دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسی
دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسي , ارتوپدي فك و صورت
  • دارای بورد تخصصی ارتودنسی
  • عضو انجمن ارتودنتیست های ایران، اروپا و آمریکا
021 - 229 00 298
  • دکتر علیرضا خدیــوی
    متخصص ارتودنسی
  • صفحه اصلی
  • خدمات
    • ارتودنسی ثابت
    • ارتودنسی متحرک چیست و مناسب چه افرادی است؟
    • ارتودنسی نامرئی
    • ارتودنسی کودکان و هرچیزی که والدین باید درباره آن بدانند
    • لمینت دندان
    • ایمپلنت دندان
  • گالری تصاویر
    • گالری ارتودنسی
  • پرسش و پاسخ
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
    • دریافت نوبت

ارتودنسی با براکت های سرامیکی و همرنگ دندان (ارتودنسی شفاف)

9 شهریور 95 # دسته‌بندی نشده

فهرست عناوین پنهان کردن
1. مزایای بریس‌های سرامیکی
2. نحوه مراقبت از بریس‌های سرامیکی
3. معایب براکت‌های سرامیکی
3.1. مدیریت و تنظیم براکت‌های سرامیکی
3.2. قدرت سایندگی بریس‌های سرامیکی
3.3. نگهداری
3.4. شکستگی
4. هزینه

امروزه مدل‌هاي مختلفي از براکت‌‌هاي مخفي براي ارتودنسي ثابت وجود دارد که مي‌توان از آنها به عنوان جايگزيني براي براکت‌هاي فلزي سنتي که در داخل دهان کاملاً نمايان هستند، استفاده کرد. دو مورد از اين روش‌ها شامل ارتودنسي نامرئي و ارتودنسي لينگوال مي‌باشد که انجام آن به تجربه بالا و کار بيشتر توسط دندانپزشک نياز دارد. براي افرادي که استفاده از براکت‌هاي فلزي سنتي را ترجيح مي‌دهند اما در عين حال مي‌خواهند از نظر زيبايي دندان‌ها نتايج بهتري کسب کنند، براکت‌‌هاي سراميکي گزينه بسيار خوبي است.

متخصصين ارتودنسي از براکت‌هاي سراميکي شفاف براي افرادي استفاده مي‌کنند که دوست دارند براکت‌هايشان زيباتر از براکت‌هاي فلزي سنتي باشد و کمتر بر روي دندان‌ها ديده شود.

عملکرد براکت‌هاي سراميکي کاملاً مشابه با براکت‌هاي فلزي سنتي است، با اين تفاوت که اين براکت‌ها از سراميک شفاف ساخته شده‌اند. بر روي هر کدام از اين براکت‌ها يک اتصال شفاف هم وجود دارد که آن را به سيم اصلي براکت متصل کرده و بر روي دندان‌ها نگه مي‌دارد. به اين ترتيب، سيم خميده براکت تنها قسمتي از آن است که عملاً در دهان ديده مي‌شود.

بسته‌هاي درماني جامع ما شامل تمامي مشاوره‌هاي لازم براي درمان ارتودنسي و نيز براکت‌هاي سراميکي براي ارتودنسي ثابت مي‌باشد. اگر شما هم دوست داريد که بريس‌هاي ارتودنسي کمتر بر روي دندان‌هايتان ديده شود، اين براکت‌ها برايتان يک گزينه ايده‌آل است.

لطفاً يک وقت مشاوره با متخصص ارتودنسي ما، دکتر خديوي تعيين کنيد تا بدانيد که آيا براکت‌هاي سراميکي مي‌تواند بهترين گزينه براي دندان‌هاي شما باشد يا خير؟

مزایای بریس‌های سرامیکی


بریس‌های سرامیکی که اولین بار در دهه 1980 میلادی عرضه شده‌اند، از آن زمان تاکنون از نظر دوام و مقاومت به لکه زدن، پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند. امروزه این بریس های همرنگ دندان به عنوان یک جایگزین بسیار خوب و رایج برای افرادی که می‌خواهند از روش‌های دیگری غیر از براکت‌های فلزی سنتی استفاده کنند، شناخته می‌شود.

شما هم ممکن است شکل ظاهری بریس‌های سرامیکی را نسبت به بریس‌های فلزی سنتی، بیشتر دوست داشته باشید. زیرا بریس‌های سرامیکی حالت شفاف دارند و از نظر ظاهری کاملاً واضح یا به رنگ دندان به نظر می‌رسند و این باعث می‌شود که در دهان شما تقریباً به حالت مخفی باشند.

عملکرد بریس های همرنگ دندان  تا حدود زیادی شبیه به همان بریس‌های فلزی سنتی است. اما یک نکته که باید در مورد این بریس‌ها به خاطر داشت آن است که قیمت ارتودنسی سرامیکی بعلت هزینه موادی که برای ساخت آن استفاده می‌شود، بیشتر از بریس‌های فلزی است.

نحوه مراقبت از بریس‌های سرامیکی


برخلاف تصور رایجی که در مورد بریس‌های سرامیکی وجود دارد، این بریس‌ها از استحکام و دوام خیلی خوبی برخوردار هستند. به طوری که اگر شما به خوبی از آنها مراقبت کنید، این شانس وجود دارد که عملکرد و طول عمری دقیقاً مشابه با براکت‌های فلزی داشته باشند. چند نکته مهم در رابطه با نحوه مراقبت صحیح از بریس‌های سرامیکی و عوارض ارتودنسی سرامیکی عبارتند از:

  • بریس‌های سرامیکی این ویژگی را دارند که بر روی آنها لکه‌های زرد رنگ تشکیل می‌شود. بنابراین نکته‌ای که در مورد بریس‌های سرامیکی اهمیت خیلی زیادی دارد آن است که حداقل دو بار در روز، دندان‌های خود را به طور کامل مسواک بزنید. رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره درمان ارتودنسی، اهمیت بسیار بیشتری دارد. چراکه در ساختار بریس‌های ارتودنسی نقاط کور زیادی وجود دارد که مسواک به راحتی به آنها نمی‌رسد و تمیز کردن آنها خیلی سخت‌تر است. به همین دلیل احتمال تشکیل پلاک‌های باکتریایی در این نقاط بیشتر است.
  • اگرچه براکت‌های سرامیکی دوام و استحکام خوبی دارند، اما آنقدر قوی نیستند که در شرایط سخت، هیچ آسیبی نبینند. بنابراین بهتر است در زمان استفاده از این بریس‌ها از خوردن غذاهای خشک و سخت مانند پاپ کورن و شیرینی‌های خشک خودداری کنید.
  • اکیداً توصیه می‌شود که حداقل هر 6 ماه یک بار، به خصوص در زمان استفاده از بریس‌های سرامیکی، با مراجعه به دندانپزشک، دندان‌های خود را به صورت حرفه‌ای تمیز و جرم‌گیری نمایید.

معایب براکت‌های سرامیکی


هنگامی که زمان انتخاب بریس برای درمان ارتودنسی فرا می‌رسد، شما با گزینه‌های متعددی مواجه خواهید شد که باید از بین آنها انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که استفاده از براکت‌های سرامیکی همیشه و برای همه افراد امکانپذیر نیست. پس باید با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید تا روش‌های قابل استفاده برای شما را تعیین کند.

مدیریت و تنظیم براکت‌های سرامیکی

مدیریت و تنظیم بریس‌های سرامیکی برای متخصصان ارتودنسی به راحتی بریس‌های فلزی نیست. در واقع حرکت دادن دندان‌ها به جایگاه صحیح خود با استفاده از این بریس‌ها می‌تواند سخت‌تر باشد. بنابراین احتمالاً شما مجبور خواهید بود که بریس‌های سرامیکی را به مدت طولانی‌تری نسبت به بریس‌های فلزی در دهان خود داشته باشید. حتی بعضی از درمان‌های ارتودنسی را اصلاً نمی‌توان با استفاده از بریس‌های سرامیکی انجام داد.

قدرت سایندگی بریس‌های سرامیکی

ماده‌ای که برای ساخت بریس‌های سرامیکی استفاده می‌شود، جنس سخت و محکمی دارد و قدرت سایندگی آن خیلی بیشتر از بریس‌های فلزی است که از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده‌اند. حتی جنس بریس‌های سرامیکی از مینای دندان هم سخت‌تر است. بنابراین هنگامی که دندان‌ها با این براکت‌ها تماس پیدا می‌کند و یا وقتی که می‌خواهید آنها را از دهان خود خارج کنید، ممکن است به مینای دندان آسیب وارد کند. آسیبی که بریس‌های سرامیکی می‌توانند بر مینای دندان وارد کنند، شدیدتر و بدتر از آسیب‌های ناشی از بریس‌های فلزی است. البته امروزه روش‌های ایمن و پیشرفته‌ای برای برداشتن براکت‌ها وجود دارد که در آنها از لیزر برای بریدن اتصالات بریس‌ها استفاده می‌شود. این روش‌ها علاوه بر آنکه در مقایسه با روش‌های قدیمی، درد کمتری برای بیمار به همراه دارد، به مینای دندان‌ها نیز آسیب کمتری وارد می‌کند.

نگهداری

اندازه براکت‌های سرامیکی بزرگ‌تر براکت‌های فلزی است. همین امر باعث می‌شود که تمیز کردن آنها سخت‌تر باشد و منجر به بروز مشکلاتی از نظر بهداشت دهان و دندان و نقصان کلسیم دندان‌ها شود. اگرچه خود براکت‌های سرامیکی به راحتی در اثر ذرات غذا، آشامیدنی‌ها و یا سیگار کشیدن لکه‌دار نمی‌شوند، اما بر روی کش‌های لاستیکی شفافی که براکت‌ها را به سیم‌کشی ارتودنسی وصل می‌کند، ممکن است لکه ایجاد شود. مشکلی که در اینجا پیش می‌آید آن است که کش‌های لکه‌دار شده را نمی‌توان تمیز کرد و باید حتماً تعویض شوند.

شکستگی

جنس بریس‌های سرامیکی خیلی تُرد و شکننده است و به راحتی می‌تواند دچار ترک خوردگی یا شکستگی شود. بنابراین این نوع از بریس‌ها برای کسانی که فعالیت‌های بدنی شدید دارند یا ورزش‌های تماسی انجام می‌دهند، نمی‌تواند گزینه خوبی باشد.

هزینه


برای استفاده از بریس‌های سرامیکی احتمالاً شما ناگزیر خواهید بود که هزینه بیشتری نسبت به بریس‌های فلزی بپردازید. این بریس‌ها علاوه بر آنکه خودشان گران‌تر از بریس‌های فلزی هستند، اقدامات درمانی و مدیریتی لازم برای آنها هم غالباً بیشتر و دوره درمان با آنها هم طولانی‌تر است. بنابراین در طول دوره درمان خود لازم است که مراجعات بیشتری به دندانپزشک داشته باشید تا به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کنید.

این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟

امتیاز از راست به چپ افزایش میابد

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات 0

تاکنون کسی امتیازی نداده، شما اولین نفر باشید

بیشتر بخوانید:

درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید

عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟

درمان بیماری لثه (بررسی انواع بیماری های لثه و روش درمان آن ها)

ارتودنسی سریع چیست؟( آیا مرتب و ردیف کردن دندان ها بدون ارتودنسی امکان دارد؟)

ارتودنسی قبل از کاشت (ایمپلنت) دندان یا بعد از کاشت؟

ارتودنسی با لیزر:مزایا و کاربرد

اشتراک گذاری

ارسال نظر

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

جدیدترین مقالات

کش ارتودنسی دندان چگونه به صاف شدن دندان ها کمک می کند؟

آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)

آشنایی با تاریخچه ارتودنسی دندان (از ابتدا تاکنون)

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

درمان دندان درد شبانه (9 راه برای کاهش درد دندان)

هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۱چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟

درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید

عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟

داغترین هشتگ ها

ارتودنسی ثابت ارتودنسی رنگی ارتودنسی متحرک ارتودنسی نامرئی ارتودنسی کودکان انواع ارتودنسی زمان ارتودنسی کودکان عوارض ارتودنسی عوارض ارتودنسی دندان فیلم ارتودنسی دندان مدت زمان استفاده از کش ارتودنسی هزینه ارتودنسی کودکان
تماس
مطب میرداماد مطب تهرانپارس کلینیک نواب Whatsapp Telegram

خدمات دکتر

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی کودکان
  • ارتودنسی نامرئی
  • لمینت دندان
  • ایمپلنت دندان

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • خدمات
  • گالری تصاویر
  • پرسش و پاسخ
  • متخصص ارتودنسی
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • دریافت نوبت

ارتباط با ما

میرداماد ، میدان محسنی خ بهروز ساختمان پاسارگاد واحد 306
021 - 229 00 298 021 - 229 14 596
تهرانپارس ، فلکه دوم ، فرجام ، پلاک 89 ، ساختمان آریانا ، طبقه پنجم ، واحد 23
021 - 777 31 007 021 - 777 31 008 021 - 777 31 009
نواب ، بزرگراه نواب، تقاطع آذربایجان، برج شهاب1، طبقه اول، واحد 116
021 - 663 81 194 021 - 663 81 195 021 - 663 81 196 021 - 663 81 197 021 - 663 81 198 021 - 663 81 199
دکتر خدیوی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت دکتر خدیوی می باشد. طراحی وب سایت و سئو توسط استدیو نت ابزار