دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسی
دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسي , ارتوپدي فك و صورت
  • دارای بورد تخصصی ارتودنسی
  • عضو انجمن ارتودنتیست های ایران، اروپا و آمریکا
021 - 229 00 298
  • دکتر علیرضا خدیــوی
    متخصص ارتودنسی
  • صفحه اصلی
  • خدمات
    • ارتودنسی ثابت
    • ارتودنسی متحرک چیست و مناسب چه افرادی است؟
    • ارتودنسی نامرئی
    • ارتودنسی کودکان و هرچیزی که والدین باید درباره آن بدانند
    • لمینت دندان
    • ایمپلنت دندان
  • گالری تصاویر
    • گالری ارتودنسی
  • پرسش و پاسخ
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
    • دریافت نوبت
دیاستما یا فاصله بین دندان ها

تمام روش‌های ازبین ‌بردن فاصله بین دندان ها

18 آبان 99 # مشکلات فکی

از بین بردن فاصله بین دندان ها (به ویژه دندان‌های جلویی) که فاصله بین آن‌ها از نظر زیبایی می‌تواند ناخوشایند باشد، تأثیر زیادی در بهبود وضعیت ظاهری و چهره شما خواهد داشت. بستن فاصله بین دندانها نه تنها باعث بهبود عملکرد دهان و دندان‌ها می‌شود، بلکه امکان مسواک زدن و کشیدن نخ دندان با راحتی و سهولت بیشتر را فراهم می‌کند و به این ترتیب شما می‌توانید دندان‌های خود را سالم‌تر نگه دارید. در این مقاله با تمام روش های بستن فاصله بین دندان از جمله ارتودنسی دندان آشنا خواهید شد.

فهرست عناوین پنهان کردن
1. علت به وجود آمدن فاصله بین دندان‌ها چیست؟
1.1. ناهماهنگی در اندازه دندان‌ها و فک
1.2. افتادن دندان‌ها یا کشیدن دندان
1.3. ساختار غیر طبیعی استخوان فک
1.4. گاز گرفتن لب‌ها
1.5. زبان زدن به دندان‌ها
1.6. بزرگ بودن لگام لب یا زائده فرنوم
1.7. لگام زبانی یا زائده فرنوم پایین
2. روش‌های موجود برای رفع فاصله بین دندان‌ها
2.1. ارتودنسی دندان
2.1.1. انواع بریس‌های ارتودنسی مورد استفاده برای از بین بردن فاصله بین دندان ها
2.1.1.1. بریس‌های ثابت لینگوال
2.1.1.2. بریس‌های ثابت فلزی
2.1.1.3. بريس‌های سراميکی رنگ دندان و شفاف
2.1.1.4. بريس متحرک
2.2. بريس‌های متحرک شفاف
2.3. باندينگ (کامپوزيت)
2.3.1. کمی بیشتر درباره باندینگ دندان
2.4. ونير و روکش‌هاي پورسلاين (ترميم و تعويض)
2.4.1. مزیت لمینت دندان در مقایسه با باندینگ دندان
2.5. روکش و پُل دندانپزشکی (بریج)
3. برای بستن فاصله بین دندان ها روش های کمتر تهاجم بهتر است
4. هزینه بستن فاصله بین دندان با روکش کردن بیشتر است
فاصله بین دندان های جلو

علت به وجود آمدن فاصله بین دندان‌ها چیست؟

علاوه بر ناهنجاری‌هایی که در رشد طبیعی دندان‌ها به وجود می‌آید، چندین عامل دیگر هم می‌توانند باعث بروز دیاستما یا همان فاصله بین دندان ها شوند که مهم‌ترین آنها عبارتند از:


ناهماهنگی در اندازه دندان‌ها و فک

کوچک بودن اندازه دندان‌ها یا بزرگ بودن استخوان فک باعث ایجاد فضای بیشتر از حد معمول برای رشد دندان‌ها می‌شود که می‌تواند دندان‌ها را از هم دور کرده و بین آنها فاصله بی اندازد.


افتادن دندان‌ها یا کشیدن دندان

از دست رفتن دندان به هر دلیلی که باشد، می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان ‌های مجاور شود. اگر جای خالی دندان کشیده شده یا افتاده را با یک روش جایگزین مانند ایمپلنت دندان پر نکنیم دندان های دیگر نیز کج شده و ظاهر لبخند ناخوشایند می شود.


ساختار غیر طبیعی استخوان فک

ناهنجاری ساختاری در شکل یا زاویه نسبی استخوان فک در سمت چپ یا راست می‌تواند باعث ممانعت از رشد طبیعی دندان‌های پیش و عدم مطابقت آنها شود.


گاز گرفتن لب‌ها

عادت به گاز گرفتن لب پایینی می‌تواند باعث فاصله افتادن بین دندان‌های جلویی شود.


زبان زدن به دندان‌ها

عادت به فشار دادن زبان به پشت دندان‌های بالایی می‌تواند موجب دور شدن دندان‌های جلو از هم و ایجاد فاصله در بین آنها شود. ریفلاکس بلع اشتباه در کودکان و در بزرگسالان میتواند چنین حالتی ایجاد کند و کم کم باعث ایجاد فاصله بین دندان ها شود.


بزرگ بودن لگام لب یا زائده فرنوم

لگام آرواره‌ای لب یا فرنوم ، یک قطعه بافت باریک و صفحه‌ای شکل است که از زیر قسمت میانی لب بالا تا لثه امتداد پیدا می‌کند و درست به بالای دو دندان جلو و بالا متصل می‌شود. با بالا زدن لب فوقانی خودتان میتوانید این زائده یا لگام را مشاهده کنید. وجود این زائده میتواند فاصله زیادی بین دو دندان جلویی در فک بالا ایجاد کند.

زائده فرنوم که باعث ایجاد فاصله بین دندان ها می شود.

لگام زبانی یا زائده فرنوم پایین

این لگام هم بافت صفحه‌ای درازی است که از کام پایینی دهان به زیر زبان متصل می‌شود. این بافت هم در بعضی از موارد، رشد غیر طبیعی داشته و باعث فاصله افتادن بین دندان‌های جلو در فک پایینی می‌شود.


روش‌های موجود برای رفع فاصله بین دندان‌ها

روش‌های اصلی که برای بستن فاصله بین دندان ها وجود دارد، عبارتند از:

ارتودنسی دندان

روش‌های جدید ارتودنسی اغلب برای اصلاح موقعیت دندان‌هایی که دچار انحراف یا شلوغی هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر آن از ارتودنسی برای رفع فاصله بین دندان ها و اصلاح ناهنجاری‌های فک و دندان استفاده می‌شود. بعضی از کارآمدترین روش‌های ارتودنسی دندانهای فاصله دار، عبارتند از:

بستن فاصله بین دندان ها با ارتودنسی
  • ارتودنسی لینگوال
  • ارتودنسی فلزی
  • ارتودنسی نامرئی
  • ارتودنسی سرامیکی
  • ارتودنسی متحرک

انواع بریس‌های ارتودنسی مورد استفاده برای از بین بردن فاصله بین دندان ها

بریس‌های ثابت لینگوال

این بریس ها بر روی سطح پشتی دندان‌ها قرار می‌گیرند و حتی در هنگام لبخند زدن هم دیده نمی‌شوند. کارآیی این بریس‌ها در رفع فاصله بین دندان ‌ها، دقیقاً مشابه با بریس‌های فلزی می‌باشد.


بریس‌های ثابت فلزی

این نوع از بریس بیشترین کارآیی را در درمان ناهنجاری‌ها و فاصله بین دندان‌ها دارد. انتخاب این روش به ترجیح خود بیمار و مبلغی که می‌تواند هزینه کند، بستگی دارد. اما نتيجه‌اي که در نهايت از همه اين روش‌ها به دست مي‌آيد، با هم يکسان است. بريس‌هاي فلزي امروزي در مقايسه با انواع قديمي‌تر، اندازه خيلي کوچکتري دارند و کمتر در دهان قابل ديده شدن هستند. همچنين کش‌هايي با رنگ‌هاي مختلف و قابل تغيير براي بريس‌هاي فلزي جديد وجود دارد که مي‌توان از آن براي ارتودنسي کودکان استفاده کرد.


بريس‌های سراميکی رنگ دندان و شفاف

اين بريس‌ها را مي‌توان همراه با براکت‌هاي کريستالي شفاف استفاده کرد تا از نظر ظاهري، حالت مخفي‌تري داشته باشد.


بريس متحرک

نوع جديدتري از بريس است که به ثبت رسيده و براي اصلاح سريع، ايمن و مؤثر ناهنجاري‌هاي دندان و نيز هدايت آرام و تدريجي دندان‌هاي جلو به موقعيت صحيح خود، مورد استفاده قرار مي‌گيرد.


بريس‌های متحرک شفاف

به این بریس ها، بريس‌هاي نامرئي نیز گفته می شود که استفاده از آنها براي درمان‌هاي ارتودنسي در بزرگسالان، به طور فزاينده‌اي در حال گسترش است.


باندينگ (کامپوزيت)

در سال‌هاي اخير، روش باندينگ به عنوان يک روش بسيار کارآمد جهت از بين بردن فاصله بين دندان ‌ها شناخته شده است. باندينگ در صورتي مي‌تواند بهترين گزينه درماني براي شما باشد که:

باندینگ دندان برای بستن فاصله بین دندان ها
  • بخواهيد هر چه سريع‌تر به نتيجه برسيد.
  • به دنبال روشي ارزان‌تر و داراي خاصيت تهاجمي کمتر نسبت به ونير و روکش دندان باشيد.
  • مشکلات ديگري از نظر زيبايي دندان‌ها هم داشته باشيد که بتوان آن را با استفاده از باندينگ برطرف کرد.
  • ترجيح مي‌دهيد از روشي استفاده کنيد که نتايج آن برگشت‌پذير و قابل اصلاح باشد.

کمی بیشتر درباره باندینگ دندان

از روش باندينگ مي‌توان به صورت موفقيت‌آميزي هم براي دندان‌ها بالا و هم دندان‌هاي پايين استفاده کرد. اما يکي از معايب اين روش آن است که احتمال ترک خوردن، شکستن و جرم گرفتن دندان‌هايي که باندينگ شده‌اند، بيشتر از دندان‌هاي معمولي و سالم است. اين مطلب، به طور خاص در مورد دندان‌هاي جلوي پايين که حساسيت بيشتري در برابر فشار ناشي از جويدن و گاز زدن به غذا دارند، صدق مي‌کند.

بنابراين کاملاً طبيعي است که در طول مدتي که باندينگ بر روي دندان شما عمر مي‌کند، مجبور باشيد که عمل‌هاي ترميمي کوچکي هم در جهت مراقبت و نگهداري از آن انجام بدهيد. در واقع اگر شما دنداني داريد که از باندينگ براي درمان آن استفاده کرده‌ايد، لازم است که حتماً سه تا چهار بار در سال دندان‌هاي خود را به صورت حرفه‌اي جرم‌گيري و تميز کنيد. البته حتي در صورت رعايت اين موارد هم، ممکن است باندينگ دندان بعد از 5 تا 8 سال مجدداً نياز به ترميم يا تعويض داشته باشد.


ونير و روکش‌هاي پورسلاين (ترميم و تعويض)

ونير‌هاي پورسلاين یا همان لمینت دندان از نظر زيبايي و شکل ظاهري، خيلي بهتر از باندينگ هستند. ونير در صورتي مي‌تواند بهترين گزينه براي شما باشد که:

  • زيبايي ظاهري در مقايسه با هزينه درمان، اولويت بيشتري براي شما داشته باشد.
  • با تراشیدن یا برداشتن قسمتی از مینای دندان خود در صورت لزوم، مشکلی نداشته باشید.
  • نخواهید که از باندینگ به خاطر حساسیت در برابر ترک خوردن و شکستن و نیز از روکش به خاطر بالا بودن هزینه آن استفاده کنید.
لمینت دندان برای بستن فاصله بین دندان ها

مزیت لمینت دندان در مقایسه با باندینگ دندان

اگرچه باندینگ به عنوان سریع‌ترین راه برای از بین بردن فاصله بین دندان‌ها شناخته می‌شود، اما روکش کردن دندان با ونیر پورسلاین هم گزینه دیگری است که با آن می‌توانید سریع به نتیجه برسید. البته برای استفاده از ونیر لازم است که حداقل دو جلسه به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید و هزینه آن هم معمولاً خیلی بیشتر از باندینگ است.

اما مزیت اصلی ونیر، دقت خیلی بالایی است که از نظر متناسب بودن با وضعیت سایر دندان‌ها خواهد داشت. این روش در مواردی که فاصله‌های بین دندان‌ها به حالت یکنواخت نباشد، کارآیی بسیار خوبی دارد. یک دلیل دیگر برای استفاده از ونیرهای پورسلاین آن است که بر روی آنها جرم و لکه‌های زرد تشکیل نمی‌شود.


روکش و پُل دندانپزشکی (بریج)

علی‌‌رغم آنکه روکش‌ها می‌توانند نتایج خیلی خوبی از نظر زیبایی دندان به دنبال داشته باشند (دقیقاً مانند باندینگ، در پُر کردن فاصله‌ بین دندان ها و شفاف کردن رنگ آن ها کارآیی خوبی دارد)، اما معمولاً برای از بین بردن فاصله بین دندان‌ها از این روش استفاده نمی‌شود. زیرا برای جایگذاری روکش بر روی دندان لازم است که قسمت قابل توجهی از ساختار طبیعی مینای دندان تراشیده شود. اما در موارد خاصی که خود مينای دندان به شدت آسیب دیده باشد، این روکش‌ها مي‌توانند بهترين گزينه براي درمان آن باشند و حالت ظاهری ظریف و زیبایی هم براي دندان ايجاد مي‌کند.

پل و بریج دندانپزشکی با روکش دندان برای بستن فاصله بین دندان ها

برای بستن فاصله بین دندان ها روش های کمتر تهاجم بهتر است

به طور کلی برای رفع فاصله بین دندان‌ها در اغلب موارد بهتر است که از روش‌هایي که کمتر تهاجمی باشند، مانند ارتودنسی یا باندینگ استفاده شود. اما در شرایط خاصی هم ممکن است روکش کردن دندان بهترین گزینه برای درمان آن باشد. استفاده از روکش‌ها در صورتی می‌تواند بهترین روش برای رفع فاصله بين دندان‌هاي شما باشد که:

  • مینای دندان‌های شما به شدت آسیب دیده باشد.
  • شکل یا وضعیت دندان‌های شما از نظر ردیف و مرتب بودن، نیاز به اصلاحات اساسی داشته و یا خودتان مایل به انجام چنین تغییراتی باشید.
  • با تراشیدن و از دست رفتن قسمتی از ساختار مینای دندان که برای نصب روکش لازم است و نیز با هزینه بالای این روش مشکلی نداشته باشید.

هزینه بستن فاصله بین دندان با روکش کردن بیشتر است

به خاطر داشته باشید که روش روکش کردن دندان در مقایسه با باندینگ و ونیر، به صرف وقت و هزینه بسیار بیشتری نیاز دارد. برای مثال هزینه ارتودنسی برای بستن فاصله بین دندان ها کمتر است و ماندگاری و درصد موفقیت آن به مراتب بیشتر است. از طرفی روکش‌ها به آن راحتی که ونیرها و باندینگ دچار ترک خوردگی و شکستگی می‌شوند، ترک نمی‌خورند، اما باز هم ممکن است لازم باشد که ظرف 5 تا 15 سال، دوباره جایگزین شوند.

این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟

امتیاز از راست به چپ افزایش میابد

میانگین امتیازات 4 / 5. تعداد امتیازات 6

تاکنون کسی امتیازی نداده، شما اولین نفر باشید

بیشتر بخوانید:

جابجایی،انحراف، جلو و عقب بودن فک

پاسخ به سوالات متدوال درباره ارتودنسی

درمان جلوبودن دندان ها و فک پایین با ارتودنسی و جراحی

کراس بایت (داخل تر بودن دندانهای بالا نسبت به فک پایین)

اصلاح و درمان اپن بایت(به هم نرسیدن و فاصله بین دندان های بالا و پایین)

شکاف لب و کام (لب شکری) ودرمان ارتودنسی

اشتراک گذاری

ارسال نظر

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

جدیدترین مقالات

کش ارتودنسی دندان چگونه به صاف شدن دندان ها کمک می کند؟

آشنایی با مراحل ارتودنسی به ترتیب (سیر تا پیاز همه مراحل)

آشنایی با تاریخچه ارتودنسی دندان (از ابتدا تاکنون)

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

درمان دندان درد شبانه (9 راه برای کاهش درد دندان)

هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۱چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟

درباره کشیدن دندان در ارتودنسی و هرچیزی که باید درباره آن بدانید

عوارض و مشکلات حین ارتودنسی ثابت چیست؟

داغترین هشتگ ها

ارتودنسی ثابت ارتودنسی رنگی ارتودنسی متحرک ارتودنسی نامرئی ارتودنسی کودکان انواع ارتودنسی زمان ارتودنسی کودکان عوارض ارتودنسی عوارض ارتودنسی دندان فیلم ارتودنسی دندان مدت زمان استفاده از کش ارتودنسی هزینه ارتودنسی کودکان
تماس
مطب میرداماد مطب تهرانپارس کلینیک نواب Whatsapp Telegram

خدمات دکتر

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی کودکان
  • ارتودنسی نامرئی
  • لمینت دندان
  • ایمپلنت دندان

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • خدمات
  • گالری تصاویر
  • پرسش و پاسخ
  • متخصص ارتودنسی
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • دریافت نوبت

ارتباط با ما

میرداماد ، میدان محسنی خ بهروز ساختمان پاسارگاد واحد 306
021 - 229 00 298 021 - 229 14 596
تهرانپارس ، فلکه دوم ، فرجام ، پلاک 89 ، ساختمان آریانا ، طبقه پنجم ، واحد 23
021 - 777 31 007 021 - 777 31 008 021 - 777 31 009
نواب ، بزرگراه نواب، تقاطع آذربایجان، برج شهاب1، طبقه اول، واحد 116
021 - 663 81 194 021 - 663 81 195 021 - 663 81 196 021 - 663 81 197 021 - 663 81 198 021 - 663 81 199
دکتر خدیوی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت دکتر خدیوی می باشد. طراحی وب سایت و سئو توسط استدیو نت ابزار