تصاویر ارتودنسی دندان قبل و بعد

نمونه های قبل و بعد ارتودنسی دندان با تاثیرات شگفت انگیز

بررسی تصاویر ارتودنسی دندان قبل و بعد ضمن اینکه گواهی بر مهارت یک ارتودنتیست است، دلگرمی‌ای برای افرادی است تا لبخند ایده‌آل و اصلاح‌شده آنهایی را ببینند که زمانی ناهنجاری دهان و دندان مشابه با آنها داشته‌اند.

در ادامه ضمن بررسی چندین عکس قبل و بعد ارتودنسی، مرور کوتاهی خواهیم داشت بر اینکه پیش از قرار دادن بریس‌ها و روز نصب آنها چه اتفاقی می‌افتد؛ و اینکه پس از نصب آنها باید به چه نکاتی توجه داشت.

فهرست عناوین نمایش

تصاویر ارتودنسی دندان قبل و بعد

در ادامه چندین تصویر از قبل و بعد این درمان برای افراد متفاوت با مشکل خاصی که داشته‌اند را با هم بررسی می‌کنیم:

 

عکس قبل و بعد ارتودنسی برای ازدحام دندانی، اوربایت عمیق، اورجت بیش از حد و لبخند ناهموار

عکس طرح دندان قبل و بعد از ارتودنسی
بر طرف کردن مشکل اوربایت دندان با ارتودنسی توسط دکتر خدیوی

این بیمار که احتمال جراحی فک برای اصلاح کامل بایت او وجود داشت، خوشبختانه با همکاری عالی خودش و مهارت ارتودنتیست، با استفاده بریس ارتودنسی ثابت با براکت معمولی (و کش‌های ارتودنسی) به لبخندی زیبا و بایت بدون مشکل رسید.

 

ارتودنسی قبل و بعد برای ازدحام دندانی، نیش‌های بلند، کراس‌بایت خلفی و اوربایت عمیق

نمونه جلوگیری از ازدحام دندانی با ارتودنسی
اصلاح کراس بایت و اوربایت عمیق دندان که باعث بهم ریختگی کامل قبل از ارتودنسی شده بود.

مشکلات متعدد این بیمار جوان به کمک وسیع‌کننده کام (اکسپندر) و بریس درمان شد، و اکنون لبخندی بی‌نقص دارد.

 

ارتودنسی دندان قبل و بعد برای ازدحام دندانی، لبخند ناهموار و کراس‌بایت قدامی

نمونه قبل و بعد ارتودنسی در برطرف کردن ناهنجاری و بهم ریختگی دندان
اصلاح لبخند ناهموار این بیمار که با ارتودنسی تمام ناهمواری ها برطرف شد.

این تصویر یک درمان موفقیت‌آمیز دیگر است که بدون کشیدن حتی یک دندان دائمی به پایان رسید. در این درمان متخصص ارتودنسی با بهترین روش ها اقدام به اصلاح دندان با ارتودنسی نموده است.

 

عکس قبل و بعد ارتودنسی برای شلوغی دندان‌ها، کراس‌بایت خلفی و آندربایت

رفع شلوغی دندان ها با ارتودنسی
اثر ارتودنسی در رفع بهم ریختگی شدید دندان ها برای مرتب سازی کامل

این بیمار با چندین ناهنجاری شامل شلوغی یا ازدحام دندانی، مشکل دندان‌های نیش، کراس‌بایت خلفی و مال اکلوژن CL III (جلوتر بودن فک پایین از فک بالا یا همان آندربایت) به متخصص مراجعه کرد.

طبق تخمین اولیه، درمان او به ۲ تا ۲.۵ سال و زمان احتیاج داشت. اما نتیجه نهایی تنها در عرض ۲۲ ماه به دست آمد.

 

عکس ارتودنسی دندان قبل و بعد برای اصلاح لبخند ناهموار، دندان‌های بیرون زده و اوربایت عمیق

قبل و بعد ارتودنسی در اصلاح لبخند
نمونه اثر قبل و بعد ارتودنسی که موجب اصلاح مشکل اوربایت شده است.

اینجا نتیجه موفقیت‌آمیز یک درمان دیگر با بریس‌های سنتی را می‌بینید که با همکاری مثال‌زدنی بیمار و مهارت ارتودنتیست هموار شد.

 

قبل و بعد ارتودنسی دندان‌های فاصله‌دار

قبل و بعد ارتودنسی دندان های فاصله دار
در این نمونه فاصله دندان ها نسبت به قبل از ارتودنسی کاملا برطرف شده است.

نگرانی اصلیِ این بیمار فاصله موجود بین دندان‌های جلویی بود. او برای هردو فک از بریس ثابت استفاده کرد، اما برای زیبایی بیشتر، ترجیح داد بریس‌های فک بالای او ارتودنسی سرامیکی باشد. درمان او کمتر از ۱.۵ سال زمانبرد.

 

ارتودنسی قبل و بعد دندان خرگوشی و چند مشکل دیگر

ارتودنسی قبل و بعد دندان خرگوشی که بعد از ارتودنسی مرتب شده است
تغییر ظاهر دندان ها بعد از ارتودنسی نسبت به حالت قبل برای رفع مشکل دندان خرگوشی

دندان‌های این بیمار شلوغی شدید داشت (از جمله دندان نیش سمت چپ بالا که کاملا مسدود شده بود)؛ اپن‌بایت قدامی، در یک راستا قرار نداشتن خطوط میانی دندان‌ها و بایت لبه به لبه روی دندان‌های جلویی هم از جمله ناهنجاری‌های دیگر بودند.

خوشبختانه ارتودنتیست توانست همه دندان‌ها را نجات دهد و فضایی برای دندان نیش دائمی هم ایجاد کند.

 

ارتودنسی دندان قبل و بعد با بیرون‌زدگی دندان‌های بالایی، اوربایت عمیق و نامرتبی دندان‌ها

نمونه قبل و بعد ارتودنسی دندان کودک با اصلاح بهم ریختگی
حل مشکل بیرون زدگی دندان های بالا پس از انجام ارتودنسی

تصویری که می‌بینید مربوط به یک بیمار خردسال با چندین ناهنجاری دندانی است، که حالا با بریس‌های اکسپندر و جزئی به طور کامل برطرف شده و تغییرات چشمگیری در ظاهر و عملکرد دندان‌ها داشته.

 

ارتودنسی قبل و بعد برای کراس‌بایت قدامی، اوربایت عمیق و شلوغی دندان‌ها

قبل و بعد ارتودنسی اطفال
برطرف شدن مشکل شلوغی دندان کودک بعد از انجام ارتودنسی

کراس‌بایت قدامی این بیمار خردسال باعث فرورفتگی دندان‌های جلویی او در فک پایین شده بود. اوربایت عمیق و شلوغی دندان‌ها از دیگر مشکلات این کودک بود. داشت.

خوشبختانه با مراجعه به موقع بیمار، مشکلات او با درمان فاز اولیه به خوبی انجام شد؛ همان‌طور که در تصویر ارتودنسی قبل و بعد مشخص است.

 

مجموعه مراحل و اقدامات پیش از ارتودنسی

درمان‌های ارتودنسی یکباره و با نصب دستگاه روی دندان‌ها آغاز نمی‌شوند. گاهی اوقات بیماران پیش از شروع باید اقدامات خاصی را انجام دهند، یا تحت سایر درمان‌ها دندانپزشکی قرار بگیرند.

این موارد به همراه روش درمان و برنامه‌ریزی برای آن در جلسات مشاوره و ویزیت‌های اولیه مشخص می‌شود. تمام اینکارها برای اطمینان از موفقیت درمان است. در ادامه رایج‌ترین درمان‌های دندانپزشکی که ممکن است پیش از ارتودنسی لازم باشد را مرور کرده‌ایم:

 

عکس‌برداری با اشعه ایکس

عکس‌برداری با اشعه ایکس پای ثابت بیشتر درمان‌های دندانپزشکی، از جمله ارتودنسی است. این تصاویر کمک موقعیت دقیق دندان‌ها و همچنین پوسیدگی‌ها یا مشکلات دیگر را نشان می‌دهد. انواع عکس‌برداری با اشعه ایکس عبارت‌اند از:

  • ارتوپانتوموگرافی یا OPG: این تصویری کلی از کل دهان است و برای تمام بیماران انجام می‌شود، بدون استثنا. اینکار برای شناسایی مشکلاتی که ممکن است ارتودنسی را تحت تاثیر قرار دهند، حیاتی است.
  • رادیوگرافی پری اپیکال: این تصویر تنها از یک یا دو دندان جداگانه گرفته می‌شود، و اصولا کاربردش تشخیص حفره‌ها و پوسیدگی است.
  • TLRx یا رادیوگرافی جانبی جمجمه: از TLRx برای بررسی رشد صورت افرادی که تحت درمان ارتودنسی هستند استفاده می‌شود. این نوع عکسی بیشتر برای درمان با بریس‌ها رایج است تا الاینرها.

 

پولیش و جرم‌گیری دندان‌ها

پس از تشخیص دقیق ناهنجاری‌ها و طراحی برنامه درمان، متخصص معمولا ابتدا یک جلسه پولیش و جرم‌گیری را تجویز می‌کند. اینکار برای تمیز کردن کامل دندان‌ها و نقاطی با دسترسی دشوار است؛ مناطقی که پلاک‌ها و باکتری‌ها در آنها تجمع می‌کنند و به تارتار تبدیل می‌شوند. به همین دلیل است که در عکس‌های ارتودنسی قبل و بعد گاهی احساس می‌شود که دندان‌ها تمیزتر هستند.

به طور معمول، جرم‌گیری و پولیش هر ۶ تا ۱۲ ماه توصیه می‌شود. این پروسه درمانی سریع است و حدود ۳۰-۴۰ دقیقه طول می‌کشد. نادیده گرفتن تمیز کردن منظم می‌تواند منجر به بوی بد دهان و مشکلات جدی لثه شود که درمان پیچیده‌تری را می‌طلبند.

 

درمان پوسیدگی، پر کردن دندان و روکش

در تمام تصاویر ارتودنسی دندان قبل و بعد که می‌بینید، دندان‌های پوسیده‌ای بوده‌اند که پیش از شروع ارتودنسی درمان شده‌اند. پوسیدگی عفونتی است که مینای دندان را درگیر می‌کند و در صورت عدم رسیدگی می‌تواند لایه زیرین دندان (پالپ) را هم تحت تاثیر قرار دهد. پر کردن برای درمان حفره‌ها دو نوع دارد:

  • پر کردن ساده: برای زمانی که حفره یا پوسیدگی دندان روی سطح اکلوزال دندان (قسمتی که برای جویدن استفاده می‌کنید) تأثیر می‌گذارد.
  • پرکردن کامپوزیت: برای زمانی که این مشکل به عمق بیشتری از دندان‌ها نفوذ کرده باشد.

حتی اگر قصد ارتودنسی نداشته باشید، درمان پوسیدگی در اسرع وقت برای جلوگیری از مشکلات جدی‌تر توصیه می‌شود. چون اگر پوسیدگی به عمق دندان برسد، باید آن را روکش کرد.

 

نمودار پریودنتال

در طول مشاوره، یکی از مواردی که ارتودنتیست آزمایش می‌کند، احتمال وجود بیماری پریودنتال است؛ که اگر تشخیص داده شود، باید ابتدا آن را درمان کرد. برای اینکار، از نمودار پریودنتال استفاده می‌شود.

نمودار پریودنتال عمق پاکت‌های پریودنتال را مشخص می‌کند، و پیش از قرار دادن بریس‌ها یا الاینرها بسیار مهم است. این نمودار امکان تشخیص وضعیت سلامت لثه‌های بیمار و جلوگیری از شکست درمان ارتودنسی را فراهم می‎کند.

 

کورتاژ لثه

یک عملیات ضروری دیگر برای داشتن یک عکس قبل و بعد ارتودنسی بی‌نقص، کورتاژ لثه به معنی برداشتن تارتار بین لثه و دندان است. این روش نسبت به جرم‌گیری ساده تهاجمی‌تر و زمان‌برتر است. اینکار در چندمرحله انجام می‌شود، و به معاینات منظم نزد متخصص احتیاج دارد.

 

کشیدن دندان

اگر دندان‌ها شلوغی شدید داشته باشند، ممکن است لازم باشد که یک یا چنددندان کشیده شوند. با اینکار، فضای لازم برای مرتب شدن دندان‌ها فراهم می‌شود.

گاهی اوقات دندان عقل هم باید کشیده شود. اگر دندان عقل هنوز در زیر لثه باشد و با چشم دیده نشود، اشعه ایکس می‎تواند موقعیت آنها را نشان دهد و رشدشان را پیش‌بینی کند. به این ترتیب متخصص می‌تواند تعیین کند که آیا آنها روی روند درمان ارتودنسی (با بریس ثابت یا پلاک‌های متحرک) می‌گذارد یا خیر.

 

کانال ریشه

اندودنتیکس که معمولا به عنوان کانال ریشه شناخته می‌شود، درمانی است که برخی از افراد پیش از نصب بریس‌ها، آلاینرها یا اصلا به طور عمومی به آن احتیاج دارند.

درمان کانال ریشه (و خارج کردن آن) وقتی لازم است که عصب تحت تأثیر حفره‌های عمیق قرار گرفته و آسیب دیده باشد. بسته به تعداد ریشه‌های آسیب‌دیده، انواع مختلفی از اندودنتیکس وجود دارد.

 

 

اقدامات روز ارتودنسی

کارهایی که توصیه می‌شود شما انجام دهید اینهاست:

  • مسواک بزنید و نخ دندان بکشید: قبل از مراجعه به ارتودنتیست، دندان‌های خود را با دقت هرچه تمام‌تر کاملا تمیز کنید؛ خط لثه، دندان‌ها عقبی، پشت دندان‌ها و … نخ دندان هم بکشید. هنگامی که به متخصص مراجعه می‌کنید، احتمالا دندان‌های شما در هرحالت تمیز می‌شود، اما دیدن اینکه شما از همین ابتدا همکاری‌تان را نشان می‌دهید یک نشانه عالی برای متخصص‌تان خواهد بود.
  • از خودتان عکس بگیرید: عکس ارتودنسی دندان قبل و بعد احتمالا در خود مطب یا کلینیک از شما گرفته می‌شود. اما روز نصب بریس‌ها فرصتی عالی برای ثبت اولین مرحله توسط خود شماست. پس یک لبخند بزرگ بزنید و از خودتان یک سلفی خوب و واضح بگیرید! ظرف چندهفته ظاهر دندان‌ها احتمالا تغییر می‌کند؛ و در پایان با دیدن عکس ارتودنسی دندان قبل و بعد و پیشرفت‌تان شوکه خواهید شد.
  • زبان‌تان را روی دندان‌های خود بکشید: حتما زبان خود را روی دندان‌های خود بکشید و احساس کنید که چقدر صاف هستند. چندساعت بعد پس از قرار گرفتن براکت‌ها و سیم‌های قوس‌دار در جای خود احساس کاملا متفاوتی خواهید داشت! با توجه به این نکته، زمانی که براکت‌ها برداشته می‌شوند، احساس صافی دندان‌ها یکی از اولین لحظاتی است که مردم واقعا از آن لذت می‌برند.

و اما مراجعه به کلینیک برای نصب بریس‌ها. این مرحله حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد و فرآیندی ساده و بدون درد است:

  1. ابتدا براکت‌ها با استفاده از سیمان یا چسب پزشکی (که با نور سخت می‌شوند) به دندان‌ها چسبانده می‌شوند. این مواد هنگام برداشتن بریس‌ها کاملا پاک می‌شوند و اثری از آنها نمی‌ماند.
  2. پس از نصب براکت‌ها سیم قوس‌دار یا آرچ‌وایرها در جای خود قرار می‌گیرد. در طول درمان، استحکام و شکل این سیم آرک به طور مرتب طی جلسه‌های ویزیت تغییر می‌کند تا حرکت دندان‌ها به محل مناسب ادامه پیدا کند.

در آخر، متخصص توصیه‌های برای مراقبت از بریس‌های ارتودنسی به بیمار ارائه می‌دهد، که شامل بهداشت دهان و دندان، توصیه‌های غذایی و اقدامات لازم در صورت موارد و اتفاقات اورژانسی است.

 

 

مراقب‌های لازم پس از نصب ارتودنسی

تصاویر قبل و بعد ارتودنسی دندان نویدبخش نتایج خیره‌کننده هستند و با حال، بریس‌ها در حقیقت تاثیر کمی روی سبک زندگی بیمار دارند. اما آنها همچنان از فرد توقع دارند می‌خواهند نسبت به آنچه می‌خورد؛ حساس باشد، از جمله غذاهای شیرین یا آنها که گاز زدن‌های محکم می‌طلبند.

مواد غذایی شیرین می‌توانند روی دندان‌های بقایایی بگذارند که باعث رشد باکتری‌ها و پوسیدگی می‌شود. در طول ارتودنسی، سلامت دهان و دندان حتی از قبل هم مهم‌تر می‌شود. غذاهای سفت یا بسیار جویدنی هم پتانسیل آسیب رساندن به براکت‌ها را دارند، و می‌توانند باعث شل شدن آنها یا جابه‎جایی سیم قوس‌دار و خم شدن آن شوند.

در یک هفته اول، احساس جدیدِ وجود دستگاه در دهان از بین می‌رود. احتمال دارد زبان‌تان مدام مشغول کاوش براکت‌ها و سیم‌ها باشد که کاملا طبیعی است. همچنین شاید دندان‌ها کمی حساس باشند که آن هم نرمال است. اما اگر درد برای‌تان آزاردهنده بود، می‌توان از مسکن‌های بدون نسخه استفاده کرد.

براکت‌ها هم ممکن است مدام با بافت نرم دهان مدام برخورد کنند و نسبت به آن خودآگاه باشید. این مورد هم به زودی عادی می‌شود. برای کاهش حساسیت می‌توان از موم ارتودنسی یا ژل‌های بی‌حس‌کننده برای به حداقل رساندن هرگونه تحریک در داخل دهان استفاده کرد.

فراموش نکنید که این حالات موقتی هستند و در عرض چندروز، به زودی باید به بریس‌ها عادت کنید. پس از آن تنها کار باقی‌مانده لذت بردن از این فرآیند است، زیرا لبخند شما به زودی دستخوش تحول شگفت‌انگیزی خواهد شد.

طی چندهفته آینده دندان‌های شما شروع به صاف شدن می‌کنند. پس از آن، بایت شما شروع به بهبود می‌کند و در پایان درمان یک عمر از مزایایی که با داشتن دندان‌های صاف و هم‌تراز حاصل می‌شود، بهره‌مند خواهید شد.

 

آماده اضافه شدن عکس قبل و بعد ارتودنسی‌تان به آرشیو هستید؟

برای اینکه ارتودنسی دندان قبل و بعد شما نیز قوت قلب سایر افراد باشد، باید به متخصصانی مراجعه کنید که تشخیص ناهنجاری‌ها، شناسایی پیش‌نیازها برای آغاز درمان، برنامه‌ریزیِ صحیح مراحل درمان و … را به شکلی بی‌نقص جلو ببرد.

به عنوان یک ارتودنتیست آموزش‌دیده در بالاترین سطوح در کشورهای ایران و کانادا، دکتر «علیرضا خدیوی» از بهترین گزینه‌های فعال در پایتخت برای رسیدن به لبخند ایده‌آل‌تان است. ایشان به همراه تیم‌شان در سه مطب مجهز واقع در میرداماد، شرق و مرکز تهران پذیرای شما هستند.

جهت دریافت نوبت رایگان روی «رزرو نوبت» بزنید. اگر سوالی در رابطه با این درمان دارید، آن را از طریق بخش نظرات ثبت کنید تا همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

۳.۳/۵ - (۷ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *