
چگونه براکت های ارتودنسی از روی دندان برداشته می شود
برداشتن بریس از روی دندانها کار دشواری نیست. در واقع، در طول استفاده از سیمکشیها باید به خوبی از آنها مراقبت کرد تا از شکستن تجهیزات ارتودنسی اجتناب شود. اتصال بین دندانها و براکت به اندازهای محکم است که بتواند حرکت دندانها در طول درمان، کنترل کند و همچنین این اتصال به گونهای است که پس از تکمیل درمان، برداشتن براکتها آسان خواهد بود.
سیم کشیها چگونه برداشته می شوند؟
سیمکشیها که مستقیماً به دندانها متصل شدهاند، با اندکی تغییر شکل در قاعده براکت، از روی دندانها برداشته میشوند. هنگامی که به قاعده براکتها فشار وارد میشود، اتصال گسسته شده و براکتها خارج میشوند. معمولاً جدا شدن براکتها در محل اتصال براکت و چسب اتفاق میافتد و چسب بر روی دندان باقی میماند. سپس متخصص ارتودنسی باید چسب باقیمانده را از روی هر دندان بردارد. باقی گذاشتن چسبها بر روی دندانها روش بهتری برای برداشتن براکتها میباشد، زیرا باعث میشود از آسیب ندیدن مینای دندان و ساختار دندان اطمینان حاصل کنیم.
فرایند برداشتن سیمکشیها و چسبها، تقریباً بدون درد است. البته ممکن است برخی دندانها، به خصوص دندانهای جلویی فک پایینی، قدری نسبت به فشار حساس باشند. هنگامی که به براکتها فشار ملایمی وارد میشود، ممکن است به طور گذرا، باعث ایجاد درد و ناراحتی شوند.
پس از آنکه سیمکشیها برداشته شدند، چسبهای باقیمانده بر روی دندانها نیز باید برداشته شوند. این کار معمولاً با استفاده از دریلهای دندانپزشکی پر سرعت یا کم سرعت انجام میشود. این ابزار، همان ابزاری است که دندانپزشکان عمومی برای ترمیم پوسیدگی از آن استفاده میکنند و همین باعث میشود در فرایند برداشتن براکتها اندکی درد و ناراحتی احساس شود. در واقع، بسیاری از بیماران میگویند که به جای احساس درد یا ناراحتی، احساس خارش داشتهاند. در این فرایند تنها چسبها برداشته میشوند و مینای دندان در حالت طبیعی خود باقی میماند.
پس از برداشتن براکتها
پس از برداشتن سیمکشیها و چسبها، بیشتر بیماران، نوعی احساس لیزی و سبکی در دندانهای خود دارند، زیرا احساس سختی و فشار ناشی از سیمکشیها دیگر بر روی دندانها وجود ندارد. همچنین بافت لثه ممکن است قدری ورم کرده و ملتهب شود. این حالت معمولا بعد از چند روز با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، فروکش میکند.
احساس دندانها پس از برداشتن بریس
پس از برداشتن سیم کشیها، رباط پریودنتال (PDL) که در بافت لثه قرار دارد و ریشه دندان را احاطه کرده است، کماکان پهن و عریض است. این اتفاق در طول درمان ارتودنسی، طبیعی است. پس از برداشتن سیمکشیها، رباط پریودنتال شروع به باریکتر شدن میکند و احساس لق شدن در دندانها وجود نخواهد داشت.
ورم کردن بافت لثه
در طول درمان، لثهی برخی بیماران ورم کرده و متورم میشود. به محض برداشتن سیمکشیها، بافت لثه شروع به کوچک شدن میکند. برای آنکه بتوانید لثهها را به سرعت به اندازه طبیعی خود برگردانید، آنها را با موهای مسواک خود ماساژ بدهید و از نخ دندان نیز استفاده کنید. اگر پس از مدتی، بافت لثهها به وضعیت طبیعی خود برنگشت، در این باره با متخصص ارتودنسی خود صحبت کنید چرا که ممکن است لازم باشد وجود بیماری لثه بررسی شود. در برخی موارد، متخصص بیماریهای لثه، با انجام ژینژیوکتومی یا ژینژیوپلاستی، لثهها را به فرم صحیح و طبیعی خود برمیگرداند.
نگهدارنده
نگهدارندهها پس از خارج کردن سیم کشیها برای نگه داشتن دندانها در موقعیت جدیدشان به کار میرود. اگر از نگهدارنده استفاده نشود، بافت لثه و دیگر فشارهای عادی، دندانها را به سرعت حرکت میدهند و نظم و ترتیبی که دندانها در طول درمان ارتودنسی به دست آورده بودند، از بین میرود. نگهدارنده برای جلوگیری از حرکت دندانها به موقعیت قبلی خود ضروری هستند.
ارسال نظر
جدیدترین مقالات
کش ارتودنسی دندان چگونه به صاف شدن دندان ها کمک می کند؟
آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)
آشنایی با تاریخچه ارتودنسی دندان (از ابتدا تاکنون)
آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟
درمان دندان درد شبانه (9 راه برای کاهش درد دندان)
هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۱چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟
درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید
عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟
داغترین هشتگ ها