
بهترین زمان و سن مناسب برای ارتودنسی
سوال مشترک بسیاری از والدین این است که سن مناسب برای ارتودنسی و مراجعه به متخصص ارتودنسی چه زمانی است؟ صحبت کردن درباره ردیف و مرتب کردن دندانهای فرزندان و بهترین زمان شروع آن یکی از موضوعات مورد علاقه والدین است، چرا که والدین میخواهند خود را برای پرداخت هزینه ارتودنسی آماده کنند.
شکی نیست که تمام والدین آرزو دارند هر چه زودتر لبخندی زیبا را بر روی لبان فرزندانشان ببینند و از داشتن فرزندی مطمئن به خود و با اعتماد به نفس بالا به خود ببالند. اما واقعیت این است که یک سن ثابت مشخص برای شروع ارتودنسی وجود ندارد. سن ارتودنسی برای هر کودک متفاوت از دیگری است و به مشکلات دندانی بستگی دارد.
بنابراین بهتر است کودک تا قبل از سن 7 سالگی برای ارزیابی ارتودنسی به نزد متخصص برده شود. آنچه قطعی است این است که ارتودنسی پیشگیری و زودهنگام مزایای انکارناپذیری دارد. متخصص ارتودنسی میتواند مشکلات بروز یافته را در سنین پایین تشخیص دهد و بهترین طرح درمان را برای آرامش و آسودگی شما و فرزند دلبندتان پیشنهاد دهد.
[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#918ac2″]اگرچه نمیتوان یک سن مناسب برای ارتودنسی به طور مشخص برای شروع درمان ارتودنسی کودک اعلام کرد، اما باید در سنین پایین به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد تا متخصص لزوم ارتودنسی پیشگیری را بررسی کند و بهترین سن را در صورت نیاز به درمان پیشنهاد دهد. متخصص ارتودنسی مجربترین و شایستهترین پزشک برای مدیریت تمام مشکلات مربوط به بینظمی فک و دندان است. متخصص ارتودنسی بهترین زمان درمان یک مشکل خاص را برای هر سه گروه سنی کودکان، نوجوانان یا بزرگسالان تعیین میکند. با بهرهگیری از راهنمایی متخصص ارتودنسی لبخند و دندانهای فرزند دلبندتان در دستانی مطمئن خواهد بود.
اگر فکر میکنید مراجعه به متخصص ارتودنسی برای فرزندتان مفید است، میتوانید از همان ابتدا برای ارزیابی اولیه به نزد متخصص ارتودنسی بروید تا ایشان بهترین زمان شروع ارتودنسی را پیشنهاد دهند.
برای دریافت مشاوره و اطلاع بیشتر درباره انواع روشهای ارتودنسی که متخصصین ما در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر خدیوی ارائه میدهند، میتوانید با ما از طریق شمارههای ۰۲۱۲۲۹۱۴۵۹۶ –۰۲۱۲۲۹۱۴۵۹۶ تماس حاصل فرمایید.[/alert]
بهترین زمان مراجعه به متخصص ارتودنسی برای ارزیابی اولیه
سن ارتودنسی مشخصی برای نخستین ارزیابی ارتودنسی وجود ندارد، برخی کودکان در سن 6 سالگی، عدهای در 10 سالگی و بقیه در دوران نوجوانی به متخصص ارتودنسی مراجعه میکنند. بسیاری از متخصصین ارتودنسی معتقدند که کودکان باید به محض درآمدن نخستین دندانهای دائمی، یعنی حدود 7 سالگی، توسط ارتودنتیست معاینه شوند. مشکلاتی مانند اختلال بایت و بههمفشردگی و بینظمی دندانها در 7 سالگی مشخص است.
شروع زودهنگام درمان ارتودنسی به این معنا نیست که دندانهای کودک بلافاصله سیمکشی میشود. هدف از ارتودنسی پیشگیری یافتن مشکلات و تصمیمگیری برای بهترین زمان شروع درمان است. ما توصیه میکنیم که فرزندتان را در بازه سنی 8 تا 10 سال برای نخستین ارزیابی ارتودنسی به نزد متخصص ببرید. اکثر کودکان در این سن هم دندان شیری و هم دندان دائمی دارند، بنابراین متخصص میتواند مشکلات بروز یافته مانند بینظمی فک، به همفشردگی و همپوشانی دندانها یا اوربایت را تشخیص دهد.
والدین نمیتوانند به خوبی لزوم درمان ارتودنسی زودهنگام و پایین بودن سن مناسب برای ارتودنسی را تشخیص دهند. اما متخصص ارتودنسی با بهرهگیری از دانش و تخصص خود میتواند زمان و شیوه مناسب درمان را تعیین کند و بگوید که در چه شرایطی نیاز به درمان نیست یا فعلاً باید صبر کرد.
متخصص ارتودنسی در بعضی موارد توصیه میکند که درمان یک تا پنج سال بعد از ارزیابی اولیه شروع شود، اما گاهی لازم است که اقدامهای زودهنگام برای متوقف کردن مشکلات در حال بروز یافتن انجام شود، در چنین حالتی ارتودنسی پیشگیری شروع میشود.
ضرورت سیمکشی دندانها در سنین پایین
سیمکشی دندانهای کودکان به دلایل مختلفی چون کج بودن، همپوشانی یا بههمفشردگی دندانها یا اختلال بایت (مال اکلوژن و روی هم قرار نگرفتن دندانها) ضرورت مییابد. مال اکلوژن به حالتی گفته میشود که فک بالا و پایین هماندازه نباشد. اگر فک بالا بزرگتر از فک پایین باشد، مشکل اوربایت پیش میآید و اگر فک پایین بزرگتر باشد، با اختلال آندربایت مواجه هستیم.
مشکلات فک و دندان گاهی نتیجه زود افتادن دندانهای شیری، سانحه یا عادتهایی مانند مکیدن انگشت است. البته نامرتبی دندانها غالباً ارثی است، بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان نیاز به بریس داشته باشید، احتمالاً فرزندانتان نیز به درمان ارتودنسی احتیاج خواهند داشت.
دندانپزشک اطفال غالباً نخستین فردی است که در جلسات ویزیت دورهای متوجه مشکل دندانها میشود و مراجعه به متخصص ارتودنسی را توصیه میکند. متخصص لزوم سیمکشی دندانها را بررسی میکند و بهترین زمان ارتودنسی و مناسبترین روش و وسایل ارتودنسی را پیشنهاد میدهد.
مزایای ارتودنسی پیشگیری
ارتودنسی زودهنگام غالباً “فاز اول” درمان نامیده میشود، چون معمولاً پس از آن مرحله دوم درمان در سنین بالاتر شروع میشود. در درمان زودهنگام به مشکلات جدیتر مربوط به بایت پرداخته میشود. متخصص با استفاده از وسایل مناسب ارتودنسی پیشگیری فضای لازم را برای بقیه دندانهای دائمی ایجاد میکند تا صاف و مرتب دربیایند.
ارتودنسی زودهنگام از آسیبهای جسمی و روانی منتج از نامرتبی دندانها پیشگیری میکند. با مرتب شدن دندانها تمسخر همسنوسالان متوقف میشود و احتمال آسیب دیدن دندانها، به ویژه هنگام ورزش کردن، کاهش مییابد. به علاوه چون رعایت بهداشت دندانهای صاف و مرتب آسانتر است، از بروز ناراحتیهای دهان و دندان نیز جلوگیری میشود.
ارتودنسی بزرگسالان
به خاطر داشته باشید که بزرگسالان نیز میتوانند درمان ارتودنسی انجام دهند و هیچ سنی برای دستیابی به لبخندی زیبا دیر نیست. در واقع روشهای ارتودنسی مختلفی برای مرتب کردن دندانهای بزرگسالان وجود دارد. اکثر متخصصین ارتودنسی بر این باورند که هیچگاه برای لذت بردن از یک لبخند درخشان و جذاب دیر نیست.
هر روز بر تعداد بزرگسالانی که برای ارتودنسی به کلینیکهای دندانپزشکی مراجعه میکنند، افزوده میشود. دندانها به موازات بالا رفتن سن جابجا و نامرتب میشود. این مشکل بسیار شایع است و انجام ارتودنسی در سنین پایینتر تضمینی برای مرتب ماندن همیشگی دندانها نیست. تکنولوژی در زمینه ارتودنسی پیشرفتهای چشمگیری داشته است و ارتودنسی امروزه نتایجی را به دست میدهد که بسیار سریعتر است و فقط یک روش برای دستیابی به آنها وجود ندارد. بریسهای شفاف و همرنگ دندان تحول عظیمی را در زمینه ارتودنسی بزرگسالان ایجاد کردهاند و بزرگسالان از این بریسهای زیبا و تقریباً نامرئی استقبال میکنند. تغییر موقعیت دندانها و فک مزایای دیگری نیز دارد. لبها پس از جابجایی دندانها و فک برجستهتر به نظر میرسد و پوست کشیدهتر و سفتتر میشود. دندانها لبها و گونهها را نگه میدارد و به این دلیل ارتودنسی روشی مناسب برای زیباتر و متقارن کردن صورت است که نیازی به جراحی یا کشیدن دندان ندارد.
اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری درباره خدمات ارتودنسی بزرگسالان کسب کنید، میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۹۱۴۵۹۶ –۰۲۱۲۲۹۱۴۵۹۶ تماس بگیرید و سوالهایتان را با همکاران ما در میان بگذارید.
ارسال نظر
جدیدترین مقالات
کش ارتودنسی دندان چگونه به صاف شدن دندان ها کمک می کند؟
آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)
آشنایی با تاریخچه ارتودنسی دندان (از ابتدا تاکنون)
آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟
درمان دندان درد شبانه (9 راه برای کاهش درد دندان)
هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۱چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟
درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید
عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟
داغترین هشتگ ها