
ارتودنسی در دوران بارداری
درمان ارتودنسی در زمان بارداری دارای شرایط ویژهای میباشد. بدن تمام بانوان در دوران بارداری دستخوش تغییرات قابل توجهی میشود. مادران با رعایت اصول مراقبت جسمی، روحی و عاطفی در حقیقت سرمایهگذاری ارزشمندی را انجام میدهند که فرزند شاد و سالم ثمره آن است. طبیعی است که حفظ سلامت دهان و دندان نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارد و نباید در این دوران نادیده گرفته شود. با خواندن این مقاله اطلاعاتی درباره انجام ارتودنسی در زمان بارداری به دست خواهید آورد.

از قدیم این اعتقاد وجود داشته که در طول دوره بارداری سطح کلسیم دندان های مادر کاهش پیدا می کند. به هر حال مشخص است که کلسیم مورد نیاز کودک از رژیم غذایی مادر و نه دندان های وی تامین می شود. به هر حال اگر سطح کلسیم در رژیم غذایی کافی نباشد، کودک مواد معدنی مورد نیاز خود را از ذخایر موجود در استخوان های مادر تامین می کند و می تواند منجر به بروز دندان درد در بارداری شود.
استفاده از رژیم تغذیه مناسب، سبزیجات دارای برگ سبز (کلم بروکلی، کلم پیچ، برگ خردل) یا مکمل هایی که توسط پزشک ممکن است به شما پیشنهاد شود این اطمینان را ایجاد می کند که تمام کلسیم مورد نیاز بدن در طول دوره بارداری در اختیار شما قرار می گیرد.
انجام ارتودنسی در دوران بارداری
چنانچه رادیولوژی دندان را پیش از بارداری انجام دادهاید، میتوانید با خیال راحت و بدون ترس از آسیب دیدن جنین درمان ارتودنسی را ادامه دهید، البته با توجه به تجربه بارداری پیشین و توصیههای متخصص ارتودنسی باید ملاحظاتی را در نظر بگیرید و اقدامات احتیاطی لازم را رعایت کنید. اما اگر باردار هستید یا فکر میکنید که باشید، اما هنوز عکس دندان نگرفتهاید، بهتر است جنین در معرض اشعه ایکس قرار نگیرد و درمان ارتودنسی را پس از زایمان شروع کنید.

محدودیتها و ملاحظات ارتودنسی در دوران بارداری
بانوان در دوران بارداری باید در بسیاری از فعالیتها تجدید نظر کنند و با دقت بیشتر و با راهنمایی متخصص مواد غذایی، ورزشها و داروهای لازم را انتخاب کنند. دندانپزشکی نیز حوزهای است که نیاز به تغییر رفتاری دارد. نکتههای زیر در ارتودنسی دوران بارداری باید در نظر گرفته شود:
مشکلات لثه را در طول بارداری مدیریت کنید
لثه بعضی بانوان متورم میشود و به همین دلیل ارتودنسی ناراحتکنندهتر از حد معمول میشود. البته متورم شدن لثهها در صورت مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی مشکلی ایجاد نمیکند، اما چون استفاده از بسیاری از مسکنهای معمول در دوران بارداری مجاز نیست، تحمل ناراحتی گاهی دشوار میشود.
از تغییرات هورمونی در بدن و تاثیر آن بر روی دندان ها مطلع باشید
قابلیت جابجایی دندانها در دهان را افزایش میدهد و این امر بر درمان ارتودنسی اثر میگذارد.البته متخصصان کلینیک در این مورد نیز مانند همیشه بیماران را راهنمایی میکنند. انتخاب بریس مناسب از میان بریسهای گوناگون موجود برای دستیابی به بهترین نتیجه به آسانترین روش ممکن حیاتی است که طبعاً نیازمند نظر متخصص باتجربه است.
هر تغییری را باید به متخصص ارتودنسی اطلاع دهید
هر گونه تغییر در وضعیت دندان یا بافتهای پیرامون آن باید به سرعت توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود، چون ناراحتیهای لثه اثر جانبی نامطلوب و پیشبینی نشدهای را بر روند درمان و سلامت مادر و نوزاد به جا میگذارد. بر اساس پژوهشهای انجام شده، بانوان مبتلا به بیماریهای جدی لثه نوزدانی با وزن پایین به دنیا میآورند، زایمان زودرس دارند یا حتی در موارد نادر جنین مرده به دنیا میآید. البته این قبیل اتفاقات به ندرت رخ میدهد و با رعایت نکات احتیاطی و بهداشت دهان و دندان ارتودنسی، خطرات ارتودنسی در بارداری تقریبا به صفر خواهد رسید.
برای نصب دستگاه های ارتودنسی در زمان باداری نیازی به بیهوشی و بیحسی نیست
هنگام قرار دادن بریس در دهان، دستکاری یا جابجا کردن آن، نیازی به بیحسی یا دریافت داروی آرام بخش نیست؛ بنابراین بانوان باردار در صورت تمایل به ارتودنسی نباید نگران این عامل خطر باشند.
مساله حالت تهوع و استفراغ را در نظر بگیرید
کاهش اشتها یا حالت تهوع دوران بارداری برای همه ما شناخته شده است، از سوی دیگر غذا خوردن با وجود بریس در دهان دشوارتر نیز میشود. پس به بانوان توصیه میشود تا هنگام تصمیم به انجام ارتودنسی مسئله غذا خوردن با بریس در دوران بیاشتهایی و تحمل حالت تهوع را در نظر بگیرند.

محدودیت های ارتودنسی درزمان بارداری مشکلات
ارتودنسی در دوران بارداری ناراحتکنندهتر از حالت معمول است، آن هم در حالی که مصرف اکثر مسکنها در این دوران مجاز نیست و بیمار باید با دست خالی به جنگ درد برود. تغییرات هورمونی بدن در زمان بارداری احتمال تورم و التهاب و دردناک شدن لثه را افزایش میدهد و بریسها لثه را تحریک میکند. تغییرات هورمونی و داروها بر حرکت دندانها اثر میگذارد. اگر بارداری در طول درمان ارتودنسی رخ دهد، باید همچنان به طور منظم به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد.
ارسال نظر
جدیدترین مقالات
سفید کردن و بلیچینگ دندان
ارتودنسی بزرگسالان: بررسی مزایا، انواع و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان
ارتودنسی در دوران بارداری
ارتودنسی لینگوال (زبانی و مخفی)
تمام روشهای ازبین بردن فاصله بین دندان ها
تغذیه در ارتودنسی: در زمان ارتودنسی چه بخوریم و چه نخوریم؟
آیا دندان های روکش شده را میتوان ارتودنسی کرد؟
آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟
داغترین هشتگ ها