دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسی
دکتر علیرضا خدیوی
متخصص ارتودنسي , ارتوپدي فك و صورت
  • دارای بورد تخصصی ارتودنسی
  • عضو انجمن ارتودنتیست های ایران، اروپا و آمریکا
021 - 229 00 298
  • دکتر علیرضا خدیــوی
    متخصص ارتودنسی
  • صفحه اصلی
  • خدمات
    • ارتودنسی ثابت
    • ارتودنسی متحرک
    • ارتودنسی نامرئی
    • ارتودنسی کودکان
    • لمینت دندان
    • ایمپلنت دندان
  • گالری تصاویر
    • گالری ارتودنسی
  • پرسش و پاسخ
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
    • دریافت نوبت
ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان: بررسی مزایا، انواع و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان

21 آبان 99 # ارتودنسی

امروزه ديگر خدمات ارتودنسی فقط به کودکان و  جوانان اختصاص ندارد. بلکه بسياری از بزرگسالانی که اهميت بالاي سلامتي خود را می‌دانند و يا دوست دارند چهره زيباتری داشته باشند نيز، از درمان‌های ارتودنسی استفاده مي‌کنند. امروزه بزرگسالان فرصت بهره‌مندي از درمان‌هاي ارتودنسي را پيدا کرده‌اند و  اکنون اين فرصت براي شما (به عنوان یک بزرگسال) هم فراهم شده است. در این مقاله اطلاعاتی درباره ارتودنسی در سنین بالاتر به دست خواهید آورد و تفاوت آن را با ارتودنسی کودکان بهتر درک خواهید کرد.

ارتودنسی بزرگسالان

چرا ممکن است بزرگسالان به ارتودنسی دندان نیاز داشته باشند

بنا به دلایل زیر برخی (یا حتی اغلب بزرگسالان) ممکن است نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشند:

  • وجود ناهنجاری های فکی که باعث مي‌شود دندان‌ها به شکل مناسبي روي هم قرار نگيرند.
  • شلوغی دندان ها و يا وجود فاصله بین دندان ها زياد بين آنها که مي‌تواند منجر به پوسيدگي دندان‌ها و بروز بيماري‌هاي لثه شود.
  • درد غير طبيعي فک‌ها و يا فشار بر روي آنها در اثر کج بودن دندان ‌ها
  • تمايل به داشتن دهان و دندان سالم‌تر و لبخند زيباتر
  • و …

مزایای ارتودنسی بزرگسالان چیست؟

انجام درمان ارتودنسی در بزرگسالان می تواند جدای از صاف شدن دندان ها مزایای زیاد دیگری نیز داشته باشد. مهمترین مزایای ارتودنسی بزرگسالان عبارتند از:

ارتقآء سلامتی دهان و دندان

تميز کردن دندان‌هايی که رديف و مرتب باشند با استفاده از مسواک و نخ دندان، خيلی راحت‌تر است و می‌تواند باعث پيشگيری از ابتلاء به ساير بيماری‌های دهان و دندان در آينده شود.

انجام ارتودنسی بزرگسالان باعث افزایش سلامت دهان و دهان تا پایان عمر می شود.

دستیابی به یک طرح لبخند زیبا و افزایش اعتماد به نفس

درمان‌های ارتودنسی می‌تواند به تقويت اعتماد به نفس شما کمک کند و کيفيت زندگي شما را بالا ببرد. ارتودنسی بزرگسالان به شما امکان را می‌دهد که بدون خجالت کشيدن و نياز به مخفی کردن دندان‌هايتان بتوانيد به راحتی لبخند بزنيد.

جلوگیری از بدتر شدن مشکلات دهان و دندان

اگر ارتودنسی برای شما لازم باشد و آن را انجام ندهيد، ممکن است در دراز مدت عوارض بيشتر و خطرناک‌تری برای سلامتی شما به وجود بيايد و در نهايت مجبور باشيد هزينه بسيار بيشتری بابت درمان آن بيماری‌ها بپردازيد.


انواع بريس‌ها و روش‌های ارتودنسی بزرگسالان

بريس‌ ارتودنسی ابزارهایی هستند که به صورت اختصاصي و سفارشي برای شما طراحي ميیشوند و با وارد کردن يک فشار ملايم و مداوم بر روی دندان‌های شما، دندان‌ها را به حالت صاف و مرتب در آورده و ناهنجاری فک را برطرف ميیکنند. اگرچه امروزه هنوز هم بعضی از پزشکان، بريس‌های فلزی را کارآمدترين و بهترين ابزار ارتودنسی می‌دانند، اما مواد جديد و پيشرفت‌های زيادی که در اين زمينه به دست آمده است، عرضه بريس‌های کوچکتر و کارآمدتری را به دنبال داشته که در مقايسه با بريس‌های قديمی، کمتر قابل ديده شدن در دهان شما هستند و کيفيت جنس و کارآيي آنها هم به همان خوبي مي‌باشد.

انواع بریس ارتودنسی بزرگسالان

شما مي‌توانيد به جاي بريس‌های فلزی، از بريس‌های سراميکی همرنگ دندان‌ها و يا انواع شفاف و بيرنگ و يا حتي رديف‌کننده‌های نامرئي و قابل برداشته شدن استفاده کنيد. شما با مشورت با دندانپزشک خود می یتوانيد بدانيد که استفاده از کدام نوع بريس، بهترين نتايج ارتودنسی در ارتودنسی بزرگسالان و کودکان را برای شما به دنبال خواهد داشت.


انواع بريس‌های موجود

بريس‌ های فلزی

که از استيل ضد زنگ بسيار مرغوب ساخته شده‌اند و به سطح جلويي دندان‌ها متصل مي‌شوند، رايج‌ترين نوع بريس ارتودنسي هستند. بعضي از بيماران ممکن است از ناراحتي که به خاطر مالش براکت‌های فلزی به پوست لب‌ها و گونه‌ها برايشان پيش می‌آيد، شکايت داشته باشند. اگر اين بريس‌ها برای شما هم هر گونه درد و ناراحتی ايجاد می‌کند، می‌توانيد از دندانپزشک يا ارتودنتيست خود بخواهيد که کمي واکس دندان روی براکت‌ها بگذارد تا احساس راحت‌تری داشته باشيد.


بريس‌هاي سراميکي يا شفاف

اين نوع بريس هم مانند بريس‌های فلزی سنتی بر روي سطح جلويي دندان‌ها چسبانده مي‌شود. اما برخلاف بریس‌های فلزی، رنگ براکت‌های آن همرنگ دندان است و از نظر ظاهری خیلی کمتر قابل دیده شدن در دهان هستند. این بریس‌ها ممکن است از نظر زیبایی نسبت به بریس‌های فلزی بهتر باشند، اما عیب آنها این است که خیلی زود می‌شکنند.

بریس ارتودنسی بزرگسالان شفاف و فلزی

بریس‌های لینگوال یا پشت زبانی

بریس‌های لینگوال (در ارتودنسی لینگوال)که براکت‌های آن به پشت دندان‌ها چسبانده می‌شود و کاملاً از دید کسی که از روبرو نگاه می‌کند، مخفی خواهد بود.


بریس‌های نامرئی

که در اصل یک سری لوازم ارتودنسی شفاف، سفارشی و قابل برداشته شدن هستند که به آنها ردیف کننده یا الاینر گفته می‌شود. این نوع از بریس‌ها نه تنها از نظر ظاهری نامرئی هستند، بلکه به راحتی می‌توان آنها را از داخل دهان برداشت. در نتیجه، ذرات غذا و پلاک‌هاي باکتريايي دیگر مانند بریس‌های فلزی در بین دندان‌های شما باقی نمی‌ماند. به استفاده از این بریس ها ارتودنسی نامرئی گفته می شود.

ارتودنسی با پلاک های شفاف ارتودنسی بزرگسالان

این ردیف کننده‌ها به صورت یک سری چندتایی برای شما طراحی و ساخته می‌شود و شما باید هر کدام از آنها را برای حدود دو هفته در دهان خود نگه دارید و فقط هنگام غذا خوردن، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان، آن را خارج کنید. این نوع از بریس‌ها برای بزرگسالانی که مشکل فاصله اندک بین دندان‌های خود را دارند، می‌تواند گزینه خوبی باشد.


تفاوت‌های بین ارتودنسی بزرگسالان و ارتودنسی کودکان و نوجوانان

تفاوت اصلی بین ارتودنسی بزرگسالان و ارتودنسی کودکان و نوجوانان آن است که در جوانان، استخوان‌های فک هنوز به رشد کامل نرسیده و در حال رشد می‌باشد. در حالی که در بزرگسالان، رشد این استخوان‌ها متوقف شده است و به همین دلیل ممکن است رفع ناهنجاری‌های فک آنها فقط از طریق جراحی امکانپذیر باشد. تفاوت‌های دیگری که از این نظر بین ارتودنسی در بزرگسالان و کودکان وجود دارد عبارتند از:


آسیب‌دیدگی لثه‌ها و استخوان دندان‌ها (بیماری‌های پریودنتال)

احتمال ابتلاء به بیماری‌های لثه و یا حتی آسیب‌‌دیدگی استخوان دندان‌ها در اثر عفونت لثه یا بیماری‌های پیشرفته پریودنتال در بزرگسالان بسیار بیشتر از کودکان است. افرادی که دندان‌های صاف و مرتب داشته باشند، کمتر در معرض ابتلاء به بیماری‌های لثه قرار دارند.


پوسیدگی یا افتادگی دندان‌ها

بعضی از دندان‌ها ممکن است به مرور زمان دچار پوسیدگی شده و یا از جای اصلی خود جابه‌جا شوند و رفع مشکل آنها تنها از طریق ارتودنسی امکانپذیر خواهد بود. همچنین افتادن دندان‌ها هم می‌تواند باعث شود که دندان‌های مجاور به سمت فضای خالی ناشی از آن حرکت کنند و این باعث افزایش خطر ناهنجاری‌های فک و بروز بیماری‌های لثه می‌شود.

 ارتودنسی بزرگسالان مانع از بروز مشکلاتی مانند پوسیدگی یا از بین رفتن دندن ها میشود.

درمان ارتودنسی ناقص در دوران نوجوانی

بسیاری از بزرگسالان در دوران کودکی یا نوجوانی خود، بخشی از یک دوره درمان ارتودنسی را طی کرده‌اند اما بعد از آن هیچ‌گاه برای تکمیل درمان خود اقدام نکرده‌اند. بنابراین حالا که به سن بزرگسالی رسیده‌اند، تصمیم می‌گیرند که درمان ارتودنسی خود را کامل کنند تا بتوانند به دندان‌های سالم و لبخند زیبایی که همیشه آرزوی آن را داشته‌اند، دست پیدا کنند.


نتیجه و مراقبت‌های پس از انجام ارتودنسی

در اوایل دوره درمان ارتودنسی بزرگسالان احتمالاً شما برای صحبت کردن یا غذا خوردن، کمی مشکل یا ناراحتی خواهید داشت، اما بعد از مدتی این احساس برطرف می‌شود. در طول مدتی که بریس‌ها در دهان شما قرار دارد، سعی کنید دندان‌های خود و براکت‌ها را کاملاً تمیز نگه دارید. اگر در ارتودنسی بزرگسالان از بریس‌های چسبانده شده و غیر قابل برداشتن استفاده می‌کنید، ذرات غذا و جرم می‌تواند به راحتی در بین دندان‌‌ها و لثه‌های شما گیر بیفتد.

به منظور کاهش خطر پوسیدگی دندان‌ها لازم است در این مدت برای مسواک زدن، کشیدن نخ دندان و بهداشت دهان و دندان خود بیشتر وقت بگذارید و مصرف قند و شیرینی را تا جایی که می‌توانید کمتر کنید. پلاک‌های باکتریایی و ذرات قند در ترکیب با یکدیگر باعث تولید اسید می‌شوند که در صورت سهل‌انگاری در بهداشت دهان و دندان، می‌تواند منجر به کلسیفه شدن (لکه‌های سفید) و پوسیدگی دندان‌ها شود.

هزینه ارتودنسی بزرگسالان


هزینه ارتودنسی چه در کودکان و چه در بزرگسالان به طول مدت درمان، سن، میزان و شدت مشکل شما و نوع بریسی که متخصص ارتودنسی برای شما توصیه می‌کند، بستگی خواهد داشت. قبل از شروع درمان با بیمه درمانی یا تکمیلی خود هماهنگی کنید تا مشخص شود که آیا هزینه‌های ارتودنسی شما را پوشش می‌دهد یا خیر.

بیشتر بخوانید:

ارتودنسی در دوران بارداری

ارتودنسی لینگوال (زبانی و مخفی)

تغذیه در ارتودنسی: در زمان ارتودنسی چه بخوریم و چه نخوریم؟

آیا دندان های روکش شده را میتوان ارتودنسی کرد؟

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

با پوسیدگی دندان در طول ارتودنسی چکار کنیم؟

اشتراک گذاری

ارسال نظر

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

جدیدترین مقالات

سفید کردن و بلیچینگ دندان

ارتودنسی بزرگسالان: بررسی مزایا، انواع و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان

ارتودنسی در دوران بارداری

ارتودنسی لینگوال (زبانی و مخفی)

تمام روش‌های ازبین ‌بردن فاصله بین دندان ها

تغذیه در ارتودنسی: در زمان ارتودنسی چه بخوریم و چه نخوریم؟

آیا دندان های روکش شده را میتوان ارتودنسی کرد؟

آیا ارتودنسی دندان پر شده امکان پذیر است؟

داغترین هشتگ ها

ارتودنسی ثابت ارتودنسی رنگی ارتودنسی متحرک ارتودنسی نامرئی ارتودنسی کودکان انواع ارتودنسی زمان ارتودنسی کودکان عوارض ارتودنسی عوارض ارتودنسی دندان فیلم ارتودنسی دندان مدت زمان استفاده از کش ارتودنسی هزینه ارتودنسی کودکان
تماس
مطب میرداماد مطب تهرانپارس کلینیک نواب Whatsapp Telegram

خدمات دکتر

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی نامرئی
  • ارتودنسی کودکان
  • لمینت دندان
  • ایمپلنت دندان

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • خدمات
  • گالری تصاویر
  • پرسش و پاسخ
  • متخصص ارتودنسی
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • دریافت نوبت

ارتباط با ما

میرداماد ، میدان محسنی خ بهروز ساختمان پاسارگاد واحد 306
021 - 229 00 298 021 - 229 14 596
تهرانپارس ، فلکه دوم ، فرجام ، پلاک 89 ، ساختمان آریانا ، طبقه پنجم ، واحد 23
021 - 777 31 007 021 - 777 31 008 021 - 777 31 009
نواب ، بزرگراه نواب، تقاطع آذربایجان، برج شهاب1، طبقه اول، واحد 116
021 - 663 81 194 021 - 663 81 195 021 - 663 81 196 021 - 663 81 197 021 - 663 81 198 021 - 663 81 199
دکتر خدیوی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت دکتر خدیوی می باشد. طراحی وب سایت و سئو توسط استدیو نت ابزار