دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسی
دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسي , ارتوپدي فك و صورت
  • دارای بورد تخصصی ارتودنسی
  • عضو انجمن ارتودنتیست های ایران، اروپا و آمریکا
021 - 229 00 298
  • دکتر علیرضا خدیــوی
    متخصص ارتودنسی
  • صفحه اصلی
  • خدمات
    • ارتودنسی ثابت
    • ارتودنسی متحرک چیست و مناسب چه افرادی است؟
    • ارتودنسی نامرئی
    • ارتودنسی کودکان و هرچیزی که والدین باید درباره آن بدانند
    • لمینت دندان
    • ایمپلنت دندان
  • گالری تصاویر
    • گالری ارتودنسی
  • پرسش و پاسخ
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
    • دریافت نوبت

مرتب، ردیف و صاف کردن دندان‌های کج و روی هم با ارتودنسی

9 خرداد 96 # دسته‌بندی نشده

فهرست عناوین پنهان کردن
1. مزایای دندان‌های مرتب
2. ارزیابی ارتودنسی
3. گزینه‌های ردیف کردن دندان‌ها
3.1. بریس‌های متحرک
3.2. پلاک‌ها
3.3. بریس‌های ثابت
3.4. هدگیر
3.5. مینی اسکرو
3.6. نگهدارنده
3.7. درمان جراحی ارتودنسی
4. در حین ارتودنسی چه انتظاراتی باید داشت؟
5. مراقبت از بریس‌ها

مرتب کردن دندان‌ها شامل استفاده از سیم‌کشی دندان به منظور بهبود ظاهر و عملکرد دندان‌های کج یا نامرتب است. این حوزه‌ی دندانپزشکی، ارتودنسی نامیده می‌شود. شما با مراجعه به متخصص ارتودنسی که فرایند درمان را انجام می‌دهد، صحبت‌های لازم را انجام خواهید داد. ممکن است آنچه که در ادامه توضیح داده می‌شود متفاوت با واقعیت باشد زیرا درمان بطور اختصاصی برای برآورده کردن نیازهای منحصر بفرد بیمار طراحی خواهد شد. همچنین هزینه مرتب کردن دندان ها  متغیر بوده و به نوع درمان و پزشک شما بستگی دارد.

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#918ac2″]اگر از ظاهر دندان‌های خود راضی نیستید و فکر می‌کنید که ممکن است سیم‌کشی دندان‌ها برای شما مناسب باشد، می‌توانید برای بررسی‌های ارتودنسی اولیه به ما مراجعه نمایید. این بررسی و معاینات به متخصص ارتودنسی این امکان را می‌دهد تا وضعیت دهان و دندان‌ها را ارزیابی کرده و مناسب بودن شما برای این درمان را مشخص نماید. جهت درمان ارتودنسی بریس‌های ثابت و نامرئی متنوعی وجود دارد که می‌توانند لبخند شما را متحول کنند. یک وقت مشاوره با متخصصین ما در کلینیک تخصصی دکتر خدیوی رزرو نمایید تا ما بهترین روش برای دستیابی به دندان‌هایی مرتب و لبخندی زیبا برای شما را پیشنهاد کنیم. برای ارتباط با ما می‌توانید از طریق شماره‌های ۰۲۱۲۲۹۱۴۵۹۶ –۰۲۱۲۲۹۱۴۵۹۶ تماسل حاصل فرمایید.[/alert]

مزایای دندان‌های مرتب


دندان‌های مرتب و ردیف می‌توانند دندان‌هایی سالم‌تر نیز باشند. بیشتر افراد می‌دانند که تمیز کردن بین دندان‌ها برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های لثه مهم است. کشیدن نخ دندان و مسواک زدن در این نواحی به پیشگیری از شکل‌گیری پلاک کمک می‌کند. مشکل دندان‌های کج این است که دستیابی به نواحی بین دندانی دشوار بوده و در نتیجه تمیز کردن آنها دشوارتر است. از آنجا که تمیز کردن دندان‌های ردیف آسان‌تر می‌باشد، دندان‌های سالم‌تری نیز خواهند بود.

ارزیابی ارتودنسی


بهترین زمان برای انجام ارزیابی ارتودنسی پس از افتادن دندان‌های شیری و پیش از بیرون آمدن تمام دندان‌های دائمی است (معمولاً حدود ۱۰ یا ۱۱ سالگی). در این زمان، فک به اندازه کافی رشد کرده است تا متخصص ارتودنسی بتواند تشخیص دهد که آیا دندان‌های دائمی فضای کافی برای بیرون آمدن دارند یا خیر.

در جلسه‌ی ابتدایی، متخصص ارتودنسی یک معاینه‌ی دقیق از دندان‌ها انجام می‌دهد. ممکن است تصاویر رادیولوژی از دندان‌ها تهیه شود. این تصاویر نحوه‌ی رشد استخوان‌ها و دندان‌ها را به متخصص ارتودنسی نشان می‌دهند. همچنین ممکن است قالب‌هایی از دندان‌ها گرفته شوند. اگر متخصص ارتودنسی تشخیص دهد که نیاز به درمان دارید، گزینه‌های پیش رو با شما در میان خواهد گذاشت.

گزینه‌های ردیف کردن دندان‌ها


چندین نوع درمان ارتودسنی وجود دارد. برخی از آنها متحرک و برخی دیگر ثابت هستند. متخصص ارتودسنی در مورد نوع درمانی که برای شما مناسب‌تر است صحبت خواهد کرد.

بریس‌های متحرک

ارتودنسی متحرک از پلاستیک ساخته شده و معمولاً دارای کلیپ‌های سیمی و فنرهایی برای حرکت دندان‌ها می‌باشند. این بریس‌ها اغلب برای حرکت دندان‌های بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای تمیز کردن بریس باید آنها را از دهان خارج کنید، اما در سایر اوقات از جمله در حین خوردن وعده‌های غذایی و در هنگام شب باید در داخل دهان بمانند. غذا خوردن با بریس‌های متحرک می‌تواند در ابتدا دشوار باشد اما به تدریج آسان‌تر خواهد شد.

پلاک‌ها

پلاک‌ها قالب‌های پلاستیکی متحرکی هستند که برای حرکت دندان‌ها استفاده می‌شوند. این تجهیزات از پلاستیک شفاف ساخته شده‌اند و بنابراین چندان محسوس نیستند. معمولاً مجموعه‌ای پلاک‌ها را باید به مدت دو هفته استفاده کرد و پس از آن تعویض می‌شوند. این پلاک‌ها باید حداقل ۲۲ ساعت در روز داخل دهان باشند و تنها باید هنگام غذا خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بیرون آورده شوند. پلاک‌ها در صورتی که تمام دندان‌های دائمی درآمده باشند، مناسب نیستند.

ارتودنسی نامرئی از محبوب‌ترین پلاک‌های مورد استفاده است که بسیاری از خصوصیات بریس‌های معمول را دارا بوده و در واقع آنها را مدرن کرده‌اند بطوری که از لحاظ زیبایی برای ردیف کردن دندان ها جذاب می‌باشند. ارتودنسی نامرئی یک درمان چند منظوره و راه حلی مناسب برای انواع مختلفی از مشکلات ارتودنسی است.

بریس‌های ثابت

ارتودنسی ثابت (که گاهی اوقات سیم‌کشی دندان نامیده می‌شوند) را نمی‌توان از دهان خارج کرد مگر توسط متخصص ارتودنسی و در انتهای درمان. این بریس‌ها از براکت‌های کوچکی ساخته شده‌اند که با مواد پر کننده به دندان‌‌ها متصل شده و با یک سیم به هم متصل می‌شوند. بریس‌های ثابت معمولاً فلزی می‌باشند اما می‌توانند از جنس پلاستیکی یا سرامیکی نیز باشند. ارتودنسی ثابت را می‌توان هم بر روی دندان‌های بالا و هم دندان‌های پایین استفاده کرد.

هدگیر

ممکن است برای حرکت دندان‌های عقبی در زمانی که دندان‌های جلو صاف شده‌اند علاوه بر بریس‌ها نیاز به استفاده از هدگیر باشد. احتمال دارد که تنها در هنگام شب استفاده از این تجهیزات ضروری باشد. با اینکه عادت کردن به آن کمی زمان‌بر است، اما هدگیر یکی از بخش‌های ضروری در درمان ارتودنسی در برخی افراد می‌باشد.

مینی اسکرو

گاهی اوقات می‌توان برای کمک به ردیف کردن موثرتر دندان‌ها از مینی اسکرو استفاده کرد. مینی اسکروها وارد استخوان فک شده و به مدت چند ماه به بریس متصل می‌باشند.

نگهدارنده

نگهدارنده‌ها بریس‌هایی هستند که به ماندن دندان‌ها در جای خود پس از اتمام درمان ارتودنسی کمک می‌کنند. این تجهیزات می‌توانند بصورت متحرک یا ثابت باشند. بدون استفاد از نگهدارنده، دندان‌ها به طرف موقعیت اولیه‌ی خود حرکت می‌کنند و برگشت ارتودنسی پیش می‌آید.

معمولاً به مدت ۶ ماه نیاز به استفاده از نگهدارنده خواهید داشت که ممکن است در ابتدا در تمام اوقات و سپس تنها در شب‌ها داخل دهان باشند. بطور کلی، افراد با سن بالاتر باید نگهدارنده‌ها را به مدت طولانی‌تری استفاده کنند.

درمان جراحی ارتودنسی

در صورتی که استخوان‌های فک موقعیت نامناسبی داشته باشند ممکن است نیاز به جراحی فک (جراحی ارتوگناتیک) باشد. این عمل به حرکت استخوان‌ها به طرف موقعیت مطلوب کمک می‌کند بطوری که دندان‌ها بتوانند بطور مناسبی روی هم قرار بگیرند. همچنین ممکن است قبل یا بعد از جراحی نیاز به جابه‌جایی دندان‌ها به طرف موقعیت صحیح از طریق سیم‌کشی باشد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید با متخصص ارتودنسی صحبت کنید.

در حین ارتودنسی چه انتظاراتی باید داشت؟


نصب بریس‌ها دردناک نمی‌باشد اما احتمالاً دندان‌ها برای چند روز حساس خواهند بود. اگر ناراحتی ناشی از آن شدید بود می‌توانید از داروهای مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده نمایید. اگر بریس‌ها بر روی لب‌ها یا داخل گونه‌ها ساییده می‌شوند، از متخصص ارتودنسی درخواست موم‌های مخصوصی را کنید که می‌توانند موجب تسکین این مشکل شوند. معمولاً صحبت کردن صحیح با وجود سیم‌کشی دندان‌ها چند روز طول می‌کشد. ممکن است در ابتدا در ادای برخی کلمات مشکل داشته باشید. برای برخی افراد خواندن از روی کتاب با صدای بلند می‌تواند موثر باشد.

در هنگام درمان ارتودنسی، باید از مصرف برخی غذاها و نوشیدنی‌ها مانند آدامس و سایر مواد غذایی چسبنده از جمله تافی، شیرینی، آب میوه و نوشیدنی‌های گازدار پرهیز کنید. برای مصرف مواد غذایی سخت یا ترد مانند سیب، باید آنها را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. معمولاً هر چهار تا شش هفته باید به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید تا با بررسی بریس‌ها در صورت لزوم اصلاحات لازم را انجام دهد.

مراقبت از بریس‌ها


بریس‌های ارتودنسی باعث پوسیدگی دندان‌ها نمی‌گردند اما می‌توانند باعث گیر افتادن ذرات غذا داخل دهان شوند. در صورت عدم مراقبت کافی دندان‌ها می‌توانند دچار آسیب دائمی شوند، بنابراین هنگام مسواک زدن باید مراقبت‌های بیشتری را از دندان‌های خود داشته باشید. برای کمک به پیشگیری از پوسیدگی دندان، سه بار در روز با استفاده از خمیردندان فلوراید دندان‌های خود را مسواک بزنید. متخصص ارتودنسی نیز دهان‌شویه‌های فلوراید را تجویز خواهد کرد. در صورت شکستن بریس‌ها، در اسرع وقت به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. همچنین طی این دوره باید برای معاینه‌ی دندان‌ها به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟

امتیاز از راست به چپ افزایش میابد

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات 0

تاکنون کسی امتیازی نداده، شما اولین نفر باشید

بیشتر بخوانید:

درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید

عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟

درمان بیماری لثه (بررسی انواع بیماری های لثه و روش درمان آن ها)

ارتودنسی سریع چیست؟( آیا مرتب و ردیف کردن دندان ها بدون ارتودنسی امکان دارد؟)

ارتودنسی قبل از کاشت (ایمپلنت) دندان یا بعد از کاشت؟

ارتودنسی با لیزر:مزایا و کاربرد

اشتراک گذاری

ارسال نظر

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

جدیدترین مقالات

کش ارتودنسی دندان چگونه به صاف شدن دندان ها کمک می کند؟

آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)

آشنایی با تاریخچه ارتودنسی دندان (از ابتدا تاکنون)

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

درمان دندان درد شبانه (9 راه برای کاهش درد دندان)

هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۱چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟

درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید

عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟

داغترین هشتگ ها

ارتودنسی ثابت ارتودنسی رنگی ارتودنسی متحرک ارتودنسی نامرئی ارتودنسی کودکان انواع ارتودنسی زمان ارتودنسی کودکان عوارض ارتودنسی عوارض ارتودنسی دندان فیلم ارتودنسی دندان مدت زمان استفاده از کش ارتودنسی هزینه ارتودنسی کودکان
تماس
مطب میرداماد مطب تهرانپارس کلینیک نواب Whatsapp Telegram

خدمات دکتر

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی کودکان
  • ارتودنسی نامرئی
  • لمینت دندان
  • ایمپلنت دندان

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • خدمات
  • گالری تصاویر
  • پرسش و پاسخ
  • متخصص ارتودنسی
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • دریافت نوبت

ارتباط با ما

میرداماد ، میدان محسنی خ بهروز ساختمان پاسارگاد واحد 306
021 - 229 00 298 021 - 229 14 596
تهرانپارس ، فلکه دوم ، فرجام ، پلاک 89 ، ساختمان آریانا ، طبقه پنجم ، واحد 23
021 - 777 31 007 021 - 777 31 008 021 - 777 31 009
نواب ، بزرگراه نواب، تقاطع آذربایجان، برج شهاب1، طبقه اول، واحد 116
021 - 663 81 194 021 - 663 81 195 021 - 663 81 196 021 - 663 81 197 021 - 663 81 198 021 - 663 81 199
دکتر خدیوی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت دکتر خدیوی می باشد. طراحی وب سایت و سئو توسط استدیو نت ابزار