دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسی
دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسي , ارتوپدي فك و صورت
  • دارای بورد تخصصی ارتودنسی
  • عضو انجمن ارتودنتیست های ایران، اروپا و آمریکا
021 - 229 00 298
  • دکتر علیرضا خدیــوی
    متخصص ارتودنسی
  • صفحه اصلی
  • خدمات
    • ارتودنسی ثابت
    • ارتودنسی متحرک چیست و مناسب چه افرادی است؟
    • ارتودنسی نامرئی
    • ارتودنسی کودکان و هرچیزی که والدین باید درباره آن بدانند
    • لمینت دندان
    • ایمپلنت دندان
  • گالری تصاویر
    • گالری ارتودنسی
  • پرسش و پاسخ
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
    • دریافت نوبت

عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟

15 اسفند 00 # دسته‌بندی نشده

در هنگام استفاده از بریس‌های ارتودنسی ثابت، بدون تردید ممکن است مشکلات جزئی و عوارض ارتودنسی محدودی برای بیمار ایجاد شود. بطور معمول افراد در بین جلسات ملاقات خود با متخصص ارتودنسی با مشکلات جزئی همچون ایجاد زخم در بافت دهان، شل شدن براکت ها، ورم و موارد مانند آن مواجه می‌شوند. خوشبختانه، اکثر این مضرات ارتودنسی دندان را می‌توان به صورت موقت تا زمان ملاقات با متخصص ارتودنسی کنترل کرده یا حتی در برخی موارد بطور کامل بر طرف نمود. در این صفحه درباره این مشکلات یا عوارض و نحوه برطرف کردن آن ها بیشتر آشنا خواهید شد. در ابتدا اجازه دهید تا درباره مشکلاتی که ممکن است برای خود سیستم یا اجزای مختلف ارتودنسی ثابت یش بیاید صحبت کنیم و در ادامه نیز مشکلاتی که برای دهان و دندان ممکن است ایجاد شود توضیح دهیم.

فهرست عناوین پنهان کردن
1. رایجترین مشکلاتی که در حین درمان ارتودنسی برای بریس ها رخ می دهد
1.1. شکستن، شل شدن یا تغییر شکل سیم‌های ارتودنسی
1.2. شل شدن براکت یا بند
1.3. شل شدن جدا کننده‌ها یا سپریتورها
2. مشکلاتی که در هنگام استفاده از بریس‌ها برای دهان و دندان رخ می‌دهد
2.1. ناراحتی جزئی (از شایع ترین و جزئی ترین عوارض ارتودنسی )
2.2. بهداشت دهان، بیماری لثه و پوسیدگی یا لک شدن دندان‌ها
2.3. تحلیل ریشه دندان
2.4. صداهای مفاصل فکی یا درد در مفصل فک
2.5. بازگشت دندان به حالت اول(برگشت ارتودنسی)
2.6. در صورت مواجهه با زخم و ناراحتی محدود در دهان چه کنیم؟
2.7. در صورت ایجاد آسیب‌های وارد شده به بافت دهان در طول مدت استفاده از بریس‌های ارتودنسی چه کنیم؟

رایجترین مشکلاتی که در حین درمان ارتودنسی برای بریس ها رخ می دهد

بریس ارتودنسی یا همان دستگاه ارتودنسی متشکل از بخش های مختلفی شامل سیم، براکت، بند، سپریتور و … است. ممکن است در طول درمان برای هر یک از این اجزا مشکل ایجاد شود. مهمترین مشکلاتی که احتمال می رود در طول درمان ایجاد شوند عبارتند از:

شکستن، شل شدن یا تغییر شکل سیم‌های ارتودنسی

این شرایط یک مشکل عادی در هنگام استفاده از بریس‌های ارتودنسی است. به این ترتیب در صورتی که سیم‌های ارتودنسی شکسته یا شل شوند، در عمل می‌توانند به بافت گونه، زبان یا لثه آسیب وارد کنند. در صورت مواجه شدن با این شرایط می‌توانید با یک مو چین استریل یا پاک کن تمیز، سیم ارتودنسی را به محل اولیه آن باز گردانید.

در صورتی که سیم از حفره آن خارج شده است، سعی کنید سیم را به داخل حفره باز گردانید. علاوه بر این همواره می‌توانید از موم بر روی انتهای سیم به منظور کاهش التهاب و ناراحتی احتمالی خود استفاده نمایید. در صورتی که با استفاده از این روش‌ها نتوانستید سیم را به محل اولیه آن باز گردانید، آخرین راهکار می‌تواند چیدن سیم با یک ناخن گیر از قسمت پشت دندانی باشد که سیم هنوز به آن متصل است.

شل شدن براکت یا بند

در صورتی‌که غذاهای سخت یا چسبنده مصرف کنید، رزین ارتودنسی ممکن است ضعیف شده یا بشکند. هنگامی که این شرایط برای فرد اتفاق افتد، ممکن است براکت بر روی دندان‌ها شل شده و به داخل لثه‌ها، زبان یا گونه فرو رود.

در صورتی‌که بند ارتودنسی شل شد، برای ملاقات با متخصص ارتودنسی برای چسباندن مجدد یا جایگزینی آن هماهنگی لازم را انجام دهید. در صورتی‌که بند بطور کامل قطع گردید، قطعه جدا شده را دور نیندازید. در حقیقت لازم است بند جدا شده را نگهداری کرده و برای جلسه ملاقات بعدی با متخصص ارتودنسی همراه داشته باشید.

شل شدن جدا کننده‌ها یا سپریتورها

فضاساز یا جدا کننده حلقه‌های لاستیکی هستند که بین دندان‌های فرد معمولاً برای مدت چند روز قرار می‌گیرند. این ابزارها می‌توانند یک فضای کوچک بین دندان‌ها به صورتی ایجاد کنند که بندهای ارتودنسی به راحتی بین دندان‌ها قرار گیرند. به این منظور می‌توان از انواع مختلف جدا کننده‌های ثابت یا ارتجاعی برای بیمار استفاده کرد. به هر حال گاهی اوقات این ابزارها از محل خود خارج شده یا می‌افتند. در صورتی که با این شرایط مواجه شدید، لازم است از متخصص ارتودنسی برای ملاقات وقت بگیرید تا مشکل با انجام اقدامات لازم بر طرف شود.

ترمیم براکت‌های شکسته و بندها یا سیم‌های شل شده به زمان نیاز دارد. گاهی اوقات متخصص ارتودنسی وضعیت این ابزارها را اصلاح کرده، تغییر می‌دهد یا آنها را دوباره به سیم‌ها یا براکت‌های موجود در دهان بیمار متصل می‌نماید. علاوه بر این در برخی شرایط لازم است براکت‌ها یا سیم‌های ارتودنسی جایگزین شود.

مشکلاتی که در هنگام استفاده از بریس‌ها برای دهان و دندان رخ می‌دهد

بسیاری از پیشرفت‌های انجام شده در حوزه ارتودنسی با هدف راحت کردن و بی درد سر کردن این درمان برای افراد بیمار صورت گرفته است. به این ترتیب دکتر خدیوی به عنوان یک متخصص ارتودنسی از دانش، تجربه و اطلاعات خود به همراه آخرین تکنولوژی‌های عرضه شده برای بریس‌های ارتودنسی، تکنیک‌های درمانی پیشرفته و نیز ابزارهای نوین به منظور اطمینان از ایجاد یک فرآیند درمان بدون مشکل برای بیماران خود استفاده می‌کند.

با این وجود، افرادی که از روش‌های درمان ارتودنسی برای صاف کردن دندان‌های خود استفاده می‌کنند، همواره ممکن است با برخی مشکلات خاص در این رابطه مواجه شوند و لازم است قبل از شروع درمان اطلاعات لازم درباره این مشکلات به آنها ارائه شود.

ناراحتی جزئی (از شایع ترین و جزئی ترین عوارض ارتودنسی )

سطح ناراحتی تجربه شده توسط هر بیمار از فردی به فرد دیگر متفاوت است. معمولاً دندان‌های بیمار در نتیجه این درمان ممکن است کمی احساس درد داشته یا کمی شل شوند. به این ترتیب حساسیت دندان‌ها به فشار وارد شده به آنها در نتیجه جویدن غذا افزایش پیدا خواهد کرد. در این شرایط بیمار می‌تواند از داروهای مسکن مشابه آنچه بطور معمول برای مشکل سر درد مصرف می‌شود، استفاده نماید تا به این ترتیب درد یا ناراحتی احتمالی خود در طول چند روز اول شروع درمان را کنترل کند.

علاوه بر این همواره به بیمار توصیه می‌شود مقداری موم ارتودنسی قبل از شروع درمان تهیه کند. به این ترتیب در صورتی که بخش‌های مختلف لوازم ارتودنسی دچار مشکل ساییده شدن به لب‌ها یا گونه‌ها شد، یک مقدار کم از این موم را می‌توان بر روی بخش‌های مشکل ساز بریس قرار داده و به این ترتیب مشکل را بر طرف کرد.

پس از گذشت چند روز اول از درمان ارتودنسی، استفاده از بریس‌ها برای بیمار ساده خواهد شد و پس از گذشت این مدت اکثر مواقع بیمار حتی استفاده از بریس‌ها را بر روی دندان‌های خود فراموش خواهد کرد.

بهداشت دهان، بیماری لثه و پوسیدگی یا لک شدن دندان‌ها

بسیاری افراد به اشتباه اعتقاد دارند بریس‌های ارتودنسی باعث ورم کردن لثه‌ها و ایجاد لک یا ظاهر نامناسب برای دندان‌ها می‌شود یا استفاده از بریس می‌تواند به مینای دندان آسیب وارد کند. به هر حال این تفکر صحیح نیست.

به خاطر داشته باشید، عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان در نتیجه عجله در مسواک زدن یا مسواک نزدن مناسب دندان‌ها می‌تواند این مشکلات را برای فرد به همراه داشته باشد. علاوه بر این استفاده از رژیم غذایی ضعیف، غذاهای حاوی شکر و انواع مختلف نوشیدنی‌های اسیدی نیز می‌تواند به دندان‌های شما آسیب جدی وارد کند.

تحلیل ریشه دندان

تحلیل ریشه دندان شرایطی است که در آن ریشه‌های دندان کوتاه می‌شوند. این شرایط ممکن است در صورت استفاده یا عدم استفاده از لوازم ارتودنسی برای فرد ایجاد شود و به این ترتیب پیش‌بینی ایجاد این شرایط برای فرد بسیار دشوار است. در حقیقت برخی بیماران ارتودنسی بیشتر از سایر افراد مستعد این مشکل هستند، در حالی که این شرایط برای سایرین کمتر وجود دارد.

به هر حال، تغییرات بسیار کم در طول ریشه دندان در طول درمان ارتودنسی مسئله‌ای عادی است و معمولاً بی‌اهمیت می‌باشد. در این شرایط معمولاً با توجه به شرایط درمان، متخصص ارتودنسی ممکن است از تصویر برداری (عکس رادیولوژی) برای کنترل تحلیل ریشه دندان در طول درمان استفاده نماید.

صداهای مفاصل فکی یا درد در مفصل فک

گاهی اوقات درمان ارتودنسی ممکن است برای فرد مشکلات خاص در محل مفصل گیجگاهی (TMJ) و عضلات صورت به همراه داشته باشد و این شرایط می‌تواند درد مفصل، محدودیت حرکتی، درد عضلات و صدا دادن مفصل را ایجاد نماید. علاوه بر این فرد ممکن است در این شرایط احساس سر درد و گوش درد داشته باشد. توجه داشته باشید در بسیاری از مواقع درمان ارتودنسی علت ایجاد این مشکلات نیست، اما به صورت تصادفی این مشکلات بطور همزمان با درمان ارتودنسی برای افراد ایجاد می‌شوند.

بازگشت دندان به حالت اول(برگشت ارتودنسی)

بازگشت دندان به حالت اول نشان دهنده شرایطی است که در آن دندان‌ها تمایل به بازگشت به موقعیت اولیه، پس از تکمیل درمان ارتودنسی دارند. به هر حال متخصص ارتودنسی سعی می‌کند از مناسب‌ترین تکنیک‌های درمانی برای حداقل کردن احتمال ایجاد این شرایط استفاده کند. به این منظور در اکثر مواقع از پلاک‌های متحرک و نگهدارنده‌ها پس از خارج کردن بریس‌های ارتودنسی از دهان بیمار استفاده می‌شود. همچنین لازم است بیمار توصیه‌های پزشک معالج خود را در ارتباط با استفاده از پلاک‌های متحرک و نگه دارنده‌ها به دقت رعایت کند تا به این ترتیب از بازگشت ناخواسته دندان‌ها به شرایط قبل از شروع درمان جلوگیری کند.

نگهدارنده‌های متحرک به صورت تمام وقت برای 1 تا 3 ماه توسط بیمار می‌بایست استفاده شوند. پس از گذشت این مدت بیمار می‌تواند به مدت چند ماه این نگهدارنده‌ها را فقط در طول شب استفاده نموده، چند ماه یک شب در میان و در نهایت 1 یا 2 شب در هر هفته استفاده کند.

در صورت مواجهه با زخم و ناراحتی محدود در دهان چه کنیم؟

در صورت مواجه شدن با زخم و ناراحتی محدود در دهان می‌توانید از داروهای موجود در داروخانه‌ها بدون نیاز به نسخه پزشک برای کنترل شرایط ایجاد شده استفاده کنید. این داروها می‌توانند به بی حس کردن ناحیه آسیب دیده کمک کرده و ناراحتی بیمار را بلافاصله کاهش دهند. این داروها همچنین می‌توانند روی زخم را بپوشانند و به این ترتیب از ایجاد عفونت در آن جلوگیری کنند.

در صورت ایجاد آسیب‌های وارد شده به بافت دهان در طول مدت استفاده از بریس‌های ارتودنسی چه کنیم؟

بلافاصله پس از مشاهده این جراحت‌ها، از کمپرس سرد بر روی ناحیه آسیب دیده استفاده کنید. در صورتی‌که بریس‌ها باعث وارد شدن آسیب به بافت دهان شده باشد، از موم مخصوص بر روی بریس‌ها برای کاهش ناراحتی خود استفاده نمایید. علاوه بر این استفاده از داروهای مسکن می‌تواند به کاهش ورم و درد شما کمک کند. در صورتی که با مشکلات خاص در ارتباط با وضعیت دندان‌های خود در این شرایط مواجه شدید، قبل از ملاقات با متخصص ارتودنسی با یک دندان پزشک ملاقات کنید.

در حقیقت دندان پزشک دارای امکانات و توانایی لازم برای ترمیم آسیب‌های وارد شده به دندان‌ها می‌باشد. پس از اینکه دندان پزشک دندان‌های شما را ترمیم کرد، شما می‌توانید از متخصص ارتودنسی به منظور اقدامات ترمیمی مورد نیاز برای ابزارهای ارتودنسی بلافاصله وقت بگیرید.

این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟

امتیاز از راست به چپ افزایش میابد

میانگین امتیازات 4.6 / 5. تعداد امتیازات 456

تاکنون کسی امتیازی نداده، شما اولین نفر باشید

بیشتر بخوانید:

درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید

درمان بیماری لثه (بررسی انواع بیماری های لثه و روش درمان آن ها)

ارتودنسی سریع چیست؟( آیا مرتب و ردیف کردن دندان ها بدون ارتودنسی امکان دارد؟)

ارتودنسی قبل از کاشت (ایمپلنت) دندان یا بعد از کاشت؟

ارتودنسی با لیزر:مزایا و کاربرد

انواع وسایل و تجهیزات ارتودنسی (بریس ها)

اشتراک گذاری

ارسال نظر

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

جدیدترین مقالات

کش ارتودنسی دندان چگونه به صاف شدن دندان ها کمک می کند؟

آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)

آشنایی با تاریخچه ارتودنسی دندان (از ابتدا تاکنون)

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

درمان دندان درد شبانه (9 راه برای کاهش درد دندان)

هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۱چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟

درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید

عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟

داغترین هشتگ ها

ارتودنسی ثابت ارتودنسی رنگی ارتودنسی متحرک ارتودنسی نامرئی ارتودنسی کودکان انواع ارتودنسی زمان ارتودنسی کودکان عوارض ارتودنسی عوارض ارتودنسی دندان فیلم ارتودنسی دندان مدت زمان استفاده از کش ارتودنسی هزینه ارتودنسی کودکان
تماس
مطب میرداماد مطب تهرانپارس کلینیک نواب Whatsapp Telegram

خدمات دکتر

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی کودکان
  • ارتودنسی نامرئی
  • لمینت دندان
  • ایمپلنت دندان

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • خدمات
  • گالری تصاویر
  • پرسش و پاسخ
  • متخصص ارتودنسی
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • دریافت نوبت

ارتباط با ما

میرداماد ، میدان محسنی خ بهروز ساختمان پاسارگاد واحد 306
021 - 229 00 298 021 - 229 14 596
تهرانپارس ، فلکه دوم ، فرجام ، پلاک 89 ، ساختمان آریانا ، طبقه پنجم ، واحد 23
021 - 777 31 007 021 - 777 31 008 021 - 777 31 009
نواب ، بزرگراه نواب، تقاطع آذربایجان، برج شهاب1، طبقه اول، واحد 116
021 - 663 81 194 021 - 663 81 195 021 - 663 81 196 021 - 663 81 197 021 - 663 81 198 021 - 663 81 199
دکتر خدیوی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت دکتر خدیوی می باشد. طراحی وب سایت و سئو توسط استدیو نت ابزار