ارتودنسی و عمل بینی

اول ارتودنسی انجام دهیم یا عمل بینی؟

یکی از پرطرفداران‌ترین عمل‌های زیبایی، جراحی بینی است. این عمل برای برخی از افراد جنبه‌ درمانی نیز دارد و می‌توان از طریق آن، مشکلاتی مانند انحراف و شکستگی تیغه بینی را برطرف کرد.

ممکن است افرادی که خواهان این جراحی‌اند، نیاز به ارتودنسی نیز داشته باشند. از آن‌جایی که پروسه درمان هر دو تقریبا طولانی است، سوالات زیادی در مورد فاصله زمانی ارتودنسی بعد از عمل بینی، تاثیر ارتودنسی بر بینی و اولویت جراحی‌ها ایجاد می‌شود. در این مقاله به تمام سوالات مربوط به ارتودنسی و عمل بینی پاسخ خواهیم داد.

 

انواع عمل های بینی

قبل از اینکه به سراغ توضیحات درباره ی زمان مناسب و فاصله ی زمانی بین جراحی بینی و ارتودنسی برویم، اجازه دهید تکلیفمان را با یک موضوع مهم روشن کنیم. اینکه هدف شما از جراحی بینی چیست، در تقدم و تاخر ارتودنسی و عمل بینی خیلی مهم است.

جراحی های بینی، با دو هدف مشخص انجام میشوند:

  1. جراحی زیبایی بینی
  2. عمل های درمانی بینی (مثل درمان انحراف و یا پولیپ)

در قسمت های بعدی، با ذکر دلایل، متوجه خواهید شد که چرا هر یک از عملهای بالا را باید بعد یا قبل از ارتودنسی انجام دهید.

 

آیا می‌شود هم‌زمان با ارتودنسی عمل بینی انجام داد؟

هم‌زمانی جراحی ارتودنسی و عمل بینی می‌تواند مشکلاتی مانند تغییر فرم بینی را به‌وجود بیاورد. توصیه ما به کسانی که نیاز به هر دو جراحی دارند،‌ این است که ابتدا مشکلات فک و دندان خود را درست کنند و بعد به سراغ عمل زیبایی بینی بروند.

یکی از مهم‌ترین موارد برای تعیین فرم بینی شما در جراحی، تناسب آن با لب‌ها است و ارتودنسی می‌تواند زاویه بین لب و بینی را تغییر دهد. همچنین پس از عمل بینی نباید لب بالایی خود را به دلیل نزدیکی با بینی،‌ بیش‌ از اندازه تکان دهید؛ این در صورتی است که در طول فرایند ارتودنسی لب بالایی شما کشیده می‌شود. از آن‌جایی که لب‌ها در زیبایی عمل بینی تاثیر بسیار مهمی دارند، برای انجام ارتودنسی و عمل بینی بهتر است صبر کنید تا فرم لب‌های شما به شکل ثابتی برسد.

البته اگر انحراف بینی دارید، باید قبل از هر جراحی دیگری به سراغ برطرف کردن آن بروید. در ادامه به طور کامل در این باره توضیح می‌دهیم.

 

مشکلات ارتودنسی هم‌زمان با عمل بینی

جراحی ارتودنسی و عمل بینی به صورت هم‌زمان ممکن است باعث ایجاد مشکلات خاصی شود؛ از جمله:

  • موقعیت لب‌ها تغییر می‌کند
  • تعادل میان لب‌ها و بینی به هم می‌خورد
  • زاویه اولیه لب‌ها و بینی تغییر می‌کند

لازم به ذکر است که اگر ابتدا عمل بینی را انجام دهید و پس از مدت کوتاهی درمان ارتودنسی را آغاز کنید نیز، ممکن است با مشکلات بالا روبه‌رو شوید.

 

بین ارتودنسی و عمل زیبایی بینی کدام اولویت بالاتری دارد؟

از رایج‌ترین سوال‌های افراد در رابطه با ارتودنسی و عمل بینی، این است که اول ارتودنسی یا عمل بینی را انجام دهند؟ همان‌طور که در قسمت‌های قبل گفتیم،‌ بهتر است ابتدا ارتودنسی دندان جلو و عقب را انجام دهید و بعد به سراغ جراحی بینی بروید.

هنگامی که شما برای عمل بینی به دکتر مراجعه می‌کنید،‌ یکی از مهم‌ترین معیارهای جراح برای فرم نهایی بینی شما، زاویه لب و بینی است. از آن‌جایی که پس از ارتودنسی فرم لب‌های شما تغییر می‌کند؛ بنابراین اگر ابتدا بینی‌تان را عمل کنید، ممکن است پس از ارتودنسی و تغییر تناسب اولیه لب‌ها با بینی، دوباره نیاز به جراحی بینی داشته باشید.

 

ارتودنسی و عمل درمان انحراف بینی

چنان‌چه دچار انحراف یا گرفتگی بینی هستید،‌ پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا مشکل بینی‌تان را رفع کنید و سپس به سراغ درمان دندان‌هایتان بروید. انحراف بینی افراد را مجبور به تنفس دهانی می‌کند و همین موضوع باعث جلو آمدن فک بالا و عقب رفتن فک پایین می‌شود. به همین دلیل، بهتر است که ابتدا عمل بینی را انجام دهید و پس از تثبیت کامل فرم بینی، نسبت به درمان ارتودنسی اقدام کنید.

اول ارتودنسی یا عمل بینی

 

چند ماه بعد از عمل زیبایی بینی می‌شود ارتودنسی کرد؟

اگر به هر دلیلی مجبور شدید ابتدا بینی‌تان را عمل کنید، بهتر است تا تثبیت شدن کامل فرم بینی پس از عمل صبر کنید و بعد به سراغ ارتودنسی بروید. فاصله دقیق میان ارتودنسی و عمل بینی را بهتر است از ارتودنتیست و جراح بینی خود بپرسید، اما به طور کلی نباید زودتر از یک سال درمان ارتودنسی بعد از عمل بینی را آغاز کنید.

 

تاثیر ارتودنسی بر بینی چگونه است؟

با حرکت دندان‌ها و تغییر فرم و موقعیت لب‌ها، شکل بینی شما نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. برای مثال، ممکن است پس از ارتودنسی بینی‌تان کمی به سمت بالا برود،‌ به همین خاطر برخی از افرادی که بینی افتاده دارند، پس از ارتودنسی از عمل بینی منصرف می‌شوند.

 

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی چگونه است؟

ارتودنسی باعث حرکت دندان‌ها می‌شود و به همین دلیل فرم و موقعیت لب‌ها را تغییر می‌دهد. این موضوع می‌تواند تعادل میان لب‌ها و بینی عمل‌شده را به هم بزند و بر فرم بینی شما نیز تاثیر زیادی بگذارد.

 

بهترین زمان انجام ارتودنسی و عمل بینی

به خاطر بافت نرم لثه‌ها در سنین پایین‌تر، بهترین سن ارتودنسی از کودکی «حدود ۹-۸ سالگی» شروع می‌شود، اما در بزرگسالی نیز می‌توانید به راحتی این جراحی درمانی-زیبایی را انجام دهید. اگر در کودکی دندان‌هایتان را درست کنید، تا زمان عمل بینی در سنین بالاتر،‌ فک و لب‌هایتان کاملا فرم می‌گیرند و دیگر نگرانی‌ای بابت تغییر شکل بینی وجود ندارد.

برای عمل بینی نیز بهتر است تا پایان دوره ارتودنسی صبر کنید. در پاسخ به این سوال که ارتودنسی چقدر طول می‌کشد، باید ابتدا به عوامل تاثیرگذاری مانند سن بیمار، ناهنجاری دندان‌ها و مشکلات فک، انتخاب نوع دستگاه ارتودنسی و … اشاره کرد.  به طور کلی فرایند درمان ۶ تا ۳۶ ماه طول می‌کشد و زودتر از ۶ ماه، نمی‌توانید براکت‌ها را بردارید.

در صورتی که زمان کافی برای این کار را ندارید و می‌خواهید هر دو درمان را هم‌زمان پیش ببرید، حتما با هر دو جراح خود مشورت کنید.

 

جراحی هم‌زمان فک جلو و بینی

اوربایت «OverBite» به حالتی گفته می‌شود که فک بالا جلوتر از فک پایین باشد. درمان این ناهنجاری نیاز به عمل دارد. از آن‌جایی که فک بالا به بینی بسیار نزدیک است، تغییرات انجام‌شده روی آن می‌تواند کاملا بینی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین جراحی هم‌زمان بینی و فک تصمیم اشتباهی است.

 

جراحی هم‌زمان فک جلو و بینی

 

فاصله بین جراحی فک و عمل بینی باید چقدر باشد؟

اگر می‌خواهید پس از جراحی فک نسبت به عمل بینی خود اقدام کنید، به دلیل تاثیرگذاری بسیار زیاد فک و بینی نسبت به یکدیگر، باید حدود یک سال صبر کنید.

 

اول ارتودنسی یا عمل بینی

 

ارتودنسی و عمل بینی هر دو از رایج‌ترین جراحی‌های درمانی و زیبایی هستند. انجام هم‌زمان این دو یا انجام ارتودنسی بعد از عمل بینی توصیه نمی‌شود؛ مگر این‌که بیشتر از یک سال از عمل بینی شما گذشته باشد.

در این مقاله در رابطه با موضوعات مربوط به ارتودنسی و عمل بینی، از جمله تاثیر ارتودنسی بر بینی، مشکلات جراحی هم‌زمان و فاصله زمانی مناسب بین آن‌ها به طور کامل توضیح دادیم. فراموش نکنید که برای اطلاعات دقیق و متناسب با شرایط فک و دندان‌هایتان، لازم است که با ارتودنستیت خود مشورت کنید.

۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *