علت و درمان کجی دندان
در صورتی که شما از مشکل کجی دندان یا دندانهای کج رنج میبرید، باید بدانید که تنها فرد دچار این مشکل نیستید! در حقیقت اکثر افراد با دندانهای بی نقص و خط لبخند زیبا متولد نشده و حداقل در بخشی از زندگی خود با کج شدن دندانها مواجه میشوند. به هر حال، مشخص است که کجی دندان میتواند برای فرد ناراحت کننده باشد. این شرایط میتواند فرد را معرض ریسک ابتلا به مشکلات دندان قرار داده یا به سادگی بر ظاهر لبخند فرد تاثیر منفی داشته باشد. لازم به ذکر است مشکل کجی دندان با عدم قرارگیری مناسب دندانها در دهان ارتباط دارد و میبایست توسط بیمار جدی گرفته شود که یکی از درمانهای آن ارتودنسی میباشد.
[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#918ac2″]
در صورتی که شما دچار مشکل کج بودن دندان هستید، لازم است درباره روشهای درمانی مناسب برای رفع مشکل خود با متخصص ارتودنسی دکتر خدیوی صحبت کنید. به این ترتیب مشابه میلیونها نفر بیمار دیگر که قبلاً این مشکل خود را درمان کردهاند، شما میتوانید مشکلات مربوط به کجی دندانهای خود را با انتخاب متخصص ارتودنسی مناسب و استفاده از روشهای درمانی مربوط به آن درمان کنید. در صورت تمایل برای گرفتن نوبت و کسب اطلاعات لازم درباره ترمیم مشکل کجی دندانها از طریق شماره تلفن 22900298-021 با مطب دکتر خدیوی تماس حاصل فرمایید.
[/alert]
دلیل کج شدن دندانها در دهان
کج شدن دندانها ممکن است به دلایل مختلف در افراد مشاهده شود. در اکثر موارد، دندانها در دوران کودکی و در هنگام افتادن دندانهای شیری و جایگزین شدن آنها با دندانهای دائم دچار کجی میشوند. به خاطر اینکه در این شرایط دندانها به صورت مجزا رشد کرده و تحت تاثیر سایر دندانها در دهان قرار میگیرند، دندانهای دائم در دهان اغلب به خاطر فشار وارد شده به آنها کج میشوند. علاوه بر این عادتهای نامناسب همچون مکیدن طولانی مدت انگشت یا استفاده از پستانک در سنین بالای سه سال میتواند باعث کج شدن دندانها شود.
یکی از دلایل دیگر کج شدن دندانها در افراد بزرگسال مربوط به از دست دادن دندانها میباشد که معمولاً با پوسیدگی دندان ارتباط دارد. هنگامی که یکی از دندانهای فرد از بین برود، سایر دندانها سعی میکنند با حرکت به سمت فضای خالی جای آن را در دهان پر کنند. به هر حال، در اکثر موارد این شرایط میتواند باعث تغییر موقعیت دندانها و کج شدن آنها شود.
متاسفانه، گاهی اوقات کج شدن دندانها ریشه ژنتیک و مادرزادی دارد و به همین خاطر نمیتوان برای جلوگیری از آن کاری انجام داد. در موارد نادر، کج شدن دندانها میتواند در نتیجه سایر مشکلات سلامتی همچون شکاف لب و کام یا مشکلات مربوط به مفصل گیجگاهی فک تحتانی (TMJ) یا عدم هماهنگی در فک به خاطر آسیب دیدگی یا جراحت در ناحیه صورت در بین افراد مشاهده شود.
مشکلات مربوط به کجی دندانها
علاوه بر مشکلات زیبایی ایجاد شده به خاطر کج شدن دندانها، این شرایط همچنین میتواند عوارض جدی و بلند مدت برای فرد در صورت درمان نشدن به همراه داشته باشد. خوشبختانه، امروزه روشهای درمانی مناسب برای هر دوی کودکان و افراد بزرگسال دچار این مشکل وجود دارد. به این ترتیب با استفاده از این روشهای درمانی افراد میتوانند از دندانهای صاف و سالم و نیز طرح لبخند زیبای خود لذت برده و بهره مند شوند.
دندانهایی که به نحو صحیح و مناسب در کنار یکدیگر قرار گرفته باشند در عمل میتوانند از یکدیگر و نیز از کل ناحیه دهان حمایت کرده و انجام فعالیتهای عادی روزمره همچون غذا خوردن و صحبت کردن را به نحو مناسب برای فرد امکان پذیر نمایند. به هر حال، کج شدن دندانها باعث میشود حمایت کافی از موقعیت قرارگیری دندانها در دهان وجود نداشته باشد و این شرایط میتواند باعث وارد شدن فشار به فک و عضلات آن شده و احتمال وارد شدن آسیب به ناحیه دهان را بطور مشخص افزایش دهد. افراد دچار این مشکل همچنین ممکن است به واسطه درد دندان یا حساسیت آن دچار مشکل شوند و ریسک ایجاد پوسیدگی و کرم خوردگی در دندانهای این افراد افزایش پیدا میکند.
صاف کردن دندانهای کج
ارتودنسی یک گرایش از دندان پزشکی است که بطور خاص با مشکلات مربوط به قرارگیری مناسب دندانها در کنار یکدیگر ارتباط دارد. امروزه انواع مختلفی از روشهای درمان ارتودنسی برای افراد بزرگسال و کودکان دچار مشکل کجی دندانها وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان به تدریج موقعیت و نحوه قرارگیری دندانها را اصلاح کرد. برخی از این روشها به شرح زیر هستند:
- پلاکهای متحرک: بعضی افراد احتمالاً میتوانند از پلاکهای متحرک برای رفع مشکلات دندانهای خود استفاده کنند. از این پلاکها میتوان برای بستن فضاها و حفظ نتایج درمان ارتودنسی استفاده کرد.
- بریس ها: رایج ترین ابزار مورد استفاده در فرآیند درمان سنتی ارتودنسی هستند. امروزه بریس های مدرن از موادی ساخته میشوند که استفاده از آنها برای بیمار راحت تر بوده و کمتر برای سایرین جلب توجه مینمایند. به این ترتیب بریس های جدید میتوانند به عنوان یک روش درمانی برای رفع مشکلات مربوط به قرارگیری نامرتب دندانها برای همه مورد استفاده قرار گیرند.
- ارتودنسی نامرئی: در این روش از سینیهای مخصوص تنظیم کننده در دهان بیمار استفاده میشود. این سینیها از جنس پلاستیک شفاف ساخته میشوند و امکان خارج کردن آنها از دهان در هر زمان دلخواه وجود دارد. به این ترتیب غذا خوردن و حفظ سلامت دهان و دندان با استفاده از این ابزارها ساده تر خواهد بود.
به هر حال توجه داشته باشید در شرایطی که مشکل کجی دندانها در نتیجه مشکلات ناحیه فک و نامرتبی کل دندانها ایجاد شده باشد، معمولاً از جراحی ارتودنسی برای درمان مشکل فرد استفاده میشود.
پیشگیری از کج شدن دندانها
نکات قابل توجه برای پیشگیری از کج شدن دندانها به شرح زیر هستند:
- مسواک زدن منظم. پوسیدگی میتواند باعث کج شدن دندانها در دهان شود. همانطور که میدانید پوسیدگی در نتیجه عدم مراقبت از سلامت دهان و دندان ایجاد میشود و به همین خاطر لازم است دندانها حداقل دو بار در روز مسواک زده شوند. به هر حال توجه داشته باشید گاهی اوقات کج شدن دندانها ریشه ژنتیک دارد و به همین خاطر قابل پیشگیری نیست.
- نخ دندان کشیدن. همواره به افراد توصیه میشود برای جلوگیری از پوسیدگی دندانهای خود حداقل روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنند.
- ملاقات منظم با دندان پزشک. ملاقات منظم با دندان پزشک نه تنها میتواند از ایجاد پوسیدگی دندان پیشگیری کند، بلکه در این ملاقات میتوان مشکلات دندان که احتمالاً باعث کج شدن دندانها میشوند را در مراحل اولیه شناسایی و درمان کرد.
- محدود کردن مکیدن انگشت توسط کودکان. مکیدن انگشت در کودکان میتواند باعث کج شدن دندانها با گذشت زمان شود. علاوه بر این لازم است والدین استفاده از پستانک و شیشه شیر را برای فرزندان خود در سنین بالای سه سال محدود نمایند.
ارسال نظر
جدیدترین مقالات
سفید کردن و بلیچینگ دندان
ارتودنسی بزرگسالان: بررسی مزایا، انواع و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان
ارتودنسی در دوران بارداری
ارتودنسی لینگوال (زبانی و مخفی)
تمام روشهای ازبین بردن فاصله بین دندان ها
تغذیه در ارتودنسی: در زمان ارتودنسی چه بخوریم و چه نخوریم؟
آیا دندان های روکش شده را میتوان ارتودنسی کرد؟
آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟
داغترین هشتگ ها