آمدگی دندان‌ها بر روی فک بالا وجود دارد. معمولاً، بررسی رابطه بین دندان‌ها می‌تواند بهترین روش برای ارزیابی وضعیت رشد اسکلت فرد در این ناحیه از بدن باشد. در صورتی که پزشک ایجاد مشکلات اسکلتی را در بیمار خود مشاهده کند، ممکن است لازم باشد از عمل جراحی دهان به منظور حرکت دادن فک پایین به سمت جلو و موقعیت صحیح استفاده شود.
  • مشکلات مربوط به انحراف دندان‌ها: در صورتی که دندان‌های شما با یک زاویه غیر عادی رشد کنند (به خصوص در ارتباط با دندان‌های جلوی دهان)، فرد ممکن است به مشکل پیش آمدگی دندان‌های فک بالا دچار شود. در اکثر موارد علت ایجاد اورجت به خاطر رشد نامناسب دندان‌ها بوده و معمولاً رفع اوربایت و  این شرایط از طریق روش‌های درمان ارتودنسی امکان پذیر است. به این ترتیب استفاده از این روش‌ها می‌تواند به تغییر موقعیت و اصلاح زاویه قرارگیری دندان‌ها کمک کرده و مشکل اورجت را بر طرف کند.
  • مشکلات مربوط به طول تاج دندان: پیش آمدگی شدید دندان‌های فک بالا همچنین می‌تواند در نتیجه طول بیشتر تاج دندان‌ها بر روی فک بالا در مقایسه با طول کمتر تاج فک پایین در بین افراد مشاهده شود. برای مثال این مشکل را در مواردی می‌توان مشاهده کرد که فک پایین تعداد کمتری دندان در مقایسه با فک بالا داشته باشد. این شرایط در نهایت می‌تواند باعث شود طول تاج دندان در فک پایین در مقایسه با فک بالا که همه دندان‌ها به صورت طبیعی بر روی آن قرار دارند، کوتاه شود.
  • عادت‌های بد: پیش آمدگی بیش از حد دندان‌های فک بالا گاهی اوقات می‌تواند در نتیجه مکیدن انگشت یا استفاده بیش از حد از پستانک در سنین پایین ایجاد شود.
  • ازدحام دندان‌ها: این شرایط را می‌توان در بسیاری از مواقع در هنگام تجمع بیش از حد دندان‌ها در دهان مشاهده کرد. به این ترتیب فشار وارد شده به خاطر دندان‌های اضافی باعث می‌شود دندان‌های قرار گرفته بر روی فک بالا به سمت خارج متمایل شوند.

مشکلات همراه با پیش آمدگی دندان‌های فک بالا


پیش آمدگی شدید دندان‌های فک بالا می‌تواند ریسک آسیب دیدگی دندان‌های بالا به خاطر متمایل بودن آنها به خارج را افزایش دهد. گاهی اوقات این شرایط می‌تواند فرآیند جویدن غذا را برای فرد سخت کرده یا غیر ممکن نماید. در صورتی که این مشکل به مقدار کافی شدید باشد، حتی ممکن است برای صحبت کردن عادی فرد نیز محدودیت ایجاد کند. به این ترتیب ممکن است لب‌ها بطور کامل بر روی هم بسته نشده و در نتیجه یک ظاهر نامطلوب در ناحیه صورت ایجاد می‌شود. این شرایط در نهایت ممکن است بر اعتماد به نفس و احساس فرد، تاثیر منفی داشته باشد.

درمان پیش آمدگی دندان‌ها روی فک بالا


 برای درمان مشکل پیش آمدگی دندان‌ها روی فک بالا می‌بایست علاوه بر شناسایی علت‌ها و عوامل تاثیرگذار بر ایجاد مشکل، می‌بایست فاکتورهای متعدد مورد توجه قرار گیرند. علاوه بر این مهم است توجه داشته باشیم در بسیاری از بیماران، اورجت شدید در واقع در نتیجه زاویه رشد نامناسب دندان‌های عقب دهان ایجاد شده و این شرایط در نهایت پیش آمدگی شدید دندان‌های جلو را به همراه دارد.

درمان ارتودنسی

در بعضی بیماران پیش آمدگی شدید دندان‌های فک بالا به خاطر مشکلات فک یا از دست دادن دندان‌ها نیست، بلکه در واقع قرارگیری نامناسب دندان‌های عقب دهان و موقعیت نامناسب آنها باعث ایجاد این مشکل شده است. برای این افراد، درمان ارتودنسی به تنهایی می‌تواند یک انتخاب ایده آل برای حل مشکل ایجاد شده باشد.عوامل زیادی در تعیین هزینه ارتودنسی فک بالا نقش دارند. عواملی مانند شدت جلو بودن دندان‌ها، میزان تجربه و مهارت متخصص ارتودنسی شما، نوع درمان، مدت زمان درمان و پوشش بیمه‌ی درمانی در هزینه‌ی درمان موثر هستند.

ارتودنسی به همراه کشیدن دندان

یکی از روش‌های درمان معمول برای اصلاح مشکل اورجت، ایجاد فضای کافی در تاج دندان بر روی فک با کشیدن دندان‌های آسیاب کوچک و جمع کردن دندان‌های جلوی دهان می‌باشد. این روش درمانی معمولاً زمانی استفاده می‌شود که فرد دچار مشکل کوچک بودن قوس آرواره به خاطر از دست دادن دندان‌های دائمی بر روی فک پایین باشد.

استفاده از این روش می‌تواند نتایج منفی برای فرد همچون ایجاد ظاهر و طرح لبخند غیر جذاب در نتیجه جمع شدن دندان‌های جلوی دهان یا ناتوانی در ایجاد هماهنگی بین دندان‌ها با توجه به شرایط اسکلتی صورت بیمار به همراه داشته باشد. به این ترتیب این روش درمانی بطور خاص برای افرادی مناسب است که ظاهر چهره و لبخند آنها با کشیدن دندان‌های آسیاب کوچک بهتر شود.

ارتودنسی به همراه جایگزینی دندان‌ها

پیش آمدگی شدید دندان‌ها گاهی اوقات به خاطر مشکلات اسکلتی در نتیجه رشد نامناسب آرواره یا کوتاه بودن طول تاج دندان به دلیل از دست دادن بعضی دندان‌ها همچون دندان آسیاب کوچک دوم در دهان ایجاد می‌شود. در این روش به جای کشیدن دندان‌ها و جمع کردن ناحیه جلوی آرواره، از درمان ارتودنسی برای باز کردن فضای مناسب در دهان برای جایگزینی دندان‌های از بین رفته استفاده می‌گردد. به این ترتیب طول تاج دندان‌ها افزایش یافته و با از بین رفتن پیش آمدگی بیش از حد دندان‌ها روی فک بالا، دندان‌های فرد در موقعیت مناسب قرار می‌گیرند. امروزه می‌توان برای جایگزینی دندان‌های از بین رفته روی فک از روش‌های کاشت ایمپلنت برای بیماران استفاده کرد.

جراحی ارتودنسی

این روش برای افرادی مناسب است که با مشکلات خاص در ارتباط با رشد آرواره و فک مواجه باشند. به این ترتیب برای درمان این افراد از عمل جراحی به منظور رفع مشکل پیش آمدگی دندان‌ها بر روی فک بالا استفاده می‌گردد. به این منظور لازم است وضعیت استخوان فک و آرواره بیمار اصلاح شده و با توجه به شرایط دندان‌ها، نحوه قرارگیری آنها بر روی هم تنظیم گردد. برای بسیاری از بیمارانی که مشکلات فک آنها باعث ایجاد پیش آمدگی دندان‌های فک بالا شده است، این روش می‌تواند بهترین روش درمان بوده و مناسب ترین نتایج را از نظر ظاهری به همراه داشته باشد. با وجودی که بسیاری از مواقع این روش درمانی می‌تواند نتایج ایده آل داشته باشد، بسیاری از بیماران تمایلی به استفاده از عمل جراحی و بریس برای درمان خود ندارند.

ایجاد شرایط دوگانه برای قرار گرفتن دندان‌ها بر روی یکدیگر

این روش درمانی یک روش غیر معمول است اما می‌تواند برای بیمارانی که تمایلی به استفاده از روش‌های ارتودنسی و جراحی برای رفع مشکل خود ندارند، بسیار موثر باشد. به این ترتیب در این روش دو حالت میانی برای قرارگیری دندان‌ها بر روی یکدیگر ایجاد می‌شود و بیمار می‌تواند با استفاده از عضلات صورت برای تغییر حالت چهره به سادگی از این دو حالت استفاده نماید.

هر چند دستیابی به این شرایط می‌تواند در عمل دشوار باشد، در صورت استفاده مناسب از ابزارهای آرتیکولاتور (articulator) که ایجاد تغییرات دقیق و تغییر موقعیت دندان‌ها را با توجه به مدل‌های تنظیم شده و نیز بین این مدل‌ها فراهم می‌کند، ایجاد نتایج درمانی مورد نظر بیمار در این رابطه امکان پذیر خواهد بود. استفاده از این روش درمانی اغلب نیازمند تغییر موقعیت تعدادی از دندان‌های فک بالا است و نتایج حاصل از آن می‌تواند ایجاد ظاهر نسبتاً صاف را در قسمت جلوی دندان‌های فرد به همراه داشته باشد.

استفاده نکردن از روش‌های درمانی

هنگامی که پیش آمدگی بیش از حد دندان‌ها روی فک بالا با سایر علائم در ارتباط با مشکلات مفصل گیجگاهی، وضعیت نامناسب عضلات صورت، یا قرارگیری نامناسب دندان‌ها در دهان همراه نباشد، ممکن است بیمار برای رفع مشکل خود از این روش‌های درمانی استفاده نکند. این شرایط بطور خاص در افراد بزرگسالی مشاهده می‌شود که با مشکل پیش آمدگی دندان‌های خود به خوبی کنار آمده‌اند.

این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟

امتیاز از راست به چپ افزایش میابد

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات 0

تاکنون کسی امتیازی نداده، شما اولین نفر باشید

بیشتر بخوانید:

تمام روش‌های ازبین ‌بردن فاصله بین دندان ها

جابجایی،انحراف، جلو و عقب بودن فک

پاسخ به سوالات متدوال درباره ارتودنسی

درمان جلوبودن دندان ها و فک پایین با ارتودنسی و جراحی

کراس بایت (داخل تر بودن دندانهای بالا نسبت به فک پایین)

اصلاح و درمان اپن بایت(به هم نرسیدن و فاصله بین دندان های بالا و پایین)

اشتراک گذاری

ارسال نظر

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

جدیدترین مقالات

کش ارتودنسی دندان چگونه به صاف شدن دندان ها کمک می کند؟

آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)

آشنایی با تاریخچه ارتودنسی دندان (از ابتدا تاکنون)

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

درمان دندان درد شبانه (9 راه برای کاهش درد دندان)

هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۱چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟

درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید

عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟

داغترین هشتگ ها

ارتودنسی ثابت ارتودنسی رنگی ارتودنسی متحرک ارتودنسی نامرئی ارتودنسی کودکان انواع ارتودنسی زمان ارتودنسی کودکان عوارض ارتودنسی عوارض ارتودنسی دندان فیلم ارتودنسی دندان مدت زمان استفاده از کش ارتودنسی هزینه ارتودنسی کودکان
تماس
مطب میرداماد مطب تهرانپارس کلینیک نواب Whatsapp Telegram

خدمات دکتر

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی کودکان
  • ارتودنسی نامرئی
  • لمینت دندان
  • ایمپلنت دندان

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • خدمات
  • گالری تصاویر
  • پرسش و پاسخ
  • متخصص ارتودنسی
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • دریافت نوبت

ارتباط با ما

میرداماد ، میدان محسنی خ بهروز ساختمان پاسارگاد واحد 306
021 - 229 00 298 021 - 229 14 596
تهرانپارس ، فلکه دوم ، فرجام ، پلاک 89 ، ساختمان آریانا ، طبقه پنجم ، واحد 23
021 - 777 31 007 021 - 777 31 008 021 - 777 31 009
نواب ، بزرگراه نواب، تقاطع آذربایجان، برج شهاب1، طبقه اول، واحد 116
021 - 663 81 194 021 - 663 81 195 021 - 663 81 196 021 - 663 81 197 021 - 663 81 198 021 - 663 81 199
دکتر خدیوی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت دکتر خدیوی می باشد. طراحی وب سایت و سئو توسط استدیو نت ابزار