ارتودنسی در کودکان
ارتودنسی در سن کودکی که به عنوان ارتودنسی پیشگیری نیز شناخته میشود، میتواند از سن 6 یا 7 سالگی آغاز شود. در این سن، دندانها هنوز در حال شکلگیری هستند و فک نیز هنوز در حال رشد کردن است، بنابراین برخی مشکلات خاص مانند شلوغی و نامرتب بودن دندانها را میتوان بسیار آسانتر برطرف نمود.
بسیار مهم است که در نظر داشته باشید که انجام این درمان برای برطرف کردن تمامی مشکلات مربوط به ارتودنسی اطفال مناسب نیست، اما در برخی موارد خاص میتواند مفید و مناسب باشد.
[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#918ac2″]
در مطب و کلینیک تخصصی ارتودنسی دکترخدیوی، در اغلب موارد، پس از معاینه کودک برای ارتودنسی پیشگیری تنها توصیه پزشک مراجعات منظم بعدی برای زیر نظر داشتن وضعیت دندانهای کودک است و هزینهی زیادی برای والدین به دنبال ندارد.
اگر میخواهید فرزندتان از کودکی با مشکلات بدحالتی دندان و دیگر مشکلات ناشی از آن در بزرگسالی رهایی یابد با متخصص ارتودنسی اطفال ما مشورت کنید تا بهترین و ایمنترین روش را برای برطرف ساختن و کاهش مشکلات دندان و نامرتبی دندان کودکان برای او بکاربگیریم.
برای رزرو نوبت و انجام مشاورههای لازم جهت ترمیم مشکل کجی دندانهایتان از طریق شماره تماس 22900298-021 با ما در مطب تخصصی ارتودنسی تماس حاصل فرمایید.
[/alert]
چرا و چه زمانی کودکان به ارتودنسی نیاز دارند؟
در صورتی که بیمار هر کدام از مشکلات یا شرایط زیر را داشته باشد، انجام ارتودنسی دندان کودکان میتواند برای او مفید باشد:
- از دست دادن زودهنگام دندانهای دائمی
- مشکل در جویدن غذا
- نفس کشیدن با دهان
- مکیدن انگشت شست
- شلوغی و نامرتبی دندانها و یا داشتن دندان اضافه
- جلو بودن یا عقب بودن بیش از اندازهی فکها نسبت به همدیگر
- گاز گرفتن مداوم گونه (از داخل)
- قرار نگرفتن دندانهای جلو روی هم و یا قرار گیری آنها به شکل غیرطبیعی
- ظاهر نامتقارن صورت به علت نامرتبی دندان ها یا فک
- دندان قروچه
سن مناسب برای ارتودنسی در کودکان
ما توصیه میکنیم که تمامی کودکان در سن 7 سالگی توسط متخصص ارتودنسی معاینه شوند. یک متخصص با تجربه میتواند با معاینه کودک در سن 7 سالگی به وضوح متوجه شود که آیا او با مشکلات مرتبط با ارتودنسی مانند نامرتبی دندانها روبه رو خواهد شد یا خیر. با تشخیص زودهنگام مشکلات مرتبط با ارتودنسی مانند نامرتبی دندان، عدم قرارگیری مناسب دندانهای بالا و پایین روی هم و افتادن زود هنگام دندانهای شیری، میتوان درمان مناسب را برای آن طرحریزی کرد و با انجام درمان بسیار کوتاه مدتتر به بهترین نتایج ممکن رسید.
در اغلب موارد نیازی به انجام مداخله درمانی زودهنگام نیست و تنها لازم است که روند رشد دندانهای کودک شما تحت نظر پزشک باشد. بنابراین شما میتوانید آسوده خاطر باشید و با اطمینان کامل، بدانید که مشکلی که ظاهرا در وضعیت دندانهای کودک خود میبینید، یک مشکل واقعی است و یا تنها مرحلهای گذرا از روند رشد دندانهای اوست و نیازی به درمان ندارد.
مزایای انجام ارتودنسی پیشگیری
انجام ارتودنسی پیشگیری این مزیت را دارد که فک کودک هنوز در حال رشد است. درمان زودهنگام و انجام ارتودنسی پیشگیری زمانی موثر است که قوس دندانی و فکها به طور کامل شکل نگرفتهاند. ارتودنسی فانکشنال میتواند این مشکلات را برطرف کند. معمولا بعد از این درمان، مدتی بعد لازم است که درمانهای دیگری صورت بگیرند. اما مدت زمان این درمانها بسیار کوتاه خواهد بود.
ارتودنسی پیشگیری از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری میکند و باعث میشود که انجام درمان ارتودنسی در سن بالاتر بسیار آسانتر و ظرف مدت زمان کوتاهتری انجام شود.
برای انجام ارتودنسی پیشگیری، از وسایل ارتودنسی مخصوص یا تعداری براکت برای هدایت رشد دندانها و فکها استفاده میشود و فضای مناسبتری برای رشد دندانهای دائمی ایجاد میشود.
امروزه روشهاي متعددي به عنوان جايگزين بريسهای فلزي قديمي براي ارتودنسي معرفي شدهاند و ميزان استقبال از اين روشها هم روز به روز در حال افزايش است. ارتودنسی نامرئی کودکان به عنوان روشي جديد و بسيار مؤثر شناخته ميشود که ميزان استفاده از آن به سرعت در حال گسترش است.
در اغلب موارد ارتودنسی پیشگیری فاز اول درمان است و فاز دوم و تکمیلی درمان گذاشتن براکتهای ارتودنسی در سن بالاتر و در زمان مناسب انجام میشود. فاز دوم درمان معمولا بسیار کوتاهتر است و انجام آن بسیار ساده است.
انجام ارتودنسی پیشگیری به ما این فرصت را میدهد که :
- رشد فکی را به شکل دلخواه هدایت کنیم.
- احتمال آسیب دیدگی (مانند شکستگی) دندانهایی که به سمت جلو متمایل شدهاند را کم کنیم.
- عادات غلط کودک مانند مکیدن انگشت، زبان زدن به دندانها و گاز گرفتن لب را برطرف کنیم.
- ظاهر کودک شما و در نتیجه اعتماد به نفس او را بهبود دهیم.
- رشد دندانهای دائمی را به شیوهی دلخواه هدایت کنیم.
- چگونگی قرارگیری لبها بر روی هم را بهبود دهیم.
تشخیص مشکلات ارتودنسی در کودکان در مطب دکتر خدیوی
در اولین قدم، لازم است با مطب ما تماس بگیرید و برای معاینه اولیه رایگان، یک وقت قبلی تعیین کنید.
جلسهی معاینه معمولا بین 15 تا 30 دقیقه طول میکشد. هدف ما این است که بعد از انجام معاینه بتوانیم در موارد زیر به شما اطلاعات لازم را بدهیم:
- تعیین مشکلات مربوط به ارتودنسی (در صورت وجود مشکل)
- تعیین بهترین زمان مناسب برای شروع درمان
- پیشبینی مدت زمان احتمالی درمان
- معرفی روشهای مختلف انجام ارتودنسی و نوع مناسب یا لازم برای کودک شما
- تعیین هزینه ی انجام درمان و روشهای مختلف پرداخت آن
گاهی اوقات برای آن که بتوانیم تمامی اطلاعات گفته شده را در اختیار شما بگذاریم نیاز داریم که از دندانهای کودک شما عکس بگیریم و تصاویر رادیوگرافی پانورامیک از دندانهای او تهیه کنیم.
چه روشهای درمانی برای ارتودنسی در کودکان به کار میرود؟
تحقیقات بسیار گستردهای در زمینه ارتودنسی دو مرحلهای انجام شده است. موثرترین روشهای درمان برای فاز اول، که تاکنون در این تحقیقات مشخص شدهاند، عبارتند از:
وسیع کننده کام– توسعه دادن قوس دندانی موجب میشود که دندانهای جدید فضای کافی برای رشد داشته باشند. در صورتیکه دندانها فضای کافی برای رشد نداشته باشند ممکن است هرگز از لثه بیرون نزنند و یا به شکل کج رشد کنند. توسعهی کام همچنین از جا به جا شدن فک پایین جلوگیری میکند و در صورت عدم انجام ارتودنسی پیشگیری ممکن است فک پایین در هنگام رشد به یک طرف متمایل شود (کج شود) .
انقطاع فک بالا- در اغلب موارد علت جلو آمدن دندانهای فک پایین این است که فک بالایی به اندازهی کافی به سمت جلو رشد نکرده است. در کودکان میتوان به سادگی استخوانهای فک را تغییر شکل داد. انقطاع فک بالا موجب میشود که فک بالایی به طور صحیح به سمت جلو رشد داشته باشد تا کودک در سن جوانی با مشکل عدم هماهنگی قرارگیری فک بالا و پایین روی هم، رو به رو نشود و فک پایینی جلوتر از فک بالایی قرار نداشته باشد.
ارتودنسی جزئی. ممکن است در کودکان 7 تا 9 سال اگر دندانهای جلو شلوغ و نامرتب باشند، روی تعدادی از دندانها براکت ارتودنسی گذاشته شود. این دندانها معمولا به سرعت (ظرف 3 تا 6 ماه) مرتب میشوند و علاوه بر این که دندانها جلو شکل ظاهری بهتری پیدا میکنند، فضای کافی برای رشد دندانهای عقب نیز ایجاد میشود.
نگهدارندهی فضا- نگهدارندههای فضا، وسایل ارتودنسی منفعلی هستند که در صورتی که در زمان دست به کار گرفته شوند، موجب میشوند دندانهای دائمی خلفی بسیار صافتر و به شکل طبیعی رشد کنند.
بسیاری از دندانپزشکان عمومی درگیر انجام درمانهای مربوط به مشکلات لثه و بهداشت دهان هستند. این دندانپزشکان معمولا برای تشخیص و انجام درمانهایی مانند ازتودنسی پیشگیری آموزش ندیدهاند. مشکلاتی که عدم درمان آنها موجب میشود انجام ارتودنسی در آینده بسیار سخت و پیچیده و زمانبر باشد. بهترین کار این است که برا انجام معاینه به پزشک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا تصمیم درست را در این مورد بگیرد و بدین منظور به دندانپزشک عمومی مراجعه نکنید تا در صورت نیاز شما را به متخصص مربوطه ارجاع دهد، چرا که ممکن است دندانپزشک عمومی نتواند مشکلات مربوط در این زمینه را به درستی تشخیص دهد.
مراقبت از بریسهای ارتودنسی در کودکان
- قرقره کردن آب در دهان قبل از مسواک زدن. به کودک خود بگویید که بعد از غذا خوردن دهان خود را با آب بشوید. انجام این کار باعث میشود که غذای مانده در لا به لای براکتهای ارتودنسی، خارج شود و سپس دندانها باید به دقت شسته شوند.
- استفاده روزانه از نخ دندان. هر شب به کودک خود کمک کنید که از نخ دندان استفاده کند. کشیدن نخ دندان باعث میشود پلاکها و جرمهای تازه تشکیل شده در بین دندانها و در نواحی خطوط لثهای از بین بروند و بیش از این پیشرفت نکنند. همچنین با کشیدن نخ دندان میتوان به گوشهها و جاهای پنهان بین دندانها که با مسواک قابل دسترس نیستند، دسترسی داشت.
- بعد از مسواک کردن دندانها و قبل از رفتن به تختخواب از کودک خود بخواهید که دهان خود را با دهانشویه بشوید تا به سلامت دندانهای او کمک شود.
- مراجعه برای معاینه دندانها، هر شش ماه یکبار. برای چکاپ و تمیز کردن دندانها، هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک میتواند به خوبی مشکلات فعلی دندانها را تشخیص داده و مشکلات احتمالی دندانها در آینده را نیز پیشبینی کند و به شما اطمینان خواهد داد که دندانهای کودکتان سالم میمانند.
ارسال نظر
جدیدترین مقالات
سفید کردن و بلیچینگ دندان
ارتودنسی بزرگسالان: بررسی مزایا، انواع و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان
ارتودنسی در دوران بارداری
ارتودنسی لینگوال (زبانی و مخفی)
تمام روشهای ازبین بردن فاصله بین دندان ها
تغذیه در ارتودنسی: در زمان ارتودنسی چه بخوریم و چه نخوریم؟
آیا دندان های روکش شده را میتوان ارتودنسی کرد؟
آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟
داغترین هشتگ ها