دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسی
دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسي , ارتوپدي فك و صورت
  • دارای بورد تخصصی ارتودنسی
  • عضو انجمن ارتودنتیست های ایران، اروپا و آمریکا
021 - 229 00 298
  • دکتر علیرضا خدیــوی
    متخصص ارتودنسی
  • صفحه اصلی
  • خدمات
    • ارتودنسی ثابت
    • ارتودنسی متحرک
    • ارتودنسی نامرئی
    • ارتودنسی کودکان
    • لمینت دندان
    • ایمپلنت دندان
  • گالری تصاویر
    • گالری ارتودنسی
  • پرسش و پاسخ
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
    • دریافت نوبت
مراحل ارتودنسی دندان

آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)

3 بهمن 98 # ارتودنسی

تجربه ارتودنسی مخصوصا برای کسانی که تا پیش از این هیچ آشنایی و شناختی از مراحل ارتودنسی دندان ندارند میتواند کمی ترسناک و گنگ باشد. اما اگر با تمام مراحل و تمام کارهایی که طی هر مرحله انجام میشود آشنا باشید قطعا تحمل درمان های ارتودنسی برایتان آسان خواهد بود. در این مقاله با مراحل ارتودنسی به ترتیب از اول تا آخر آشنا خواهید شد. اگر قصد درمان دارید یا یکی از عزیزانتان نیاز به این درمان دارد، حتما این مقاله را بخوانید تا به طور کامل با همه پروسه های درمان ارتودنسی آشنا شوید.

مراحل ارتودنسی ثابت : 9 مرحله اصلی هر درمان ارتودنسی

1. مرحله ارجاع

اولین مرحله، مراجعه به یک متخصص ارتودنسی خوب است. از آنجایی که بیشتر مردم برای حفظ بهداشت دهان و دندان خود به دندانپزشکان مراجعه میکنند ممکن است توسط یک دندانپزشک به متخصص ارتودنسی ارجاع داده شوند. دندانپزشک مشکلات ناصافی دندان ها را میبیند و به بیمار توصیه میکند برای حفظ عملکرد و زیبایی دندان ها حتما به متخصص مراجعه کنید.

اما این به معنی این نیست که شما اول باید به دیدن دندانپزشک بروید و بعد با درخواست او پیش ارتودنتیست بروید. شما خودتان بدون هیچ ارجاعی میتوانید به مطب یا کلینیک یکی از این متخصصان بروید و مستقیما تحت ارزیابی و درمان آن ها قرار بگیرید.

2. مرحله مشاوره

در تمام مراحل ارتودنسی ثابت و متحرک، جلسه اول از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این جلسه معمولا جلسه معارفه و مشاوره است. متخصص به دندان های شما با دقت نگاه میکند یا حتی از آن ها اشعه ایکس میگیرد، مشکلات آن ها را پیدا میکند و بهترین درمان ارتودنسی را برای مرتب و صاف کردنشان معرفی خواهد کرد. اگر همه چیز خوب پیش برود و شما این متخصص را به عنوان ارتودنتیست خود انتخاب کنید، وارد سایر مراحل ارتودنسی به ترتیب در ادامه خواهید شد.

3. مرحله تعیین نوع درمان

همه بیمارانی که به یک ارتودنتیست مراجعه میکنند یک مشکل خاص و مشابه ندارند. همه آندربایت، اوربایت، شلوغی یا فاصله بین دندانی ندارند، بنابراین درمان همه هم یکسان نخواهد بود. درمان هر شخصی دقیقا متناسب با مشکل و شرایط دندان هایش خواهد بود.

نکته:

نوع مراحل درمان هرچند که تقریبا از یک الگو پیروی میکند، اما مراحل ارتودنسی دندان کودکان کمی متفاوت با مراحلی است که بزرگسالان طی میکنند.

4. رفع مشکلات دهان و دندان

درمان ارتودنسی نسبتا زمانبر است و اگر شما هیچ مشکل خاصی نداشته باشید میتواند بین 6 ماه تا 3 سال به طول بی‌انجامد. در همان جلسه ارزیابی معمولا متخصص وضعیت بهداشت و سلامتی دهان و دندان شما را بررسی میکند و اگر مشکلی متوجه بهداشت دهان و دندانتان نباشد درمان شما را شروع میکند. اما اگر مشکل خاصی مثل عفونت لثه، آبسه و … داشته باشید تحت درمان قرار نمیگیرید. و به شما گفته میشود تا بعد از درمان مشکلات دهان و دندان، زمان دیگر را برای ارزیابی به مطب مراجعه کنید.

مراحل ارتودنسی دندان

5. نصب بریس و براکت ها

این مرحله از سلسله مراحل ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی متحرک، برای همه افراد تحت درمان طولانی ترین مرحله است. زیرا روند نصب بریس ارتودنسی کمی زمانبر است و نیازمند دقت، توجه و مهارت بالایی است که در مجموع باعث میشود این جلسه از هر جلسه ای طولانی تر شود. در این جلسه سطح دندان ها تمیز میشود، به دندانهایتان سیم های مخصوص زده میشود و بر اساس موقعیت های تعیین شده، براکت های ارتودنسی با کمک این سیم های مخصوص به سطح دندان ها متصل میشوند.

6. سیم‌کشی براکت ها

پس از نصب براکت ها، وقت آن است که سیم را داخل براکت ها وارد کنند. متخصص ارتودنسی  سیمهایی نیم دایره مانندی را برای متصل کردن براکت ها به هم انتخاب میکند. اندازه سیم را مشخص کرده و در صورت نیاز آن را خم کرده یا میبرد. بعد از اینکه سیم ها از میان براکت ها عبور داده شد، فشاری که باید این سیم ها به دندان ها وارد کنند توسط متخصص ارتودنسی تنظیم میشود.

7. مرحله بحث و تبادل نظر در مورد مراقبت از دهان و دندان

بعد از اینکه بریس ارتودنسی به صورت کامل روی دندان های شما نصب و تنظیم شد وارد سایر مراحل ارتودسی دندان خواهیم شد. اکنون نوبت این است که متخصص با شما درباره عملکرد بریس ها و زندگی بعد از نصب آن ها صحبت کند. او به شما نحوه صحیح مدیریت درد، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن با بریس را آموزش خواهد داد. احتمالا خودش محصولاتی که میتواند در طول درمان برای شما مفید باشد را معرفی خواهد کرد که شما باید آن ها را بخرید و استفاده کنید.

8. تنظیم بریس ها

بعد از تنظیم فشاری که سیم باید به دندان های کج شما وارد کند، حدودا 3 تا 4 هفته بعد باید به مطب متخصص خود مراجعه کنید. متخصص سیم را از براکت ها و دهان شما خارج میکند. و یک سیم جدید را جایگزین سیم برداشته شده میکند. برای ادامه حرکت دندانها در جهت مد نظر ما، این سیم جدید کمی قوی تر خواهد بود یا پیکربندی و تنظیمات متفاوتی نسبت به سیم قبلی خواهد داشت. (چون دندان ها تا حدودی جابجا شده اند و باید سیم اینبار با فشار دیگری تنظیم شود.). هر بار که شما به متخصص ارتودنسی خود مراجعه میکنید سیم عوض شده و تنظیمات آن نیز تغییر پیدا خواهد کرد.

مراحل ارتودنسی دندان

9.  قرار ملاقات های مکرر و منظم

در تمام طول درمان ارتودنسی شما باید تمام جلساتی که متخصصان که برایتان مشخص میکند حاظر شوید. این قرار ملاقات ها برای ارزیابی و معاینه شما است. متخصص ارتودنسی میخواهد مطمئن شود که دندان های شما در حال صاف شدن هستند و مشکلی برای شما، دندانتان و بریس ها پیش نیامده باشد. اگر این جلسات را شرکت نکنید احتمالا طول مدت درمان شما بیشتر خواهد شد پس به نفع شما است که تمام جلسات درمان را به طور منظم شرکت کنید.

خلاصه و مفید از تمام مراحل ارتودنسی دندان به ترتیب

هر کسی که دندان های ناصافی داشته باشد یا مشکلی متوجه تراز فک هایش باشد نیازمند درمان ارتودنسی خواهد بود. تنها کسی که توانایی حل این مشکلات را دارد قطعا متخصص ارتودنسی است و او برای اینکه بتواند به درستی مشکلات شما را حل کند نیازمند طی کردن مراحلی است. تمام مراحل ارتودنسی به ترتیب معمولا 9 مرحله است. (9 مرحله اصلی). که به صورت خلاصه در این مقاله توضیح داده شد.

اگر نیازمند درمان ارتودنسی هستید میتوانید برای حل مشکلات خود به کلینیک دکتر خدیوی از برترین متخصصان ارتودنسی تهران مراجعه کنید یا نوبت آنلاین دریافت کنید تا تمام مراحل ارتودنسی ثابت شما به راحتی و بدون هیچ مشکلی , دقیق و با بهترین کیفیت انجام شود.

بیشتر بخوانید:

ارتودنسی بزرگسالان: بررسی مزایا، انواع و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان

ارتودنسی در دوران بارداری

ارتودنسی لینگوال (زبانی و مخفی)

تغذیه در ارتودنسی: در زمان ارتودنسی چه بخوریم و چه نخوریم؟

آیا دندان های روکش شده را میتوان ارتودنسی کرد؟

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

برچسب ها
عوارض ارتودنسی دندانمراحل ارتودنسیمراحل ارتودنسی به ترتیبمراحل ارتودنسی دندان کودکانمراحل ارتودنسی دو فکمراحل ارتودنسی فک بالا
اشتراک گذاری

ارسال نظر

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

جدیدترین مقالات

سفید کردن و بلیچینگ دندان

ارتودنسی بزرگسالان: بررسی مزایا، انواع و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان

ارتودنسی در دوران بارداری

ارتودنسی لینگوال (زبانی و مخفی)

تمام روش‌های ازبین ‌بردن فاصله بین دندان ها

تغذیه در ارتودنسی: در زمان ارتودنسی چه بخوریم و چه نخوریم؟

آیا دندان های روکش شده را میتوان ارتودنسی کرد؟

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

داغترین هشتگ ها

ارتودنسی ثابت ارتودنسی رنگی ارتودنسی متحرک ارتودنسی نامرئی ارتودنسی کودکان انواع ارتودنسی زمان ارتودنسی کودکان عوارض ارتودنسی عوارض ارتودنسی دندان فیلم ارتودنسی دندان مدت زمان استفاده از کش ارتودنسی هزینه ارتودنسی کودکان
تماس
مطب میرداماد مطب تهرانپارس کلینیک نواب Whatsapp Telegram

خدمات دکتر

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی نامرئی
  • ارتودنسی کودکان
  • لمینت دندان
  • ایمپلنت دندان

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • خدمات
  • گالری تصاویر
  • پرسش و پاسخ
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • دریافت نوبت

ارتباط با ما

میرداماد ، میدان محسنی خ بهروز ساختمان پاسارگاد واحد 306
021 - 229 00 298 021 - 229 14 596
تهرانپارس ، فلکه دوم ، فرجام ، پلاک 89 ، ساختمان آریانا ، طبقه پنجم ، واحد 23
021 - 777 31 007 021 - 777 31 008 021 - 777 31 009
نواب ، بزرگراه نواب، تقاطع آذربایجان، برج شهاب1، طبقه اول، واحد 116
021 - 663 81 194 021 - 663 81 195 021 - 663 81 196 021 - 663 81 197 021 - 663 81 198 021 - 663 81 199
دکتر خدیوی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت دکتر خدیوی می باشد. طراحی وب سایت و سئو توسط استدیو نت ابزار