پاسخ به سوالات متدوال درباره ارتودنسی

در اینجا سوالات کلی که بیماران از متخصصین ما در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر خدیوی می‌پرسند ارائه شده است تا در حد امکان اطلاعاتی کسب کنید. با این حال اگر فکر می‌کنید که سوالات شما پاسخ داده نشده‌اند می‌توانید از طریق شماره 09216443945 با ما تماس حاصل نمایید تا سوالات خود را بپرسید یا یک وقت مشاوره رزرو نمایید.[/alert]

در ادامه سوالات متداولی که درباره‌ی بریس‌ها و مراقبت‌های ارتودنسی پرسیده می‌شوند، ارائه شده‌اند. در صورت داشتن سوالات بیشتر از دندانپزشک خود بپرسید یا با ما تماس بگیرید.

فهرست عناوین پنهان کردن

آیا نیاز است که دندانپزشک جلسه مشاوره من با متخصص ارتودنسی را برنامه‌ریزی کند؟


خیر. برخی از بیماران توسط دندانپزشک خود به متخصص ارتودنسی ارجاع داده می‌شوند، با این حال بسیاری از بیماران دیگر خودشان یک جلسه را با متخصص ارتودنسی تنظیم می‌کنند.

چرا باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد؟


دندان‌ها و گاهی اوقات کل ساختار صورت بطور دائمی توسط درمان ارتودنسی تغییر می‌کنند. این نکته مهم است که درمان متناسب با وضعیت دندان‌ها باشد و بطور مناسبی به اتمام برسد. متخصصین ارتودنسی آموزش‌های گسترده و تخصصی دیده‌اند تا بتوانند درمان‌های حرفه‌ای و شخصی را برای بیماران خود ارائه کنند.

در چه سنی باید بررسی‌های ارتودنسی انجام شود؟


بسیاری از متخصصین ارتودنسی توصیه به انجام بررسی ارتودنسی در سن هفت سالگی می‌کنند. در این سن، چندین دندان دائم در بیشتر کودکان بیرون آمده و امکان بررسی موثر وضعیت ارتودنسی فرد را فراهم می‌کند. گاهی اوقات درمان زود هنگام می‌تواند به جلوگیری از انجام درمان‌های دشوارتر یا گسترده‌تر در آینده کمک کند.

آیا اصلاح ارتودنسی در زمان وجود دندان‌های شیری در دهان کودک قابل انجام است؟


بله. برخی مشکلات ارتودنسی به قدری چشمگیر هستند که نیاز به مداخله زود هنگام دارند. هرچند در صورتی که بیمار آماده‌ی درمان نباشد، تا زمان مناسب برای شروع درمان بر رشد بیمار نظارت می‌شود.

درمان فاز یک (زود هنگام) چیست؟


درمان فاز یک در صورت لزوم معمولاً بر روی کودکان بین ۷ تا ۱۰ سال انجام می‌گیرد. این درمان اغلب بین ۱۶ تا ۲۱ ماه بطول می‌انجامد. هدف اصلی درمان فاز یک برطرف کردن مشکلات جدی جهت پیشگیری از شدیدتر شدن آنها و بهبود اعتماد بنفس و تصور کودک از خود است.

آیا در درمان فاز یک کودک نیاز به بریس‌های کامل دارد؟


بهتر است فرض کنیم که کودک حتی پس از درمان فاز یک نیز به بریس‌های کامل نیاز دارد. دوره‌ی پس از درمان فاز یک دوره‌ی استراحت نامیده می‌شود که در طول آن رشد و بیرون آمدن دندان‌ها بطور دقیق نظارت می‌گردد. در طول این دوره، به والدین و کودکان توصیه‌های درمانی مورد نیاز در آینده اطلاع داده می‌شود.

آیا کودک نیاز به بسط دهنده دارد؟


در انتهای معاینه‌ی اولیه، تعیین می‌شود که بیمار نیاز به استفاده از بسط دهنده دارد یا خیر.

آیا در صورتی که بزرگسال باشم برای استفاده از بریس دیر است؟‌


درصد بسیار بالایی از بیماران ما بزرگسالان می‌باشند. در حقیقت، ۲۵ درصد از تمام بیماران ارتودنسی بزرگسالان می‌باشند. سلامتی، رضایت و اعتماد بنفس برای بزرگسالان اهمیت زیادی دارد. هیچ بیماری برای استفاده از بریس‌ها پیر نمی‌باشد.

در جلسه‌ی معاینه ابتدایی چه کاری انجام می‌شود؟‌


یکی از سوالات متداول ارتودنسی که بسیار پرسیده می شود ، نحوه شروع کار در جلسات معاینه ابتدایی است ، در این جلسه عکس‌های ضروری (در صورت لزوم با اشعه ایکس) گرفته می‌شوند تا امکان تشخیص مناسب فراهم شود. سپس پزشک یک معاینه‌ی کامل انجام می‌دهد. پنج سوال اساسی در حین معاینه‌ی اولیه پاسخ داده می‌شوند:

  • آیا مشکل ارتودنسی وجود دارد و در صورت وجود به چه صورت می‌باشد؟
  • برای اصلاح این مشکل چه باید کرد؟
  • آيا نیازی به کشیدن دندان‌ها است؟
  • مدت زمان درمان چقدر است؟
  • هزینه درمان چقدر است؟

آیا نیازی به کشیدن دندان‌ها جهت گذاشتن بریس‌ها است؟


گاهی اوقات جهت دستیابی به بهترین نتایج ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان‌ها است. دندان‌های صاف و متوازن شدن نیم‌رخ صورت هدف درمان ارتودنسی است. هرچند از آنجایی که تکنولوژی‌های جدید روش‌های ارتودنسی پیشرفته‌ای را فراهم کرده‌اند، کشیدن دندان‌ها همیشه ضروری نمی‌باشد.

طول درمان ارتودنسی چقدر است؟


مدت زمان ارتودنسی بطور مشخص بستگی به مشکل خاص ارتودنسی هر بیمار دارد. بطور کلی، درمان بین ۸ تا ۳۰ ماه بطول می‌انجامد. زمان متوسطی که شخص از بریس‌ها استفاده می‌کند تقریباً بین ۱۸ تا ۲۴ ماه است.

هزینه بریس‌ها چقدر است؟


تعیین هزینه‌ی دقیق درمان تا زمانی که معاینه انجام شود، غیر ممکن است. هزینه دقیق و گزینه‌های پرداخت در طول معاینه‌ اولیه ارائه می‌شود. ممکن است گزینه‌های تامین مالی متعددی وجود داشته باشند که مطابق با نیازهای شما باشند و برای شما توضیح داده خواهند شد. همچنین شرایط پرداخت هزینه توسط بیمه نیز بررسی می‌گردد و به شما کمک می‌شود تا حداکثر مزیت ممکن را ببرید.

تعداد دفعات جلسات ارتودنسی به چه صورت است؟


جلسات با توجه به نیازهای هر بیمار تنظیم می‌گردند. بیشتر بیمارانی که تحت سیم‌کشی دندان‌ قرار گرفته‌اند هر ۵ تا ۱۰ هفته یک بار معاینه می‌شوند. اگر شرایط خاصی وجود داشته باشد که مستلزم نظارت متداول است، مطابق آن جلساتی تنظیم خواهد شد.

آیا سیم‌کشی دندان‌ها دردناک است؟


بطور کلی بریس‌ها موجب درد نمی‌شوند. پس از برخی جلسات ممکن است دندان‌ها برای چند روز دچار درد باشند. در این شرایط، داروهای مسکن مانند ادویل یا تیلنول باعث تسکین درد می‌گردند. هرچند پس از چند جلسه بیمار هیچ دردی را احساس نمی‌کند. ما اغلب به بیماران یادآوری می‌کنیم که برای اینکه سیم‌کشی‌ها عمل کنند حتما نباید همراه با درد باشند.

آیا نیازی به تزریق است؟


خیر در درمان ارتودنسی نیازی به تزریق هیچ دارویی نمی‌باشد.

آیا می‌توان در همان جلسه درمان به مدرسه مراجعه کرد؟


بله هیچ دلیلی برای غیبت کردن در مدرسه به دلیل انجام درمان ارتودنسی وجود ندارد.

آیا می‌توان فعالیت‌های ورزشی انجام داد؟


توصیه می‌شود که برای انجام تمام ورزش‌ها از محافظ دهان استفاده شود.

آیا در هنگام سیم‌کشی دندان‌ها باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟


بله معاینه منظم توسط دندانپزشک در هنگام سیم‌کشی دندان‌ها مهم است. دندانپزشک فواصل بین جلسات تمیز کردن و جرم‌گیری دندان‌ها را در حین درمان ارتودنسی تعیین خواهد کرد.

آیا غذاهایی هستند که باید در هنگام سیم‌کشی دندان‌ها از آنها اجتناب کرد؟


بله پس از شروع درمان دستورالعمل‌های کامل به بیمار توضیح داده می‌شوند و لیست جامعی از مواد غذایی که باید از آنها پرهیز کرد در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. برخی از این غذاها شامل آبنبات، سبزیجات خام و مواد غذایی چسبنده (مانند کارامل و تافی) می‌باشند. با رعایت دقیق دستورالعمل‌های ما می‌توانید از بسیاری از جلسات اضطراری به منظور ترمیم بریس‌های شکسته یا آسیب‌دیده اجتناب کنید.

جلسه اضطراری چیست؟ چه اقدامی باید انجام داد؟


اگر بریس‌ها موجب درد شدید شوند یا بشکنند، باید با ما تماس بگیرید. در بیشتر موارد می‌توان این مشکلات را بصورت تلفنی برطرف کرد. در صورتی که نیاز به جلسه اضطراری داشته باشید یک قرار ملاقات برای شما ترتیب داده خواهد شد.

مسواک زدن دندان‌ها در حین سیم‌کشی دندان‌ها چگونه است؟


بیماران باید دندان‌های خود را حداقل چهار بار در روز مسواک بزنند پس از هر وعده غذایی و پیش از خوابیدن. نحوه نخ دندان کشیدن برای هر بیمار نشان داده خواهد شد و ممکن است در صورت لزوم فلوراید مخصوصی تجویز شود.

آیا با وجود روکش یا فقدان برخی دندان می‌توان دندان‌ها را سیم‌کشی کرد؟


بله دندان دارای روکش مانند دندانی که پر شده است قابل حرکت است. در صورت فقدان برخی دندان‌ها، درمان ارتودنسی به مرتب کردن دندان‌های باقیمانده کمک می‌کند.

امتیاز نوشته از نظر شما چند است؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *