
همه چیز درباره ارتودنسی نامرئی
درمان ارتودنسی با صاف و مرتب کردن دندان ها به بهبود ظاهر آنها کمک می کند، به همین دلیل از محبوب ترین خدمات زیبایی دندان به حساب می آید. اما افراد زیادی پس از شنیدن نام ارتودنسی دندان به یاد سیم های فلزی و ظاهر ناخوشایند دستگاه های ارتودنسی ثابت می افتند. با اینکه می توان گفت ارتودنسی ثابت از قدیمی ترین و موثرترین درمان های ارتودنسی برای حل مشکلات پیچیده فک و دندان می باشد، اما امروزه پیشرفت های فراوانی در این زمینه انجام شده است. نسل های جدید ارتودنسی نامرئی سعی در حل این مشکل داشته و بریس هایی با ظاهر شفاف یا نامرئی تولید کرده اند.
ارتودنسی نامرئی چیست؟
زمانی که صحبت از ارتودنسی نامرئی به میان میآید ما منظورمان 3 مدل درمان ارتودنسی است. این 3 درمان یک وجه مشترک دارند که باعث شده در یک گروه و دسته بندی قرار بگیرند و آن وجه اشتراک، نامرئی بودن یا کمتر قابل توجه بودن آن ها است.
به عبارتی زمانی که شما درمان ارتودنسی خود را با این دستگاه ها انجام می دهید کسی متوجه نمی شود که شما تحت درمان هستید مگر اینکه از نزدیک با دقت به شما و لبخندتان نگاه کند. این 3 دستگاه که نامرئی در نظر گرفته می شوند عبارتند از:
- الاینرهای شفاف و متحرک ارتودنسی
- ارتودنسی سرامیکی
- ارتودنسی لینگوال
در ادامه با این 3 دستگاه تقریبا نامرئی بیشتر آشنا خواهید شد.
ارتودنسی با الاینرها شفاف
الاینر یک کلمه انگلیسی و به معنای تراز کننده است. الاینرها یک سری قالبهای اختصاصی، پلاستیکی و شفاف هستند که روی دندان ها قرار می گیرند و به منظم شدن آن ها کمک می کنند. به این قالب ها اصطلاحاً الاینر شفاف گفته می شود و اغلب مردم زمانی که صحبت از ارتودنسی نامرئی می کنند، منظورشان استفاده از این قالب ها است.
به الاینرهای شفاف همچنین پلاک ارتودنسی نیز گفته می شود. این الاینرها هم جزء دستگاه های نامرئی هستند هم جزء دستگاه های متحرک، به همین دلیل آن ها را در دسته ارتودنسی متحرک نیز قرار می دهد.
افرادی که نامرتبی جزئی تا متوسط دندانی دارند معمولاً کاندید خوبی برای استفاده از این نوع ارتودنسی نامرئی هستند. اما اگر شما کسی هستید که به شدت نامنظمی دندانی دارید نمی توانید کاندید خوبی برای استفاده از این پلاک ها باشید.
ارتودنسی سرامیکی
ارتودنسی سرامیکی دقیقاً همان ارتودنسی ثابت معمولی است و تنها یک تفاوت با آن دارد. در ارتودنسی سرامیکی به جای براکت های فلزی معمولاً از براکت های سرامیکی، شفاف و بی رنگ استفاده می شود.
این باعث می شود که دستگاه ارتودنسی شما کمتر قابل توجه باشد و کسی متوجه درمان شما نشود. درمان ارتودنسی با براکت های سرامیکی معمولا تمام مشکلاتی که با روش معمولی ارتودنسی برطرف می شود را اصلاح می کند و مزیت نامرئی بودن آن باعث شده افراد زیادی درمان خود را با این روش انجام دهند.
از معایب براکت های سرامیکی شکننده بودن آن ها و هزینه بالایی است که روی دست بیماران میگذارند. داشتن این براکت ها شاید برای بیماران هیجان انگیز و خوشحال کننده باشد اما نصب آن ها برای متخصص ارتودنسی سخت است و برای همین ارتودنسی نامرئی با این روش هزینه زیادی در بر خواهد داشت.
ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی لینگوال نیز به طور مشابه کاملا شبیه ارتودنسی معمولی است با این تفاوت که در این روش دستگاه های ارتودنسی به جای اینکه به جلوی دندان ها متصل شوند، به پشت دندان ها و در مجاورت زبان وصل می شوند.

این روش البته با وجود کارایی بسیار بالایش هنوز در ایران عملی نشده و کمتر متخصصی آن را انجام می دهد. درمان لینگوال جزء کارآمدترین روش های ارتودنسی نامرئی است و هزینه نسبتا بالایی هم دارد زیرا اتصال آن نیازمند مهارت بالا و تکنولوژی های مدرن است.
توضیحات بیشتر درباره ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف
در ارتودنسی نامرئی با پلاک های شفافی مانند اینویزیلاین از یک سری قالب های شفاف و متحرک استفاده می شود و با استفاده از پلاستیک سخت اقدام به صاف و مرتب کردن دندان ها می کنند. در این ارتودنسی برخلاف ارتودنسی های فلزی، از هیچ گونه سیم یا براکتی استفاده نشده است. اگر نیاز به درمان ارتودنسی دارید، ولی حتی فکر قرار دادن بریس های ثابت و فلزی آزارتان می دهد، ارتودنسی نامرئی بهترین گزینه خواهد بود.

مدت زمان ارتودنسی نامرئی با پلاک متحرک
به طور کلی مدت زمان ارتودنسی دندان با بریس های نامرئی 18 ماه بوده که ممکن است با توجه به پیچیدگی دندانی هر بیمار این زمان افزایش یا کاهش پیدا کند. البته به خاطر داشته باشید که درمان ارتودنسی زمان بر بوده و به همین دلیل طی کردن مسافت های زیاد برای مراجعه به کلینیک ارتودنسی می تواند واقعا خسته کننده و زمان بر باشد. در نتیجه سعی کنید کلینیک ارتودنسی تان حتی الامکان نزدیک محل زندگی یا کار خود انتخاب کنید.
مزایای ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی در مقایسه با ارتودنسی های سنتی مزایای بسیاری دارد که شامل:
- نامرئی بودن: حضور این بریس ها درون دهان اصلا مشخص نبوده و اطرافیان به سختی می توانند متوجه آنها شوند.
- ساخت سفارشی: اینویزیلاین ها به صورت سفارشی و متناسب با قالب فک و دندان هر بیمار ساخته می شوند.
- تحرک پذیری: در هنگام غذا خوردن، مسواک زدن یا سایر مواقع ضروری می توان آنها را از دهان خارج کرد.
- درد و جراحت کمتر: از آنجایی که اینویزیلاین ها بر خلاف ارتودنسی ثابت، ضمایم فلزی ندارند، نمیتوانند به بافت نرم دهان آسیب زده و باعث جراحت آن شوند.

معایب ارتودنسی نامرئی
متاسفانه ارتودنسی نامرئی علیرغم مزایای فراوانی که دارد، دارای معایبی نیز هست که عبارت است از:
- گران بودن
یکی از مهمترین معایب این نوع ارتودنسی بالا بودن هزینه ارتودنسی نامرئی است. از آنجایی که شرکت های بیمه هزینه های این ارتودنسی را پوشش نمی دهند، بنابراین بیمار باید به تنهایی آمادگی پرداخت کل هزینه ارتودنسی نامرئی را داشته باشد.
- ضرورت استفاده 22 ساعته در روز
اینویزیلاین ها باید حداقل 22 ساعت در روز روی دندان ها قرار گیرند و تنها برای غذا خوردن و رسیدگی به بهداشت دهان و دندان از دهان خارج شوند. در واقع اگر قصد شرکت در مهمانی یا جلسه کاری را داشته باشید، اجازه خارج کردن آنها را از دهان نخواهید داشت.
- ناراحتی جزئی بعد از نصب
بریس های ارتودنسی نامرئی ممکن است در ابتدا آزار دهنده و حتی دردناک باشند. در واقع عادت کردن دندان ها به حضور ارتودنسی ممکن است زمانبر باشد. در برخی موارد می توان با مشورت پزشک، برای کنترل درد دندان ها مسکن مصرف کرد.
- دردسر ساز بودن
اینویزیلاین ها می توانند بسیار دردسر ساز باشند. از آنجایی که باید بریس های نامرئی را هنگام غذا خوردن از دهان خارج کرد، اینکار ممکن است در مکان های عمومی و رستوران ها بسیار خجالت آور باشد. همچنین لازم است بعد از خوردن هر وعده غذایی دندان های خود را مسواک بزنید و این به معنی چندین بار مسوراک زدن در روز می باشد.
🦷خواندان این مطالب را هم به شما پیشنهاد می کنیم:
با این وجود هر یک از این مزایا و معایب ممکن است برای فردی مهمتر از سایرین باشد. به همین دلیل هر شخص باید پس از گرفتن وقت مشاوره از یک متخصص ارتودنسی خوب، معاینه شدن و شنیدن توصیه های دندانپزشک , نوع ارتودنسی مناسب خود را انتخاب کند.
چنانچه مایل هستید از دکتر علیرضا خدیوی متخصص ارتودنسی در میرداماد در همین زمینه سوالی بپرسید، میتوانید در بخش طرح پرسش آن را مطرح کنید، تا دکتر به شما در اسرع وقت پاسخ دهند، و چنانچه میخواهید از ایشان نوبت آنلاین دریافت کنید روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
ارسال نظر
جدیدترین مقالات
بهترین متخصص ارتودنسی در میرداماد کیست؟
ارتودنسی سرامیکی چیست؟مزایا و معایب+هزینه+نحوه نگهداری
ارتودنسی به روش دیمون؛ مزایا و هزینه
ارتودنسی پیشگیرانه چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
ارتودنسی رنگی چیست و چگونه بهترین رنگ را برای ارتودنسی انتخاب کنیم؟
ارتودنسی لینگوال چیست؟
همه چیز درباره ارتودنسی دندان (0 تا 100 فرآیند درمان ارتودنسی)
ارتودنسی ثابت؛ انواع، مزایا و معایب و هزینه ارتودنسی ثابت